....AV Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Margarin er noe dritt. Har du sett på innholdslista? Smør består av melk og er tilsatt a- og d-vitaminer. Margarin er noe helt annet som er farget og smakssatt for å ligne på smør. Noe dritt er vel å ta litt hardt i. Her er f.eks. en innholdsliste: Solsikkeolje (28%), rapsolje (28%), vegetabilsk fett, vann, skummet melk, salt, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer, soyalecitin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), surhetsregulerende middel (melkesyre), vitamin: A og D, fargestoff (betakaroten), aroma. Synes ikke det er såå avskrekkende. Jeg spiser lite smør/margarin og om jeg må bruke margarin i julekakene, går vel hverken verden eller familiens helse under av den grunn ;-) 0 Siter
....AV Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg bruker det som foreslås i oppskriften. Pleier å bake en bestemt type kake hvert år og gi bort i gaver . Vet ikke hva jeg skal gjøre nå når det ikke er mulig å få tak i smør. Som cathlin sier, lag ditt eget smør. Eller bruk margarin. Tviler på at det er katastrofalt. 0 Siter
Axcia Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Nå kommer det belgisk smør - jihaaa! Blæh. Gi meg heller belgisk sjokolade! ;-D 0 Siter
Katt-ja Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg har knapt hatt margarin i huset mitt... Her brukes alltid smør. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Den er hemmelig;-) Har lovet å ikke viderebringe den; den er visstnok en familieoppskrift hos hun jeg fikk den av. Den skal ligge minst tre uker før den spises og i tillegg er den holdbar minst en måned til. Den inneholder _mye_ smør... OK ) 0 Siter
Helmi Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Margarin er noe dritt. Har du sett på innholdslista? Smør består av melk og er tilsatt a- og d-vitaminer. Margarin er noe helt annet som er farget og smakssatt for å ligne på smør. ? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg bruker alltid margarin til baking, og av og til til steking. Bruker Bremykt eller meierismør på skiva, og på grøt, og på lefser. I butikken vår hadde de faktisk fått inn Bremykt i dag, etter flere uker uten. Så jeg kjøpte to pakker :-) 0 Siter
Helmi Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg bruker det som foreslås i oppskriften. Pleier å bake en bestemt type kake hvert år og gi bort i gaver . Vet ikke hva jeg skal gjøre nå når det ikke er mulig å få tak i smør. Melange? 0 Siter
frosken Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Melange? Tror du smaken blir like god med melange? 0 Siter
Gjest luftslott Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg bruker det som foreslås i oppskriften. Pleier å bake en bestemt type kake hvert år og gi bort i gaver . Vet ikke hva jeg skal gjøre nå når det ikke er mulig å få tak i smør. dra på smørjakt i Sverige? 0 Siter
morsan Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg skjønner ikke krisemaksimeringen ved dette - bakegærne kjerringer om er livredd for å måtte bruke margaring i de sju slaga? 0 Siter
morsan Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg bruker det som foreslås i oppskriften. Pleier å bake en bestemt type kake hvert år og gi bort i gaver . Vet ikke hva jeg skal gjøre nå når det ikke er mulig å få tak i smør. Det er _kjempelett_ å lage eget smør! Trenger ikke være Hellstrøm eller gammeldags bakstekone for å klare det. Men du må ha kremfløte, selvsagt! Hell oppi bolle (tilsett gjerne salt) og visp med mixmaster, først til kremkonsistens, og så videre til det klumper seg. Avslutt eventuelt med å røre/gni med slikkepott, og hell av kjernemelken. Voila!! 0 Siter
Gjest smørrrr Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Noe dritt er vel å ta litt hardt i. Her er f.eks. en innholdsliste: Solsikkeolje (28%), rapsolje (28%), vegetabilsk fett, vann, skummet melk, salt, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer, soyalecitin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), surhetsregulerende middel (melkesyre), vitamin: A og D, fargestoff (betakaroten), aroma. Synes ikke det er såå avskrekkende. Jeg spiser lite smør/margarin og om jeg må bruke margarin i julekakene, går vel hverken verden eller familiens helse under av den grunn ;-) "vegetabilsk fett" det er jo det som faktisk er farlig. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Det er _kjempelett_ å lage eget smør! Trenger ikke være Hellstrøm eller gammeldags bakstekone for å klare det. Men du må ha kremfløte, selvsagt! Hell oppi bolle (tilsett gjerne salt) og visp med mixmaster, først til kremkonsistens, og så videre til det klumper seg. Avslutt eventuelt med å røre/gni med slikkepott, og hell av kjernemelken. Voila!! På barneskolen (1-3 klasse) husker jeg vi ristet kremfløte til smør ) Hadde det i et tett glass og lot det gå på rundgang i hele klassen ettersom det tar litt tid ;O) Så smurte vi det på flatbrød. Nam! 0 Siter
morsan Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 På barneskolen (1-3 klasse) husker jeg vi ristet kremfløte til smør ) Hadde det i et tett glass og lot det gå på rundgang i hele klassen ettersom det tar litt tid ;O) Så smurte vi det på flatbrød. Nam! I speider'n gjorde vi følgende: Hadde fløte oppi et syltetøyglass, satte oppi en pinne vi laget med et kryss nederst, tredde på lokket - som på forhpnd hadde fått hull i seg. Så stampet vi pinnen opp og ned til vi hadde smør. 0 Siter
Gjest smørrrr Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Jeg skjønner ikke krisemaksimeringen ved dette - bakegærne kjerringer om er livredd for å måtte bruke margaring i de sju slaga? Det er vel litt med at man ikke ønsker å spise for mye/noe transfett. en kombi av lavkarbo-norge + noen som bare har våknet og skjønt hva planteolje og vegetabilsk fett kan gjøre + julebakst, bad timing. 0 Siter
morsan Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 Det er vel litt med at man ikke ønsker å spise for mye/noe transfett. en kombi av lavkarbo-norge + noen som bare har våknet og skjønt hva planteolje og vegetabilsk fett kan gjøre + julebakst, bad timing. - og Tines feilslåtte planlegging. 0 Siter
Gjest smørrrr Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 - og Tines feilslåtte planlegging. Absolutt!! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 2. desember 2011 Skrevet 2. desember 2011 Tror du smaken blir like god med melange? ''Tror du smaken blir like god med melange?'' Helt sikkert ikke. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.