Gjest Fleecey Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Hva kommer det av at høy glykemiske matvarer som feks ris, poteter og pasta blir mer høy glykemiske jo lenge det kokes?Hvorfor er det sånn? Fiber innholdet er vel det samme? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Fordi karbohydratstrengene brytes ned av kokingen, slik at de blir kortere og kortere (og lettere og lettere å fordøye). Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3227973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekte nick Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Fordi karbohydratstrengene brytes ned av kokingen, slik at de blir kortere og kortere (og lettere og lettere å fordøye). Med vennlig hilsen Så da bør man helst spise ris og poteter rå og harde?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3227981 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Så da bør man helst spise ris og poteter rå og harde?? Hei, Nei, for poteter må kokes for å bryte ned et stoff i dem, etter det jeg husker. (Husker ikke hvilket på stående fot.) Rå ris brukes til å drepe folk, fordi det suger til seg væske, blir mye større og kan sprenge magesekken. Så det beste er nok "vanlig kokt"! :-) Men, basmatiris og jasminris er langt bedre enn sushiris (rundkornet). (Jo lengre riskornene er, jo lavere GI.) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3227986 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest potetten Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Leste at gi på poteter synker når de blir kalde... Spis kalde poteter altså 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3228110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest orakelet i delfi Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Hei, Nei, for poteter må kokes for å bryte ned et stoff i dem, etter det jeg husker. (Husker ikke hvilket på stående fot.) Rå ris brukes til å drepe folk, fordi det suger til seg væske, blir mye større og kan sprenge magesekken. Så det beste er nok "vanlig kokt"! :-) Men, basmatiris og jasminris er langt bedre enn sushiris (rundkornet). (Jo lengre riskornene er, jo lavere GI.) Med vennlig hilsen Si meg - vet du absolutt ALT?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3228312 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fleecey Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Fordi karbohydratstrengene brytes ned av kokingen, slik at de blir kortere og kortere (og lettere og lettere å fordøye). Med vennlig hilsen Aha Takk for oppklarende svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3228332 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Si meg - vet du absolutt ALT?? Det vet jeg ikke! ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369816-glykemisk-indeks/#findComment-3228340 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.