Gå til innhold

Norsk matrett som skal bringes i bagasje.


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest hos oss

Hva med lefse og vakuumpakket laks (røket / gravet)?

Så kan du kjøpe rømme (sour cream), sennep og evt honning og blande sammen og smøre på lefsene der du kommer.

Søk på ulike lefse / lefserullvarianter, det er mye en kan ha på lefse.

Brunost..

Spekeskinke (også vacuumpakket) og flattbrød?

Sjekk på tollvesenets sider hva du har lov å frakte over landegrenser, det er ikke alt som er lov å ta med alle steder.

Rømmegrøt finnes også som ferdigvariant..

Sild?

Gjest smil til livet :o)

En brunost krever ikke mye kjøkkenkunnskaper om det er aktuelt. Jeg hadde med det for en stund siden og ble spurt om jeg hadde ost i håndbagasjen etter kontrollen - skjønte ingenting. Brunost har visst samme masse som en bombe, så hvis du ser skummel ut blir du kanskje spurt om bombe fremfor ost :o)

Den store melkesjokoladen med kuer og landskap er jo norsk både på utsiden og innsiden. Er superglad i sjokolade og synes ingen sjokolader slår den norske.

Gjest zipper

Fingermat eller matrett? Hvis det er fingermat, så kanskje spekemat? Spekelaks?

Tørre vestlandslefser, Snøfrisk-ost og spekemat (laks kan også brukes). Bløt lefsene, smør på ost og legg spekemat inni. Rull sammen, snitt opp i passe biter. Snitt annen hvert snitt på skrå. Kan freshes opp med litt grønt, feks gressløk, ruccola el annet.

For å slippe plunderet med vestlandslefsene, så kan alltids de byttes ut med tortillas eller lignende. Men det er plutselig ikke så erke-norsk mer da ;)

Gjest Nord og ned.

Spekeskinke som mange tror er typisk norsk, er noe seigt oversaltet ræl sammenlignet med spanske eller italienske skinker, hvor dette virkelig er håndverk. Skal det være noe i den duren ta heller med fenalår eller ei svart spekepølse fra Valdres, f.eks Arnoldpølse.

Ellers er røkelaks greit nok, ikke reindyrket norsk det heller, men i alle fall en norsk eksportartikkel av høy kvalitet.

Helt norsk er imidlertid den nevnte brunosten, potetlompe og lefse, samt ting for spesielt interesserte som rakfisk og pultost.

Se an holdbarheten, en grei tommelfingeregel er at en time i romtemperatur tilsvarer ett døgn i kjøleskap.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...