Gå til innhold

Glykemisk indeks


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva kommer det av at høy glykemiske matvarer som feks ris, poteter og pasta blir mer høy glykemiske jo lenge det kokes?Hvorfor er det sånn? Fiber innholdet er vel det samme?

Skrevet

Fordi karbohydratstrengene brytes ned av kokingen, slik at de blir kortere og kortere (og lettere og lettere å fordøye).

Med vennlig hilsen

Skrevet

Fordi karbohydratstrengene brytes ned av kokingen, slik at de blir kortere og kortere (og lettere og lettere å fordøye).

Med vennlig hilsen

Så da bør man helst spise ris og poteter rå og harde??

Skrevet

Så da bør man helst spise ris og poteter rå og harde??

Hei,

Nei, for poteter må kokes for å bryte ned et stoff i dem, etter det jeg husker. (Husker ikke hvilket på stående fot.)

Rå ris brukes til å drepe folk, fordi det suger til seg væske, blir mye større og kan sprenge magesekken.

Så det beste er nok "vanlig kokt"! :-)

Men, basmatiris og jasminris er langt bedre enn sushiris (rundkornet). (Jo lengre riskornene er, jo lavere GI.)

Med vennlig hilsen

Skrevet

Leste at gi på poteter synker når de blir kalde...

Spis kalde poteter altså :D

Gjest orakelet i delfi
Skrevet

Hei,

Nei, for poteter må kokes for å bryte ned et stoff i dem, etter det jeg husker. (Husker ikke hvilket på stående fot.)

Rå ris brukes til å drepe folk, fordi det suger til seg væske, blir mye større og kan sprenge magesekken.

Så det beste er nok "vanlig kokt"! :-)

Men, basmatiris og jasminris er langt bedre enn sushiris (rundkornet). (Jo lengre riskornene er, jo lavere GI.)

Med vennlig hilsen

Si meg - vet du absolutt ALT??

Skrevet

Fordi karbohydratstrengene brytes ned av kokingen, slik at de blir kortere og kortere (og lettere og lettere å fordøye).

Med vennlig hilsen

Aha :) Takk for oppklarende svar!

Skrevet

Si meg - vet du absolutt ALT??

Det vet jeg ikke! ;-)

Med vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...