Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest SMIRnøff
Skrevet

Hva gir best smak?

Kommer det av på resten av ingrediensene?

Har det noe med personlig smak å gjøre?

Hva gjør du?

Gjest prust
Skrevet

Jeg baker rundstykker/osteboller/horn med vann + olivenolje + havregryn + annet mel - synes det gir veldig god smak.

Baker boller med melk i.

Gjest SMIRnøff
Skrevet

Jeg baker rundstykker/osteboller/horn med vann + olivenolje + havregryn + annet mel - synes det gir veldig god smak.

Baker boller med melk i.

Jeg har satt rundtstykkedeig med skummet melk. Skal ha olivenolje i også. Vi får se.

Gjest prust
Skrevet

Jeg har satt rundtstykkedeig med skummet melk. Skal ha olivenolje i også. Vi får se.

Det blir sikkert kjempegodt :-))))

Onsdag1365380628
Skrevet

Melk gir mykere og "tettere" bakverk. Å bake feks loff med melk er ikke noe lurt fordi det da får man ikke lett og sprø skorpe. Rundstykker blir fine med melk, og jeg har gjerne melk i brød også hvis jeg har noe jeg gjerne vil ha brukt opp.

Gjest SMIRnøff
Skrevet

Melk gir mykere og "tettere" bakverk. Å bake feks loff med melk er ikke noe lurt fordi det da får man ikke lett og sprø skorpe. Rundstykker blir fine med melk, og jeg har gjerne melk i brød også hvis jeg har noe jeg gjerne vil ha brukt opp.

Tenkte det var lurt, blir jo ekstra proteiner. ;-)

Pleier nemlig ikke ja pålegg, jeg. Det er ikke en utgiftspost jeg prioriterer. Spiser de bare som de er.

Er jo ikke fett i skummet, nesten...

Gjest SMIRnøff
Skrevet

Det blir sikkert kjempegodt :-))))

Nja... glemte salt.

Deig med 1 L væske, også glemmer jeg SALT.

.......................

  • 4 måneder senere...
Gjest stinecj
Skrevet

Jeg synes det blir bedre med melk, men man tager det man haver i hus :) Surmelk går også. Man kan blande melk og vann. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes hveteboller blir finere og luftigere med lettmelk enn med h-melk (da blir det litt for tungt, liksom). Men skummet melk i finbakst blir litt for magert igjen. I brød går alt. Vann er også ok. Man kan jo bytte ut med litt juice også hvis man vil ha litt fruktsmak. Evt bruke vann og rive et eple som man blander i deigen. Det er mange muligheter!

Et annet tips er å bruke opp grøtrester eller kokt ris i deigen. Man må ikke bruke alt for mye, for det blir litt tungt. Men det er veldig godt! :))

God bakst!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...