Gjest komfyrbytte Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Skal ha nytt kjøkken og tenker på om vi skal bytte ut komfyren vår, som egentlig er helt grei komfyr, til en innebygd løsning... og spørsmålet er da om vi skal ha induksjon eller vanlig keramisk topp som vi har nå i dag. Det blir bittelitt dyrere dog... Hva ville dere valgt? Fordeler, ulemper?? 0 Siter
Mammantil3 Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Induksjon! Ingen over, ingen ved siden. Har hatt induksjon i 6 år nå, og ikke angret en dag. Blir bare frustrert når jeg må lage mat på andre komfyrer, det tar jo en hel evighet. Pass bare på at det er booster-funksjon på alle platene (mulig det ikke er å få noe annet nå). Fordelene er at alt koker fortere opp, og det er superenkelt å justere varmen. Det går raskt å få en saus til å småkoke, man trenger bare å skru ned og du ser at sausen koker mindre og mindre. 0 Siter
gunrika Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Vi byttet nettopp kjøkken og fikk induksjonsovn. Jeg skal aldri ha noe annet 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Induksjon! Ingen over, ingen ved siden. Har hatt induksjon i 6 år nå, og ikke angret en dag. Blir bare frustrert når jeg må lage mat på andre komfyrer, det tar jo en hel evighet. Pass bare på at det er booster-funksjon på alle platene (mulig det ikke er å få noe annet nå). Fordelene er at alt koker fortere opp, og det er superenkelt å justere varmen. Det går raskt å få en saus til å småkoke, man trenger bare å skru ned og du ser at sausen koker mindre og mindre. ...og ulempene at veldig mange av kjelene må byttes ut. Derfor valgte jeg vanlig keramisk topp istedet. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Jeg har hatt min induksjonstopp i over to år nå, og kan ikke finne en eneste negativ ting å si om den..... 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 ...og ulempene at veldig mange av kjelene må byttes ut. Derfor valgte jeg vanlig keramisk topp istedet. Det kommer jo an på hva slags kjeler man har fra før av. Da vi byttet hadde vi bare en i aluminium, resten var stål eller jern og trengte ikke å byttes. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Induksjon, uten tvil. Har hatt indunstopp i åtte og og kommer ikke på noen ulemper. Hver gang jeg er på hytta eller annet sted med "gammeldagse" plater savner jeg induksjonen. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Det kommer jo an på hva slags kjeler man har fra før av. Da vi byttet hadde vi bare en i aluminium, resten var stål eller jern og trengte ikke å byttes. Mange produsenter av kjeler, feks Høyang, har hatt induksjon som standard lenge. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Jeg har induksjon og gassbluss. Veldig fornøyd med begge deler. Jeg anbefaler virkelig induksjon, med boosteffekt, koker fort, koker jevnt, lett å justere. En negativ ting er at du kanskje må bytte panner, men nå har induksjon vært vanlig lenge at svært mange panner kjøpt de siste år virker på induksjon. 0 Siter
Mrs D Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Jeg har induksjon, og kunne ikke tenkt meg å bytte tilbake til keramisk topp. Fordel: Utrolig rask. Ulemper: Må kanskje ha noen nye kasseroller som er beregnet for induksjon. Jeg hadde bare to som kunne brukes da jeg fikk induksjon. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Det kommer jo an på hva slags kjeler man har fra før av. Da vi byttet hadde vi bare en i aluminium, resten var stål eller jern og trengte ikke å byttes. Jeg har ikke en eneste aluminiumskjele - alle mine er i stål. Det er ikke alle stålkjeler som kan brukes på induksjon, stort sett bare de nyeste. Men de fleste av mine kjeler er nok minst 10 år gamle. Inkludert en kostbar trykk-koker. 0 Siter
morsan Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Jeg har ikke en eneste aluminiumskjele - alle mine er i stål. Det er ikke alle stålkjeler som kan brukes på induksjon, stort sett bare de nyeste. Men de fleste av mine kjeler er nok minst 10 år gamle. Inkludert en kostbar trykk-koker. Jeg har testet mine stålkjeler med magnet for en tid tilbake, og de færreste av dem er magnetiske i bunnen :-( 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. september 2011 Skrevet 4. september 2011 Jeg har testet mine stålkjeler med magnet for en tid tilbake, og de færreste av dem er magnetiske i bunnen :-( Ja, det er virkelig ikke mange av de gamle - men fortsatt helt fine kjelene som er magnetiske... Jeg tok det som et tegn på at jeg slapp å bruke masse penger på ny fin ovn ;-) Ikke at jeg husker prisene, men regner med at induksjon er noe dyrere? 0 Siter
Franzeska Skrevet 5. september 2011 Skrevet 5. september 2011 Jeg har induksjon, og kunne ikke tenkt meg å bytte tilbake til keramisk topp. Fordel: Utrolig rask. Ulemper: Må kanskje ha noen nye kasseroller som er beregnet for induksjon. Jeg hadde bare to som kunne brukes da jeg fikk induksjon. ''Ulemper: Må kanskje ha noen nye kasseroller som er beregnet for induksjon. Jeg hadde bare to som kunne brukes da jeg fikk induksjon.'' Hvilke kassaroller kan IKKE brukes? Jeg har ingenting av jern eller stål. Bare teflon. Kan teflon panner/kasseroller brukes på induksjon? 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 5. september 2011 Skrevet 5. september 2011 ''Ulemper: Må kanskje ha noen nye kasseroller som er beregnet for induksjon. Jeg hadde bare to som kunne brukes da jeg fikk induksjon.'' Hvilke kassaroller kan IKKE brukes? Jeg har ingenting av jern eller stål. Bare teflon. Kan teflon panner/kasseroller brukes på induksjon? Teflon er jo bare overflatebehandlingen. Du må vite hva som er inni Men det er lett å finne ut av, ta en magnet og sett på bunnen av gryten - henger den fast kan gryten brukes på induksjonsplate! 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2011 Skrevet 5. september 2011 Ja, det er virkelig ikke mange av de gamle - men fortsatt helt fine kjelene som er magnetiske... Jeg tok det som et tegn på at jeg slapp å bruke masse penger på ny fin ovn ;-) Ikke at jeg husker prisene, men regner med at induksjon er noe dyrere? ''Jeg tok det som et tegn på at jeg slapp å bruke masse penger på ny fin ovn ;-) '' ;-) 0 Siter
Mrs D Skrevet 5. september 2011 Skrevet 5. september 2011 Ja, det er virkelig ikke mange av de gamle - men fortsatt helt fine kjelene som er magnetiske... Jeg tok det som et tegn på at jeg slapp å bruke masse penger på ny fin ovn ;-) Ikke at jeg husker prisene, men regner med at induksjon er noe dyrere? Min induksjonstopp er ikke utpreget dyr. Så nå at de hadde koketopper med to boost-soner på IKEA til under 3000 kroner. Min er fra IKEA og jeg er veldig fornøyd med den. Var litt i tvil da jeg kjøpte den, men har ikke angret. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.