Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest til hvert sitt bruk

Ja, den føste pressingen foregår uten bruk av varme eller kjemikalier, og denne oljen (kaldpresset extra virgin) inneholder mer av de sunne stoffene i oljen. Etterhvert presses olivenen med bruk av varme og etterhvert også kjemikalier, og denne oljen blir mindre sunn enn den dyrere extra virgin. Den kaldpressede extra virginoljen er sterkere på smak også.

Det finnes selvsagt dyrere og rimeligere merker og produsenter av både kaldpressede oljer og de andre oljene. Det er ikke sikkert det mest ekslusive merket er sunnere, men veldig rimelige blir uansett ikke de sunneste oljene.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194255
Del på andre sider

Gjest SMIRnøff

Ja, den føste pressingen foregår uten bruk av varme eller kjemikalier, og denne oljen (kaldpresset extra virgin) inneholder mer av de sunne stoffene i oljen. Etterhvert presses olivenen med bruk av varme og etterhvert også kjemikalier, og denne oljen blir mindre sunn enn den dyrere extra virgin. Den kaldpressede extra virginoljen er sterkere på smak også.

Det finnes selvsagt dyrere og rimeligere merker og produsenter av både kaldpressede oljer og de andre oljene. Det er ikke sikkert det mest ekslusive merket er sunnere, men veldig rimelige blir uansett ikke de sunneste oljene.

Så det er altså to faktorer?

1. Sunnere jo mer "virgin" den er.

2. Som regel _litt_ sunnere jo dyrere den er.

Er det det du mener? =)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194259
Del på andre sider

Gjest til hvert sitt bruk

Så det er altså to faktorer?

1. Sunnere jo mer "virgin" den er.

2. Som regel _litt_ sunnere jo dyrere den er.

Er det det du mener? =)

Den er sunnere jo mer virgin den er.

Og stort sett er de dyrere desto mer virgin de er.

Men det finnes dyre produsenter og mindre dyre produsenter, på samme måte som feks vin.

Så så lenge man kjøper en kaldpresset ekstra virgin olje, så får man en sunn olivenolje.

Men skal man feks bruke den til steking, så er en dyr ekstra virgin i beste fall bortkastet, i værste fall ikke bra til formålet.

Og de dyreste og fineste olivenoljene har en distinkt smak, som feks ikke egner seg til bakverk (med mindre man baker brød som skal smake oliven).

Så ha en ekslusiv olje som du bruker på salaten og dypper godt brød i osv, og andre oljer til steking og baking.

Og oppbevar oljene slik at de ikke blir utsatt for lys og varme (men heller ikke for kaldt).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194292
Del på andre sider

Gjest SMIRnøff

Den er sunnere jo mer virgin den er.

Og stort sett er de dyrere desto mer virgin de er.

Men det finnes dyre produsenter og mindre dyre produsenter, på samme måte som feks vin.

Så så lenge man kjøper en kaldpresset ekstra virgin olje, så får man en sunn olivenolje.

Men skal man feks bruke den til steking, så er en dyr ekstra virgin i beste fall bortkastet, i værste fall ikke bra til formålet.

Og de dyreste og fineste olivenoljene har en distinkt smak, som feks ikke egner seg til bakverk (med mindre man baker brød som skal smake oliven).

Så ha en ekslusiv olje som du bruker på salaten og dypper godt brød i osv, og andre oljer til steking og baking.

Og oppbevar oljene slik at de ikke blir utsatt for lys og varme (men heller ikke for kaldt).

Takk =)

Jeg har en type jeg bruker til alt, som er kaldpresset, extra virgin. Ybarra. Men jeg pleier ikke bruke olivenolje til steking.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194298
Del på andre sider

Gjest SMIRnøff

Den er sunnere jo mer virgin den er.

Og stort sett er de dyrere desto mer virgin de er.

Men det finnes dyre produsenter og mindre dyre produsenter, på samme måte som feks vin.

Så så lenge man kjøper en kaldpresset ekstra virgin olje, så får man en sunn olivenolje.

Men skal man feks bruke den til steking, så er en dyr ekstra virgin i beste fall bortkastet, i værste fall ikke bra til formålet.

Og de dyreste og fineste olivenoljene har en distinkt smak, som feks ikke egner seg til bakverk (med mindre man baker brød som skal smake oliven).

Så ha en ekslusiv olje som du bruker på salaten og dypper godt brød i osv, og andre oljer til steking og baking.

Og oppbevar oljene slik at de ikke blir utsatt for lys og varme (men heller ikke for kaldt).

Baking, derimot. M-MM-.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366843-olivenolje/#findComment-3194323
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...