Gjest lille dolly polly Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Nei, men jeg liker marzipan. Ikke lenge til jul nå 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Ja - jeg liker klørne, beina og fotstøene. Har spist en del krabber i sommer, vi har hatt ute teine og fått ganske mange. Skal ha krabber fredag kveld :-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Ja - jeg liker klørne, beina og fotstøene. Har spist en del krabber i sommer, vi har hatt ute teine og fått ganske mange. Skal ha krabber fredag kveld :-) ''fotstøene'' Hva er det? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Er litt feig når det gjelder krabber og liker best klørne eller slike ferdige halve skjell med blandet innhold. Men dét synes jeg til gjengjeld er kjempegodt :-). 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 ''fotstøene'' Hva er det? Hm - hvordan skal jeg forklare det da? En krabbe har jo to klør og 10 bein (eller 8 bein, ble litt usikker nå). Men i alle fall - der beina sitter fast til kroppen, er det mange små kammere med kjøtt inni, og denne kroppsdelen med alle disse kammerene heter fotstø. For å få ut krabbekjøttet inni der, må en pirke i stykker de små tynne lokkene mellom hvert rom, og så pirke ut kjøttet inni hvert rom. Det tar sabla lang tid å renske fotstø, men er veldig koselig og sosialt :-) Det er en egen teknikk å suge ut krabbekjøttet fra beina, - etter 40 år klarer jeg det enda ikke. Men min far er proff på det. SMokk - så har han hele innholdet i munnen, uten å ødelegge skallet på beinet :-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Er litt feig når det gjelder krabber og liker best klørne eller slike ferdige halve skjell med blandet innhold. Men dét synes jeg til gjengjeld er kjempegodt :-). Jeg liker ikke det brune :-( 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Hm - hvordan skal jeg forklare det da? En krabbe har jo to klør og 10 bein (eller 8 bein, ble litt usikker nå). Men i alle fall - der beina sitter fast til kroppen, er det mange små kammere med kjøtt inni, og denne kroppsdelen med alle disse kammerene heter fotstø. For å få ut krabbekjøttet inni der, må en pirke i stykker de små tynne lokkene mellom hvert rom, og så pirke ut kjøttet inni hvert rom. Det tar sabla lang tid å renske fotstø, men er veldig koselig og sosialt :-) Det er en egen teknikk å suge ut krabbekjøttet fra beina, - etter 40 år klarer jeg det enda ikke. Men min far er proff på det. SMokk - så har han hele innholdet i munnen, uten å ødelegge skallet på beinet :-) Hehe, ok, takk for opplæring! Får kanskje forsøke meg på fotstøene neste gang! 0 Siter
Dorthe Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Sånne landkrabber som meg har bare smakt krabbe og krabbepostei på boks. Men jeg liker det da. 0 Siter
Mrs D Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Det hvite krabbekjøttet er nydelig. Den grønnaktige guffa som ser litt ut som diaré kan de bare ha for min del. 0 Siter
meg__123! Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Ja det er godt på loff med majones på 0 Siter
Gjest zipper Skrevet 17. august 2011 Skrevet 17. august 2011 Vanlig krabbe liker jeg ikke noe særlig. Men vi har mer og mindre levd på kongekrabbe i sommer. Det er godt, og bør helst nytes i fjæra! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 18. august 2011 Skrevet 18. august 2011 Vanlig krabbe liker jeg ikke noe særlig. Men vi har mer og mindre levd på kongekrabbe i sommer. Det er godt, og bør helst nytes i fjæra! Hvordan smaker kongekrabbe sammenliknet med vanlig krabbe, reker og hummer? Har hørt at det er veldig godt, men har ikke smalt det ennå. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 18. august 2011 Skrevet 18. august 2011 Hm - hvordan skal jeg forklare det da? En krabbe har jo to klør og 10 bein (eller 8 bein, ble litt usikker nå). Men i alle fall - der beina sitter fast til kroppen, er det mange små kammere med kjøtt inni, og denne kroppsdelen med alle disse kammerene heter fotstø. For å få ut krabbekjøttet inni der, må en pirke i stykker de små tynne lokkene mellom hvert rom, og så pirke ut kjøttet inni hvert rom. Det tar sabla lang tid å renske fotstø, men er veldig koselig og sosialt :-) Det er en egen teknikk å suge ut krabbekjøttet fra beina, - etter 40 år klarer jeg det enda ikke. Men min far er proff på det. SMokk - så har han hele innholdet i munnen, uten å ødelegge skallet på beinet :-) Det du kaller fotstøer kaller vi hus... Og, ja - det er en egen teknikk med å suge ut av småklørne (beina) - men det har også å gjøre med hvor ferske de er - eller hvordan de er kokt. Synes sjelden det går så bra med dem man kjøper i butikk/salgslag. 0 Siter
Gjest zipper Skrevet 18. august 2011 Skrevet 18. august 2011 Hvordan smaker kongekrabbe sammenliknet med vanlig krabbe, reker og hummer? Har hørt at det er veldig godt, men har ikke smalt det ennå. Mer som reke, tror jeg. Har ikke spist hummer, og vanlig krabbe er jeg kanskje litt urettferdig med, for jeg har aldri spist det nykokt. Bare kvitt kjøtt og masse kjøtt i kongekrabben. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 19. august 2011 Skrevet 19. august 2011 Mer som reke, tror jeg. Har ikke spist hummer, og vanlig krabbe er jeg kanskje litt urettferdig med, for jeg har aldri spist det nykokt. Bare kvitt kjøtt og masse kjøtt i kongekrabben. Høres nydelig ut :-) Hummer likner litt på reker. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.