Gå til innhold

Liker du krabber?


Anbefalte innlegg

Gjest lille dolly polly
Skrevet

Nei, men jeg liker marzipan. Ikke lenge til jul nå;)

Skrevet

Ja - jeg liker klørne, beina og fotstøene. Har spist en del krabber i sommer, vi har hatt ute teine og fått ganske mange.

Skal ha krabber fredag kveld :-)

Gjest Elextra
Skrevet

Ja - jeg liker klørne, beina og fotstøene. Har spist en del krabber i sommer, vi har hatt ute teine og fått ganske mange.

Skal ha krabber fredag kveld :-)

''fotstøene''

Hva er det?

Gjest Elextra
Skrevet

Er litt feig når det gjelder krabber og liker best klørne eller slike ferdige halve skjell med blandet innhold. Men dét synes jeg til gjengjeld er kjempegodt :-).

Skrevet

''fotstøene''

Hva er det?

Hm - hvordan skal jeg forklare det da?

En krabbe har jo to klør og 10 bein (eller 8 bein, ble litt usikker nå). Men i alle fall - der beina sitter fast til kroppen, er det mange små kammere med kjøtt inni, og denne kroppsdelen med alle disse kammerene heter fotstø. For å få ut krabbekjøttet inni der, må en pirke i stykker de små tynne lokkene mellom hvert rom, og så pirke ut kjøttet inni hvert rom.

Det tar sabla lang tid å renske fotstø, men er veldig koselig og sosialt :-) Det er en egen teknikk å suge ut krabbekjøttet fra beina, - etter 40 år klarer jeg det enda ikke. Men min far er proff på det. SMokk - så har han hele innholdet i munnen, uten å ødelegge skallet på beinet :-)

Skrevet

Er litt feig når det gjelder krabber og liker best klørne eller slike ferdige halve skjell med blandet innhold. Men dét synes jeg til gjengjeld er kjempegodt :-).

Jeg liker ikke det brune :-(

Gjest Elextra
Skrevet

Hm - hvordan skal jeg forklare det da?

En krabbe har jo to klør og 10 bein (eller 8 bein, ble litt usikker nå). Men i alle fall - der beina sitter fast til kroppen, er det mange små kammere med kjøtt inni, og denne kroppsdelen med alle disse kammerene heter fotstø. For å få ut krabbekjøttet inni der, må en pirke i stykker de små tynne lokkene mellom hvert rom, og så pirke ut kjøttet inni hvert rom.

Det tar sabla lang tid å renske fotstø, men er veldig koselig og sosialt :-) Det er en egen teknikk å suge ut krabbekjøttet fra beina, - etter 40 år klarer jeg det enda ikke. Men min far er proff på det. SMokk - så har han hele innholdet i munnen, uten å ødelegge skallet på beinet :-)

Hehe, ok, takk for opplæring! Får kanskje forsøke meg på fotstøene neste gang!

Skrevet

Sånne landkrabber som meg har bare smakt krabbe og krabbepostei på boks. Men jeg liker det da.

Skrevet

Det hvite krabbekjøttet er nydelig. Den grønnaktige guffa som ser litt ut som diaré kan de bare ha for min del.

Skrevet

Vanlig krabbe liker jeg ikke noe særlig. Men vi har mer og mindre levd på kongekrabbe i sommer. Det er godt, og bør helst nytes i fjæra!

Skrevet

Vanlig krabbe liker jeg ikke noe særlig. Men vi har mer og mindre levd på kongekrabbe i sommer. Det er godt, og bør helst nytes i fjæra!

Hvordan smaker kongekrabbe sammenliknet med vanlig krabbe, reker og hummer?

Har hørt at det er veldig godt, men har ikke smalt det ennå.

Skrevet

Hm - hvordan skal jeg forklare det da?

En krabbe har jo to klør og 10 bein (eller 8 bein, ble litt usikker nå). Men i alle fall - der beina sitter fast til kroppen, er det mange små kammere med kjøtt inni, og denne kroppsdelen med alle disse kammerene heter fotstø. For å få ut krabbekjøttet inni der, må en pirke i stykker de små tynne lokkene mellom hvert rom, og så pirke ut kjøttet inni hvert rom.

Det tar sabla lang tid å renske fotstø, men er veldig koselig og sosialt :-) Det er en egen teknikk å suge ut krabbekjøttet fra beina, - etter 40 år klarer jeg det enda ikke. Men min far er proff på det. SMokk - så har han hele innholdet i munnen, uten å ødelegge skallet på beinet :-)

Det du kaller fotstøer kaller vi hus... Og, ja - det er en egen teknikk med å suge ut av småklørne (beina) - men det har også å gjøre med hvor ferske de er - eller hvordan de er kokt. Synes sjelden det går så bra med dem man kjøper i butikk/salgslag.

Skrevet

Hvordan smaker kongekrabbe sammenliknet med vanlig krabbe, reker og hummer?

Har hørt at det er veldig godt, men har ikke smalt det ennå.

Mer som reke, tror jeg. Har ikke spist hummer, og vanlig krabbe er jeg kanskje litt urettferdig med, for jeg har aldri spist det nykokt.

Bare kvitt kjøtt og masse kjøtt i kongekrabben.

Skrevet

Mer som reke, tror jeg. Har ikke spist hummer, og vanlig krabbe er jeg kanskje litt urettferdig med, for jeg har aldri spist det nykokt.

Bare kvitt kjøtt og masse kjøtt i kongekrabben.

Høres nydelig ut :-)

Hummer likner litt på reker.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...