Gå til innhold

Hvorfor lager dere ikke deres eget smør?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Synes det er latterlig hele greia. Jeg har alltid bakt med margarin. Bruker smør (Bremykt) på skiva, men det går helt greit å bruke Brelett en periode. Bruker meierismør eller Bremykt på grøt og på lefser.

Det var tomt for smør og Bremykt noen uker i butikken vår, men nå hadde de Bremykt sist jeg handlet - så nå har vi til grøt.

Fordi jeg klarer meg utmerket med margarin.

Dessuten har jeg dårlige minner fra krempisking til datterens bursdag på sensommeren, der kremfløten ble transformert til smør mot min vilje. Jeg er sikker på at hvis jeg _prøvde_ å produsere smør, ville det også mislykkes på en eller annen måte.

Annonse

Med full jobb, stort hus å holde i orden, middag som må lages, små barn som må stelles og tas vare på har jeg ikke tid.

At du ikke prioriterer hjemmelaging av smør til vanlig, skjønner jeg, det er jo enklere (og billigere) å kjøpe ferdig smør.

Men hvis du virkelig hadde trengt smør nå og ikke får tak i det, synes jeg ikke argumentet om hus og barn og middag er spesielt relevant, ihvertfall ikke hvis du har mixmaster. Da kan du la fløten piske seg til smør mens du dekker bordet.

Gjest nopppppppppppe

At du ikke prioriterer hjemmelaging av smør til vanlig, skjønner jeg, det er jo enklere (og billigere) å kjøpe ferdig smør.

Men hvis du virkelig hadde trengt smør nå og ikke får tak i det, synes jeg ikke argumentet om hus og barn og middag er spesielt relevant, ihvertfall ikke hvis du har mixmaster. Da kan du la fløten piske seg til smør mens du dekker bordet.

Men den skal jo vaskes etter bruk....

NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent,

så smør klarer jeg meg godt uten.

Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje.

Men den skal jo vaskes etter bruk....

NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent,

så smør klarer jeg meg godt uten.

Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje.

''Men den skal jo vaskes etter bruk....''

Oppvaskmaskin! :-)

Når du ikke trenger smør, er det jo ikke aktuelt å lage det selv. Jeg er forøvrig ikke blant de superhusmoremnene som synes at det er så utrolig lettvint å gjøre alt fra scratch, men akkurat smør er dritlett å lage, da. :-)

Gjest annlovinda

Vi bruker Bremykt, og det har jeg fått tak i de gangene jeg har hatt behov for det. Nå bruker ikke vi mye av dette da, men litt mer nå med baking til både bursdag, avslutning og jul. Men jeg bruker bremykt på alt av baking. Sjelden jeg bruker meierismør til noe som helst da

Men den skal jo vaskes etter bruk....

NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent,

så smør klarer jeg meg godt uten.

Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje.

''Men den skal jo vaskes etter bruk....''

Mixmasteren? Hell varmt såpevann i bollen og kjør det litt! :o) Ikke så mye at det skvetter over hele kjøkkenet da, dersom du ikke har lokk over bollen.

Jeg er helt enig i at det er kjempelett å lage smør. Men jeg klarer meg uten smør, så jeg lager ikke av den grunn.

Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør.

'Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør.''

Julekakene blir ikke like gode med annet fett, de må lages med meierismør for å få rette smaken. Det er noe med jul og tradisjoner, kakene skal smake likt med kakene i fjor og året før det.

Noen er kanskje ikke så nøye på dette med juletradisjoner, men akkurat i den høytiden er det mye følelser ute og går. Blir ikke helt jul for meg uten de tingene jeg er vant til. Min søsters julekaker med meierismør er en av dem, pinnekjøtt en annen.

Annonse

Men den skal jo vaskes etter bruk....

NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent,

så smør klarer jeg meg godt uten.

Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje.

''Men den skal jo vaskes etter bruk....''

Ti minutter å lage smør, to minutter å vaske utstyret man har brukt.

Jobben er i grunnen å få vekk væsska som blir igjen, men det har man dørslag til. Om man virkelig vil ha smør.

Synes det er latterlig hele greia. Jeg har alltid bakt med margarin. Bruker smør (Bremykt) på skiva, men det går helt greit å bruke Brelett en periode. Bruker meierismør eller Bremykt på grøt og på lefser.

Det var tomt for smør og Bremykt noen uker i butikken vår, men nå hadde de Bremykt sist jeg handlet - så nå har vi til grøt.

''Synes det er latterlig hele greia. Jeg har alltid bakt med margarin.''

Men mange har alltid bakt med smør og forventer at kakene skal smake deretter. Det er en del av tradisjonen, og man kimser ikke av juletradisjoner. Forskjellen på smør og margarin i julekaker er at kakene enten blir gode eller ikke gode. :P

Jeg er helt enig i at det er kjempelett å lage smør. Men jeg klarer meg uten smør, så jeg lager ikke av den grunn.

Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør.

Teorien din om at det er bakstekjærringene som lider mest styrkes her forresten... :)http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Smr-koster-flesk-p-Finn-2622062.html

Ser det er enklere nå enn før å lage smør. Da måtte melken først separeress,. Så laget man smør i en kinne uten noen maskin.

Jeg er ikke så glad i smør, så et stykke holder i månedsvis. Må som regel kaste resten. Nå er jeg helt sluttet med margarin, så da bruker jeg jo litt smør. Men smør/margarin på brødskiva brukte jeg ikke som barn.

'Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør.''

Julekakene blir ikke like gode med annet fett, de må lages med meierismør for å få rette smaken. Det er noe med jul og tradisjoner, kakene skal smake likt med kakene i fjor og året før det.

Noen er kanskje ikke så nøye på dette med juletradisjoner, men akkurat i den høytiden er det mye følelser ute og går. Blir ikke helt jul for meg uten de tingene jeg er vant til. Min søsters julekaker med meierismør er en av dem, pinnekjøtt en annen.

Jeg er ikke så opptatt av de julekakene uansett.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...