adhemar Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 Hei, kanskje et ernæringsspærsmål, men pyt pyt. Vi prøver å lage en kortliste over ting vi ikke kjøper, for å gi barna best mulig forhold til mat. Vi har landa på følgende ikke-liste: Palmeolje ( er desverre i utrolig mange produkter, fordekt som 'vegetabilsk olje' Aspartam Natriumglutamat MUK og Transfett (fordekt som 'delvis herdet fett') Noen som kommer på andre lett-å huske-ikke kjøp skrot de putter i maten vår ? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
stromme Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 posepotetmos 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247670 Del på andre sider Flere delingsvalg…
adhemar Skrevet 25. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 25. oktober 2011 posepotetmos Prøver normalt å unngå pose, pga salt og andre saker, men tittet på mills potetmosidgrediens, så ikke umiddelbart noen store syndige der. Sånn bortsett fra at det er poengløst med posestappe, hva i den er det som bør unngås? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247679 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekte nick Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 Generelt prøver vi her hjemme å unngå bearbeidet mat, kunstig sukker og andre kunstige tilsetningsstoffer, dvs at vi stort sett lager all mat fra grunnen av. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247706 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 Til daglig bør man unngå matvarer der sukker står høyt oppe på innholdslista. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247716 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 Prøver normalt å unngå pose, pga salt og andre saker, men tittet på mills potetmosidgrediens, så ikke umiddelbart noen store syndige der. Sånn bortsett fra at det er poengløst med posestappe, hva i den er det som bør unngås? Jeg har surret litt på nettet og lett og den inneholder visstnok en god del e-stoffer og da en del av den veldig lite sunne sorten. Og dessuten smaker det jo pjuk da. Men jeg skal innrømme at jeg i oppveksten har spist min del av det også. *sukk* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247719 Del på andre sider Flere delingsvalg…
adhemar Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 Til daglig bør man unngå matvarer der sukker står høyt oppe på innholdslista. Det er nok lurt, men jeg må inrømme at jeg velger 'rent' sukker fremfor kjemikalske sukkererstatninger. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
adhemar Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 Jeg har surret litt på nettet og lett og den inneholder visstnok en god del e-stoffer og da en del av den veldig lite sunne sorten. Og dessuten smaker det jo pjuk da. Men jeg skal innrømme at jeg i oppveksten har spist min del av det også. *sukk* Det kan jo selvfølgelig være variasjoner fra merke til merke. E-stoffer generelt trenger ikke være av det onde, mange av dem er organiske stoffer og tildels nødvendige, så som antioksidanter etc. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Det er nok lurt, men jeg må inrømme at jeg velger 'rent' sukker fremfor kjemikalske sukkererstatninger. ''Det er nok lurt, men jeg må inrømme at jeg velger 'rent' sukker fremfor kjemikalske sukkererstatninger.'' Jeg er enig der, jeg bruker litt sukrin (som er laget av sukker), de helt kjemiske greiene som aspartam og sånt holder jeg meg unna (med unntak av sukettene i teen...), jeg nekter å tro at det er helt ufarlig. Kroppen er jo overhodet ikke laget for å ta opp disse stoffene og i mange matvarer er det flere kunstige søtningsstoffer og det er ikke forsket noe videre på virkningen disse kan gi sammen. Når jeg kommer så langt skal jeg bestille stevia på nettet, det er i alle fall helt naturlig. ) I Japan har det vært brukt som "menneskemat" i over 50 år (tror jeg det var) uten problemer så jeg skjønner ikke helt hvorfor norske myndigheter sitter sånn på bakbeina her. Det var vel snakk om at det skulle godkjennes til bruk i menneskemat her i landet også, men jeg tror ikke det har skjedd ennå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247830 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Det kan jo selvfølgelig være variasjoner fra merke til merke. E-stoffer generelt trenger ikke være av det onde, mange av dem er organiske stoffer og tildels nødvendige, så som antioksidanter etc. ''E-stoffer generelt trenger ikke være av det onde, mange av dem er organiske stoffer og tildels nødvendige, så som antioksidanter etc.'' Ja, men etter det jeg leste så var ikke e-stoffene i posepotetmos av den gode typen. ) I tillegg inneholder det visstnok temmelig mye salt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
adhemar Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 Generelt prøver vi her hjemme å unngå bearbeidet mat, kunstig sukker og andre kunstige tilsetningsstoffer, dvs at vi stort sett lager all mat fra grunnen av. Det er der vi lander også, for det meste. Men også der er det en liten jobb å kartlegge ingrediensene, feks first price sin matolje er nær 50% palmeolje, ren gift for kroppen. Egentlig er jeg provosert over mye av det matindustrien vil selge oss, uten at vi er skikkelig informert over hva vi kjøper. Det er f.eks ingen jeg har fortalt hva 'mekanisk utbenet kjøtt er' som velger å kjøpe kyllingboller: innholder MUK mer 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Det er der vi lander også, for det meste. Men også der er det en liten jobb å kartlegge ingrediensene, feks first price sin matolje er nær 50% palmeolje, ren gift for kroppen. Egentlig er jeg provosert over mye av det matindustrien vil selge oss, uten at vi er skikkelig informert over hva vi kjøper. Det er f.eks ingen jeg har fortalt hva 'mekanisk utbenet kjøtt er' som velger å kjøpe kyllingboller: innholder MUK mer Av matoljer har jeg landet på at jeg bruker bare olivenolje rett og slett. ) Bruker fint lite oljer jeg da, går mest i smør og bremykt her i gården. MUK har jeg ikke spist på mange år nei. I barndommen og ungdommen elsket jeg Max-boller, men de siste par årene jeg spiste det innimellom syntes jeg smaken hadde endret seg og blitt så rar. De inneholder masse MUK viste det seg, jeg tror de var av renere råvarer for en del år siden for jeg er overbevist om at det var en reell smaksendring på dem altså. Har prøvd både kyllingboller, kyllingkjøttdeig og kyllingpølser, men synes ikke noen av delen er godt, men jeg elsker rent kyllingkjøtt da! ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247835 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekte nick Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Det er der vi lander også, for det meste. Men også der er det en liten jobb å kartlegge ingrediensene, feks first price sin matolje er nær 50% palmeolje, ren gift for kroppen. Egentlig er jeg provosert over mye av det matindustrien vil selge oss, uten at vi er skikkelig informert over hva vi kjøper. Det er f.eks ingen jeg har fortalt hva 'mekanisk utbenet kjøtt er' som velger å kjøpe kyllingboller: innholder MUK mer MUK - mekanisk utbenet kjøtt - Hva inneholder det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247866 Del på andre sider Flere delingsvalg…
adhemar Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 MUK - mekanisk utbenet kjøtt - Hva inneholder det? Muk er en prosess hvor de etter å ha fjernet alt kjøttet fra feks en kylling (bryst, lår vinger), moser brusk, fett, skinn,slintrer og kadaver sammen med smaksforsterkere og salt, presser det gjennom en sil for å fjerne beinrester, og former det til nusselige kylling nuggets/boller/pølser. Enjoy. Finnes i en trondehimssodd boks i en butikk nær deg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Muk er en prosess hvor de etter å ha fjernet alt kjøttet fra feks en kylling (bryst, lår vinger), moser brusk, fett, skinn,slintrer og kadaver sammen med smaksforsterkere og salt, presser det gjennom en sil for å fjerne beinrester, og former det til nusselige kylling nuggets/boller/pølser. Enjoy. Finnes i en trondehimssodd boks i en butikk nær deg. Nå vil jeg vel tro at man ikke kan fjerne _alt_ kjøtt fra en kylling i rå tilstand i produksjon - ergo er det en del kjøtt igjen... Jeg savner en begrunnelse om at MUK er usunt - at det ikke akkurat er indrefilet er ikke noe argument for at man skal unngå det. Det er jo bra med ressursutnyttelse - sånn i alle andre sammenhenger? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247886 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Nå vil jeg vel tro at man ikke kan fjerne _alt_ kjøtt fra en kylling i rå tilstand i produksjon - ergo er det en del kjøtt igjen... Jeg savner en begrunnelse om at MUK er usunt - at det ikke akkurat er indrefilet er ikke noe argument for at man skal unngå det. Det er jo bra med ressursutnyttelse - sånn i alle andre sammenhenger? ''Jeg savner en begrunnelse om at MUK er usunt - at det ikke akkurat er indrefilet er ikke noe argument for at man skal unngå det. Det er jo bra med ressursutnyttelse - sånn i alle andre sammenhenger?'' Det har jeg også tenkt på. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247889 Del på andre sider Flere delingsvalg…
adhemar Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 Nå vil jeg vel tro at man ikke kan fjerne _alt_ kjøtt fra en kylling i rå tilstand i produksjon - ergo er det en del kjøtt igjen... Jeg savner en begrunnelse om at MUK er usunt - at det ikke akkurat er indrefilet er ikke noe argument for at man skal unngå det. Det er jo bra med ressursutnyttelse - sånn i alle andre sammenhenger? Så vidt jeg skjønner er ernæringen omtrent det samme, det usunne ligger i tilsetningsstoffer. Og gjerne videre behandling av muk'en, stekt i palmeolje, frityrstekt i 'halvherdet fett'. Sånn rent bortsett fra det tror jeg ikke det er så mye 'galt' med MUK, men det er veldig udelikat og er marginalt billigere en 'ordentlig' kjøtt. Derfor havner det på min nei-liste Resteprodukt som presenteres som noe annet. Hadde det stått 'knust kyllingkadaver' på innholdslisten tror jeg salget hadde dalt noe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247893 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekte nick Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Muk er en prosess hvor de etter å ha fjernet alt kjøttet fra feks en kylling (bryst, lår vinger), moser brusk, fett, skinn,slintrer og kadaver sammen med smaksforsterkere og salt, presser det gjennom en sil for å fjerne beinrester, og former det til nusselige kylling nuggets/boller/pølser. Enjoy. Finnes i en trondehimssodd boks i en butikk nær deg. Men kyllingkjøttdeig da, er det rent kjøtt eller MUK? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3247994 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Muk er en prosess hvor de etter å ha fjernet alt kjøttet fra feks en kylling (bryst, lår vinger), moser brusk, fett, skinn,slintrer og kadaver sammen med smaksforsterkere og salt, presser det gjennom en sil for å fjerne beinrester, og former det til nusselige kylling nuggets/boller/pølser. Enjoy. Finnes i en trondehimssodd boks i en butikk nær deg. ''Muk er en prosess hvor de etter å ha fjernet alt kjøttet fra feks en kylling (bryst, lår vinger), moser brusk, fett, skinn,slintrer og kadaver sammen med smaksforsterkere og salt, presser det gjennom en sil for å fjerne beinrester, og former det til nusselige kylling nuggets/boller/pølser.'' MUK er jo det mekaniske utbeinede kjøttet, ikke alle tilsetningsstoffene. Hvis du f.eks. leser på sodden du brukte som eksempel, står det: Vann, poteter, soddboller 11 % (mekanisk utbenet kyllingkjøtt, vann, potetmel, storfefett, salt, krydder (inneholder muskat)), gulrot, kål, soddkjøtt 3 % (mekanisk utbenet kyllingkjøtt, fårekjøtt, vann, tapiokastivelse, salt, stabilisator (E450, E451), konserveringsmiddel (natriumnitritt)), purreløk, sellerirot, salt, proteinekstrakt av soya, smaksforsterker (natriumglutamat), løk. Selve MUKen inneholder ikke tilsetningsstoffene, stoffene utover MUK ser du jo her. Så vidt jeg har forstått, er MUK ikke moste kadaver, men prosessen gjør at man kan få med beinsplinter, brusk og bindevev og at strukturen i kjøttet blir borte. Det høres jo ikke særlig appetittelig ut, men jeg tror vel ikke det er så helsefarlig i seg selv heller selv om man vel ikke akkurat bør basere kostholdet sitt på MUK. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3248001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stromme Skrevet 28. oktober 2011 Del Skrevet 28. oktober 2011 Prøver normalt å unngå pose, pga salt og andre saker, men tittet på mills potetmosidgrediens, så ikke umiddelbart noen store syndige der. Sånn bortsett fra at det er poengløst med posestappe, hva i den er det som bør unngås? Masse, kamuflerte e-stoffer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371449-mat-og-n%C3%A6ring/#findComment-3248922 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.