Gjest Auroria Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Det er jo SÅ enkelt og smaker mye mye bedre! http://ordentligmat.no/2009/09/hjemmelaget-sm%C3%B8r/ 0 Siter
Ferskenblomst Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Det trenger jeg ikke. Jeg kjøper i butikken. Denne såkalte smørkrisa har ikke jeg sett noe til. I alle mine nærbutikker er det smør hver gang jeg er innom. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Synes det er latterlig hele greia. Jeg har alltid bakt med margarin. Bruker smør (Bremykt) på skiva, men det går helt greit å bruke Brelett en periode. Bruker meierismør eller Bremykt på grøt og på lefser. Det var tomt for smør og Bremykt noen uker i butikken vår, men nå hadde de Bremykt sist jeg handlet - så nå har vi til grøt. 0 Siter
laban Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Fordi jeg klarer meg utmerket med margarin. Dessuten har jeg dårlige minner fra krempisking til datterens bursdag på sensommeren, der kremfløten ble transformert til smør mot min vilje. Jeg er sikker på at hvis jeg _prøvde_ å produsere smør, ville det også mislykkes på en eller annen måte. 0 Siter
Gjest nopppppppppppe Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Med full jobb, stort hus å holde i orden, middag som må lages, små barn som må stelles og tas vare på har jeg ikke tid. 0 Siter
morsan Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Jeg er helt enig i at det er kjempelett å lage smør. Men jeg klarer meg uten smør, så jeg lager ikke av den grunn. Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør. 0 Siter
morsan Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Med full jobb, stort hus å holde i orden, middag som må lages, små barn som må stelles og tas vare på har jeg ikke tid. At du ikke prioriterer hjemmelaging av smør til vanlig, skjønner jeg, det er jo enklere (og billigere) å kjøpe ferdig smør. Men hvis du virkelig hadde trengt smør nå og ikke får tak i det, synes jeg ikke argumentet om hus og barn og middag er spesielt relevant, ihvertfall ikke hvis du har mixmaster. Da kan du la fløten piske seg til smør mens du dekker bordet. 0 Siter
Gjest nopppppppppppe Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 At du ikke prioriterer hjemmelaging av smør til vanlig, skjønner jeg, det er jo enklere (og billigere) å kjøpe ferdig smør. Men hvis du virkelig hadde trengt smør nå og ikke får tak i det, synes jeg ikke argumentet om hus og barn og middag er spesielt relevant, ihvertfall ikke hvis du har mixmaster. Da kan du la fløten piske seg til smør mens du dekker bordet. Men den skal jo vaskes etter bruk.... NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent, så smør klarer jeg meg godt uten. Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje. 0 Siter
morsan Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Men den skal jo vaskes etter bruk.... NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent, så smør klarer jeg meg godt uten. Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje. ''Men den skal jo vaskes etter bruk....'' Oppvaskmaskin! :-) Når du ikke trenger smør, er det jo ikke aktuelt å lage det selv. Jeg er forøvrig ikke blant de superhusmoremnene som synes at det er så utrolig lettvint å gjøre alt fra scratch, men akkurat smør er dritlett å lage, da. :-) 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Vi bruker Bremykt, og det har jeg fått tak i de gangene jeg har hatt behov for det. Nå bruker ikke vi mye av dette da, men litt mer nå med baking til både bursdag, avslutning og jul. Men jeg bruker bremykt på alt av baking. Sjelden jeg bruker meierismør til noe som helst da 0 Siter
Lillemus Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Men den skal jo vaskes etter bruk.... NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent, så smør klarer jeg meg godt uten. Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje. ''Men den skal jo vaskes etter bruk....'' Mixmasteren? Hell varmt såpevann i bollen og kjør det litt! ) Ikke så mye at det skvetter over hele kjøkkenet da, dersom du ikke har lokk over bollen. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Jeg bruker ikke smør. -og forresten fikk jeg akkurat 1 kilo smör av svigerfar 0 Siter
Mrs D Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Jeg er helt enig i at det er kjempelett å lage smør. Men jeg klarer meg uten smør, så jeg lager ikke av den grunn. Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør. 'Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør.'' Julekakene blir ikke like gode med annet fett, de må lages med meierismør for å få rette smaken. Det er noe med jul og tradisjoner, kakene skal smake likt med kakene i fjor og året før det. Noen er kanskje ikke så nøye på dette med juletradisjoner, men akkurat i den høytiden er det mye følelser ute og går. Blir ikke helt jul for meg uten de tingene jeg er vant til. Min søsters julekaker med meierismør er en av dem, pinnekjøtt en annen. 0 Siter
Mrs D Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Men den skal jo vaskes etter bruk.... NÅr sant skal sies liker jeg ikke smør på skiva og bake gjør jeg sjeldent, så smør klarer jeg meg godt uten. Skal jeg steke mat foretrekker jeg margarin eller olje. ''Men den skal jo vaskes etter bruk....'' Ti minutter å lage smør, to minutter å vaske utstyret man har brukt. Jobben er i grunnen å få vekk væsska som blir igjen, men det har man dørslag til. Om man virkelig vil ha smør. 0 Siter
Mrs D Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Synes det er latterlig hele greia. Jeg har alltid bakt med margarin. Bruker smør (Bremykt) på skiva, men det går helt greit å bruke Brelett en periode. Bruker meierismør eller Bremykt på grøt og på lefser. Det var tomt for smør og Bremykt noen uker i butikken vår, men nå hadde de Bremykt sist jeg handlet - så nå har vi til grøt. ''Synes det er latterlig hele greia. Jeg har alltid bakt med margarin.'' Men mange har alltid bakt med smør og forventer at kakene skal smake deretter. Det er en del av tradisjonen, og man kimser ikke av juletradisjoner. Forskjellen på smør og margarin i julekaker er at kakene enten blir gode eller ikke gode. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Jeg er helt enig i at det er kjempelett å lage smør. Men jeg klarer meg uten smør, så jeg lager ikke av den grunn. Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør. Teorien din om at det er bakstekjærringene som lider mest styrkes her forresten... http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Smr-koster-flesk-p-Finn-2622062.html 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 ''Hvorfor lager dere ikke deres eget smør?'' Fordi vi bruker minimalt med smør, og har fremdeles en halv pakke i kjøleskapet. Jeg synes dette smørhysteriet er mest komisk. 0 Siter
fresja Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Ser det er enklere nå enn før å lage smør. Da måtte melken først separeress,. Så laget man smør i en kinne uten noen maskin. Jeg er ikke så glad i smør, så et stykke holder i månedsvis. Må som regel kaste resten. Nå er jeg helt sluttet med margarin, så da bruker jeg jo litt smør. Men smør/margarin på brødskiva brukte jeg ikke som barn. 0 Siter
morsan Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 'Jeg synes bakstefolkene er hysteriske når det gjelder smør.'' Julekakene blir ikke like gode med annet fett, de må lages med meierismør for å få rette smaken. Det er noe med jul og tradisjoner, kakene skal smake likt med kakene i fjor og året før det. Noen er kanskje ikke så nøye på dette med juletradisjoner, men akkurat i den høytiden er det mye følelser ute og går. Blir ikke helt jul for meg uten de tingene jeg er vant til. Min søsters julekaker med meierismør er en av dem, pinnekjøtt en annen. Jeg er ikke så opptatt av de julekakene uansett. 0 Siter
morsan Skrevet 9. desember 2011 Skrevet 9. desember 2011 Teorien din om at det er bakstekjærringene som lider mest styrkes her forresten... http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Smr-koster-flesk-p-Finn-2622062.html ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.