Gå til innhold

Elgoppskrift - Villmarksliv


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg finner ikke en oppskrift jeg har sett i et blad, jeg tror det var i Villmarksliv. Jeg leste den ikke veldig godt, men jeg tror man skulle banke en elgbiff flat, fylle den med bl.a ridderost, brette dobbelt og steke i panne. Er det noen som kan hjelpe med denne oppskriften??

Skrevet

Husker du omtrent når du lesten denne? Slik at man slipper å bla gjennom 3 årganger liksom... ;o)

Skrevet

Husker du omtrent når du lesten denne? Slik at man slipper å bla gjennom 3 årganger liksom... ;o)

Det er nylig, nå i sommer/høst. Kanskje det bare er et blad eller to siden..?

Skrevet

Det er nylig, nå i sommer/høst. Kanskje det bare er et blad eller to siden..?

Skal sjekke når jeg kommer på jobb i morra! :o)

Skrevet

Det er nylig, nå i sommer/høst. Kanskje det bare er et blad eller to siden..?

Spennende elgbiff

600 g ytrefilet av elg

4 skiver spekeskinke

4 skiver jarlsberg eller ridderost

2 ss frisk hakket kruspersille

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss hvetemel

2 ss margarin

2 pk. fersk tagligatelle

2 stk. gulrot

1 stk. purre

200 g kantareller

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

3 ss smør

2 ss hakket, frisk kruspersille

Del ytrefileten i biffer og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke knyttneven til bankingen.

Legg spekeskinke, ost og kruspersille på halvparten av biffskiva og brett den andre halvdelen over. Bland sammen hvetemel, salt og pepper, vend kjøttet i melblandingen og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 min på hver side.

Rens gulrot og purre pg skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler og kok grønnsakene med pastaen. Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.

Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsakene og soppen.

Skrevet

Spennende elgbiff

600 g ytrefilet av elg

4 skiver spekeskinke

4 skiver jarlsberg eller ridderost

2 ss frisk hakket kruspersille

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss hvetemel

2 ss margarin

2 pk. fersk tagligatelle

2 stk. gulrot

1 stk. purre

200 g kantareller

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

3 ss smør

2 ss hakket, frisk kruspersille

Del ytrefileten i biffer og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke knyttneven til bankingen.

Legg spekeskinke, ost og kruspersille på halvparten av biffskiva og brett den andre halvdelen over. Bland sammen hvetemel, salt og pepper, vend kjøttet i melblandingen og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 min på hver side.

Rens gulrot og purre pg skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler og kok grønnsakene med pastaen. Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.

Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsakene og soppen.

Den var det!! Åh, tenk så fantastisk å få så god hjelp, helt strålende. Det burde vært diplom for sånt:-) (så det ikke godt ut forresten..?)

Skrevet

Den var det!! Åh, tenk så fantastisk å få så god hjelp, helt strålende. Det burde vært diplom for sånt:-) (så det ikke godt ut forresten..?)

Det så kjempegodt ut! Satt og siklet selv mens jeg skrev den av jeg. :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...