Babette Skrevet 17. august 2011 Del Skrevet 17. august 2011 I Italia stiftet jeg bekjentskap med polenta som tilbehør til fisk og annen sjømat. Fra skolekjøkkenet husker jeg polentapudding som en slektning av semulepudding, men den italienske varianten ble servert varm i skiver i stedet for pasta/poteter. Jeg tror den inneholdt mais, den var i alle fall gul, og det var en slags deigmasse som var stekt eller kokt. Jeg har prøvd å søke litt på nettet, men der står det at man får kjøpt polenta ferdig i norske supermarkeder. Det gjør man garantert ikke her jeg bor. Så nå håper jeg noen kan bidra med tips og oppskrift. På forhånd takk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368638-polenta/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 17. august 2011 Del Skrevet 17. august 2011 Jeg har heller ikke funnet polenta på Kiwi/Rema/Rimi/Coop de siste årene. men nylig fant jeg det på en liten delikatessebutikk. Kr 27 for 500 gr. Den er beregnet for bruk til middagsmat, men jeg har laget grøt/puddding av den. Finner Polenta i nettbutikken Padmax Asia mat til kr 20 kr. Kanskje den da selges i asiatiske butikker, men de er det vel lite av på småsteder. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368638-polenta/#findComment-3213600 Del på andre sider Flere delingsvalg…
brilleslangen Skrevet 17. august 2011 Del Skrevet 17. august 2011 ikke på norsk men kanskje til hjelp likevel? http://video.about.com/italianfood/Polenta-Recipe.htm 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368638-polenta/#findComment-3213666 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 17. august 2011 Forfatter Del Skrevet 17. august 2011 ikke på norsk men kanskje til hjelp likevel? http://video.about.com/italianfood/Polenta-Recipe.htm Takk skal du ha! Hovedingrediensen er maismel, ser jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368638-polenta/#findComment-3213674 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Så stilnet den nysgjerrigheten Skrevet 17. august 2011 Del Skrevet 17. august 2011 Var så nysgjerrig på Polenta, som jo er så populært i Italia. Så da vi var i Italia, og jeg fant dette på butikken der, måtte vi lage det. Dette var i pulverform, og vi lagde grøt etter oppskriften utenpå posen. Fordi vi hadde kjøpt en hel pose, og ikke skulle bli boende, lagde vi en svææææær kjele med polenta. Det kokte og vi gledet oss. Men fytti-rakkern, det smakte jo nesten ingenting. Bare vannsmak....selv med sukker på, og selv med kanel på....Ingen av oss klarte spise det. Så det endte med at vi slo ut 10 liter grøt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368638-polenta/#findComment-3213683 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 18. august 2011 Forfatter Del Skrevet 18. august 2011 Var så nysgjerrig på Polenta, som jo er så populært i Italia. Så da vi var i Italia, og jeg fant dette på butikken der, måtte vi lage det. Dette var i pulverform, og vi lagde grøt etter oppskriften utenpå posen. Fordi vi hadde kjøpt en hel pose, og ikke skulle bli boende, lagde vi en svææææær kjele med polenta. Det kokte og vi gledet oss. Men fytti-rakkern, det smakte jo nesten ingenting. Bare vannsmak....selv med sukker på, og selv med kanel på....Ingen av oss klarte spise det. Så det endte med at vi slo ut 10 liter grøt. Hehe, 10 liter grøt var da en voldsomt stor porsjon? Jeg synes det smakte godt. Men spiste det kun som tilbehør til fisk, servert i varme skiver og med krydder på. Altså ikke som grøt. En mild og nøytral smak av mais. Pasta smaker jo heller ikke så mye i seg selv, men er veldig godt likevel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368638-polenta/#findComment-3214062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.