Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest motisaz

har hørt at bønner blir regna som grønnsaker, altså ikke brekkbønner, men kidney bønner, linser, hvite, svarte..etc..gjør de det?

men hvis så..blir soyabønner også regna som grønnsak da? altså jeg kan jo ikke akkurat si at tofu og soyaost smaker som grønnsaker...bare lurer jeg.

og hva med mais..er det grønnsak eller korn?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/37392-om-b%C3%B8nner-kontra-gr%C3%B8nnsaker/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei Motisaz,

Nei, det er ikke alltid like lett å vite hvilken gruppe mat hører inn under.

Bønner tilhører vanligvis proteingruppen, nettopp fordi disse er en god proteinkilde. Linser, soyabønner, og tofu havner også i proteingruppen. Erter, brekkbønner og mais (som vi gjerne bruker som en grønnsak til middager) havner også vanligvis i grønnsaksgruppen, selv om vi vet at flere av disse hadde passet bedre i brød/korn-gruppen.

For diabetikere derimot, tilhører alle bønner, erter, mais, og alle andre stivelse-rike grønnsaker brød/korn-gruppen.

Vennlig hilsen

Gjest Windsong

Hei Motisaz,

Nei, det er ikke alltid like lett å vite hvilken gruppe mat hører inn under.

Bønner tilhører vanligvis proteingruppen, nettopp fordi disse er en god proteinkilde. Linser, soyabønner, og tofu havner også i proteingruppen. Erter, brekkbønner og mais (som vi gjerne bruker som en grønnsak til middager) havner også vanligvis i grønnsaksgruppen, selv om vi vet at flere av disse hadde passet bedre i brød/korn-gruppen.

For diabetikere derimot, tilhører alle bønner, erter, mais, og alle andre stivelse-rike grønnsaker brød/korn-gruppen.

Vennlig hilsen

Bare lurte på det du skriver om bønner o.l. ift. diabetikere. Gjelder det også for brekkbønner? Jeg har selv diabetes1, og opplever langt mindre påvirkning på blodsukkeret av brekkbønner enn andre bønner.

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Bare lurte på det du skriver om bønner o.l. ift. diabetikere. Gjelder det også for brekkbønner? Jeg har selv diabetes1, og opplever langt mindre påvirkning på blodsukkeret av brekkbønner enn andre bønner.

Hei Windsong,

Her i USA sier de gjerne at alle belgfrukter regnes som karbohydrater. (Dette trenger ikke være de samme retningslinjene som er brukt i Norge...).

Dersom du ser en mindre effekt av brekkbønner på blodsukkeret (kanskje noe lignende som grønnsaker?), kan du godt la de gå som grønnsaker. Eller i hvertfall spise de mer fritt enn andre karbohydrater.

Vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...