Onsdag1365380628 Skrevet 18. desember 2011 Del Skrevet 18. desember 2011 Jeg har også brukt håndkvern. Tenker imidlertid at utstyret til min superkenwood kanskje er såpass avansert at den maler mandlene pent nok ;-) Tror jeg må gjøre en prøve - male noe med kenwood og noe for hånd også sammenligne. ''Jeg har også brukt håndkvern. Tenker imidlertid at utstyret til min superkenwood kanskje er såpass avansert at den maler mandlene pent nok ;-) '' Det handler ikke om "pent nok", men at en maskinell kverning er for voldsom slik at fettet i mandlene "slipper". Hvis du har studert mandelmassen når den er blandet med melis og eggehvite i foodprocessoren ser du at massen først virker veldig tørr, men plutselig blir den litt sånn blank og fuktig. Det er fettet i mandlene som blir slynget ut og bidrar til en god kransekakedeig. Så kort sagt, om du kverner mandlene for voldsomt, vil denne prosessen skje for tidlig, og du vil ikke få godt resultat på baksten. Håper dette var oppklarende. Jeg lærte det i min tid på husmorskolen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/373700-et-mandelkvernesp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/2/#findComment-3273406 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.