Gjest SMIRnøff Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 Er dyr olivenolje sunnere enn billigere? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest til hvert sitt bruk Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 Ja, den føste pressingen foregår uten bruk av varme eller kjemikalier, og denne oljen (kaldpresset extra virgin) inneholder mer av de sunne stoffene i oljen. Etterhvert presses olivenen med bruk av varme og etterhvert også kjemikalier, og denne oljen blir mindre sunn enn den dyrere extra virgin. Den kaldpressede extra virginoljen er sterkere på smak også. Det finnes selvsagt dyrere og rimeligere merker og produsenter av både kaldpressede oljer og de andre oljene. Det er ikke sikkert det mest ekslusive merket er sunnere, men veldig rimelige blir uansett ikke de sunneste oljene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SMIRnøff Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 Ja, den føste pressingen foregår uten bruk av varme eller kjemikalier, og denne oljen (kaldpresset extra virgin) inneholder mer av de sunne stoffene i oljen. Etterhvert presses olivenen med bruk av varme og etterhvert også kjemikalier, og denne oljen blir mindre sunn enn den dyrere extra virgin. Den kaldpressede extra virginoljen er sterkere på smak også. Det finnes selvsagt dyrere og rimeligere merker og produsenter av både kaldpressede oljer og de andre oljene. Det er ikke sikkert det mest ekslusive merket er sunnere, men veldig rimelige blir uansett ikke de sunneste oljene. Så det er altså to faktorer? 1. Sunnere jo mer "virgin" den er. 2. Som regel _litt_ sunnere jo dyrere den er. Er det det du mener? =) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194259 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest til hvert sitt bruk Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 Så det er altså to faktorer? 1. Sunnere jo mer "virgin" den er. 2. Som regel _litt_ sunnere jo dyrere den er. Er det det du mener? =) Den er sunnere jo mer virgin den er. Og stort sett er de dyrere desto mer virgin de er. Men det finnes dyre produsenter og mindre dyre produsenter, på samme måte som feks vin. Så så lenge man kjøper en kaldpresset ekstra virgin olje, så får man en sunn olivenolje. Men skal man feks bruke den til steking, så er en dyr ekstra virgin i beste fall bortkastet, i værste fall ikke bra til formålet. Og de dyreste og fineste olivenoljene har en distinkt smak, som feks ikke egner seg til bakverk (med mindre man baker brød som skal smake oliven). Så ha en ekslusiv olje som du bruker på salaten og dypper godt brød i osv, og andre oljer til steking og baking. Og oppbevar oljene slik at de ikke blir utsatt for lys og varme (men heller ikke for kaldt). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194292 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SMIRnøff Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 Den er sunnere jo mer virgin den er. Og stort sett er de dyrere desto mer virgin de er. Men det finnes dyre produsenter og mindre dyre produsenter, på samme måte som feks vin. Så så lenge man kjøper en kaldpresset ekstra virgin olje, så får man en sunn olivenolje. Men skal man feks bruke den til steking, så er en dyr ekstra virgin i beste fall bortkastet, i værste fall ikke bra til formålet. Og de dyreste og fineste olivenoljene har en distinkt smak, som feks ikke egner seg til bakverk (med mindre man baker brød som skal smake oliven). Så ha en ekslusiv olje som du bruker på salaten og dypper godt brød i osv, og andre oljer til steking og baking. Og oppbevar oljene slik at de ikke blir utsatt for lys og varme (men heller ikke for kaldt). Takk =) Jeg har en type jeg bruker til alt, som er kaldpresset, extra virgin. Ybarra. Men jeg pleier ikke bruke olivenolje til steking. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194298 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SMIRnøff Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 Den er sunnere jo mer virgin den er. Og stort sett er de dyrere desto mer virgin de er. Men det finnes dyre produsenter og mindre dyre produsenter, på samme måte som feks vin. Så så lenge man kjøper en kaldpresset ekstra virgin olje, så får man en sunn olivenolje. Men skal man feks bruke den til steking, så er en dyr ekstra virgin i beste fall bortkastet, i værste fall ikke bra til formålet. Og de dyreste og fineste olivenoljene har en distinkt smak, som feks ikke egner seg til bakverk (med mindre man baker brød som skal smake oliven). Så ha en ekslusiv olje som du bruker på salaten og dypper godt brød i osv, og andre oljer til steking og baking. Og oppbevar oljene slik at de ikke blir utsatt for lys og varme (men heller ikke for kaldt). Baking, derimot. M-MM-. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194323 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.