Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Maxi-mor

Har nå kjørt en form for lavkarbo for meg og mannen. Vi har begge gått ned i vekt, han mer enn meg. Men nå etter jula begynner motivasjonen å svikte litt. Vi har begge gått litt opp igjen, jeg har lagt på meg 1,5 kilo, og har nå gått 0,5 ned igjen. Men, maten blir så kjedelig for det er jo "ingenting" som er lov å spise. Jeg savner poteter ( selv om jeg bruker noe jordskokk blir det ikke det samme). Savner ris og pasta. Og drømmer om en pose potetgull. Hva gjør dere for å variere menyen? Jeg spiser ikke fisk og skalldyr, og er ikke veldig begeistret for blomkål, og jeg syns "alle" oppskrifter jeg leter frem har med blomkål i en eller annen form. Lei salat, og stekt mat. Hva gjør dere når motivasjonen svikter, og du mest av alt lengter etter en skikkelig god middag, stappfull av karbiser?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da spiser jeg karbiser! :0) Og så bruker jeg heller mer av energien på bevegelse. Det er så slitsom å leve evig på diett. Lavkarbo er sikkert greit for å gå ned, noen makter å leve slik, men de fleste tror jeg vil slite over tid.

Jeg kan ikke spise bare lavkarbo, kroppen sier HØYT i fra at det kan jeg bare drite i. Så jeg spiser det jeg vil, prøver å passe mengdene (!) og så løper jeg. :0)

Men, hvis du sverger på å holde på lavkarboen, så sjekk oppskriftene til lenabeatrice.net Hun er god på dette. Kanskje du finner flere variasjoner der.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292152
Del på andre sider

Kjøp deg dreamfields pasta, den bruker jeg :-) Ikke for HVER dag men i blant når man ønsker variere. Slakter Harald i Arendal sender lavkarbo/ketolyse pølser til hele landet, knall gode. Finn frem vegetar boken og eksprimenter, sjekk her http://lchf-bloggen.blogspot.com/ og http://www.lavkarbogjortenkelt.net/ . Når jeg går lei er det ofte fordi jeg ikke har giddet å sjekke rundt etter ny inspirasjon. Nå har jeg gått på lavkarbo siden juli og elsker det men jeg må hele tiden være flink til å prøve ut nye retter så jeg ikke går lei :-) I det siste har jeg begynt å bake mye, ostekaker, brød, rundstykker, briks, knekkebrød osv, kjempe godt :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292157
Del på andre sider

Gjest Maxi-mor

Da tar du deg en saftig middag med masse karber og finner ut at det ikke er så godt allikevel. :o)

''Da tar du deg en saftig middag med masse karber og finner ut at det ikke er så godt allikevel. :o)

''

Ja, hadde det bare vært så enkelt. Skeiet ut forrige søndag, med hvitløksbaguett, (tok den med lavest karboinnhold da) Det er den beste hvitløksbaguetten jeg noensinne har spist i hele mitt liv, og jeg drømmer om den ennå.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292161
Del på andre sider

Gjest Maxi-mor

Kjøp deg dreamfields pasta, den bruker jeg :-) Ikke for HVER dag men i blant når man ønsker variere. Slakter Harald i Arendal sender lavkarbo/ketolyse pølser til hele landet, knall gode. Finn frem vegetar boken og eksprimenter, sjekk her http://lchf-bloggen.blogspot.com/ og http://www.lavkarbogjortenkelt.net/ . Når jeg går lei er det ofte fordi jeg ikke har giddet å sjekke rundt etter ny inspirasjon. Nå har jeg gått på lavkarbo siden juli og elsker det men jeg må hele tiden være flink til å prøve ut nye retter så jeg ikke går lei :-) I det siste har jeg begynt å bake mye, ostekaker, brød, rundstykker, briks, knekkebrød osv, kjempe godt :)

''Kjøp deg dreamfields pasta, den bruker jeg ''

Hor kjøper du den? Hvilken butikk?

''Slakter Harald i Arendal sender lavkarbo/ketolyse pølser til hele landet, knall gode.''

Noteres!

'' sjekk her http://lchf-bloggen.blogspot.com/ og http://www.lavkarbogjortenkelt.net/ . ''

Har brukt en del fra den første, og funnet mange oppskrifter, men ikke den siste, skal sjekkes ut.

''ostekaker, brød, rundstykker, briks, knekkebrød osv, kjempe godt :)

''

Har prøvd meg på knekkebrød, det var helt mislykket og gikk rett i søpla, og har prøvd susksessterte, som heller ikke ble noen slager. Det største problemet her er at de smaker så annerledes enn det man forventer seg. Og jeg er dessuten ikke så veldig begeistret for sukrin som er i alle oppskrifter. Syns det har en veldig "kald" ettersmak.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292172
Del på andre sider

Annonse

Gjest Maxi-mor

Da spiser jeg karbiser! :0) Og så bruker jeg heller mer av energien på bevegelse. Det er så slitsom å leve evig på diett. Lavkarbo er sikkert greit for å gå ned, noen makter å leve slik, men de fleste tror jeg vil slite over tid.

Jeg kan ikke spise bare lavkarbo, kroppen sier HØYT i fra at det kan jeg bare drite i. Så jeg spiser det jeg vil, prøver å passe mengdene (!) og så løper jeg. :0)

Men, hvis du sverger på å holde på lavkarboen, så sjekk oppskriftene til lenabeatrice.net Hun er god på dette. Kanskje du finner flere variasjoner der.

''sjekk oppskriftene til lenabeatrice.net Hun er god på dette. ''

Er en av de bloggene som jeg har lånt noen ideer fra. Problemet er bare at hun er veldig glad i blomkål. Og det er ikke jeg.

Men allikevel syns jeg maten blir veldig ensformig.

Trimming er selvfølgelig viktig, men med litt kroniske leddplager er det mye jeg ikke kan gjøre, og forsøker å hjelpe på vektnedgangen med lavkarbo. Merker jo egentlig at min lavkarboform har endel helsefordeler, bl.a. mindre migrene, noe mindre leddplager, bedre søvnkvalitet og et mye jevnere blodsukker.

Så for oss er dette helt klart noe vi bør holde på.

Men det er så vanskelig når maten blir så "kjedelig" at en nesten gruer seg til neste måltid.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292177
Del på andre sider

''Kjøp deg dreamfields pasta, den bruker jeg ''

Hor kjøper du den? Hvilken butikk?

''Slakter Harald i Arendal sender lavkarbo/ketolyse pølser til hele landet, knall gode.''

Noteres!

'' sjekk her http://lchf-bloggen.blogspot.com/ og http://www.lavkarbogjortenkelt.net/ . ''

Har brukt en del fra den første, og funnet mange oppskrifter, men ikke den siste, skal sjekkes ut.

''ostekaker, brød, rundstykker, briks, knekkebrød osv, kjempe godt :)

''

Har prøvd meg på knekkebrød, det var helt mislykket og gikk rett i søpla, og har prøvd susksessterte, som heller ikke ble noen slager. Det største problemet her er at de smaker så annerledes enn det man forventer seg. Og jeg er dessuten ikke så veldig begeistret for sukrin som er i alle oppskrifter. Syns det har en veldig "kald" ettersmak.

Styr langt unna sukrin dersom du skal lage kaker, boller, iskrem, gir iskaldt jern-smak. Bruk heller tagatesse, angrer ikke et sekund jeg byttet. Sukrin (melis) kan du gjerne bruk ei knekkebrød og brød, merker ingen forskjell (og jeg er sensitiv på slikt).

Tagatesse finner du på helsekost.

Pastaen( SMAKER vanlig pasta) finner du her: http://www.lavkarbo-torget.no/ eller her: http://www.lavkarbowebshop.no/index.php?main_page=index&cPath=70

Denne har reddet meg masse. Det er såklart ikke noe man bør spise mengder av hver dag men i blandt er det digg med fredags pastaen :-) Lasagne er også snadder å lage men forsøk evt med joghannesbrødkjernemel om du lager tomatsausen som du blander i for å gjøre den litt stivere (ellers flyter jo alt ut).

Taco fajitaen/wraps (herregud hva det nå heter alt sammen) fikk en ny opptur med disse: http://www.lavkarbowebshop.no/index.php?main_page=product_info&cPath=70&products_id=190

Helt nydelige :)

Denne oppskriften på knekkebrød bruker jeg og elsker den. Jeg hater nøtter og sånt i knekkebrødene mine så jeg kjører strikt på frø, denne er til ca 2 brett. Bruk et godt bakepapir som er lett å få av når knekkisene er ferdigstekt.

200 gram solskikkefrø

100gr gresskarkjerner

50 gram linfrø

1 dl sesamfrø

50 gram kli

2 ss fiberhusk

1/2 ts salt

2 ts Sukrin melis

5 dl vann

La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut.

150 grader, la stå 35 min, ta ut brettet og snu det, så inn igjen på nye 35 min. --(min ovn)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292192
Del på andre sider

''Kjøp deg dreamfields pasta, den bruker jeg ''

Hor kjøper du den? Hvilken butikk?

''Slakter Harald i Arendal sender lavkarbo/ketolyse pølser til hele landet, knall gode.''

Noteres!

'' sjekk her http://lchf-bloggen.blogspot.com/ og http://www.lavkarbogjortenkelt.net/ . ''

Har brukt en del fra den første, og funnet mange oppskrifter, men ikke den siste, skal sjekkes ut.

''ostekaker, brød, rundstykker, briks, knekkebrød osv, kjempe godt :)

''

Har prøvd meg på knekkebrød, det var helt mislykket og gikk rett i søpla, og har prøvd susksessterte, som heller ikke ble noen slager. Det største problemet her er at de smaker så annerledes enn det man forventer seg. Og jeg er dessuten ikke så veldig begeistret for sukrin som er i alle oppskrifter. Syns det har en veldig "kald" ettersmak.

Lavkarbo ostekake:

bunn: (du kan bruke mandler og mørk sjokolade, jeg liker denne best)

1 pakke med Graham Cracker-Style Pie Crust Mix(det er 2 stk i en pose bruk kun den ene pakken), http://www.lavkarbo-torget.no/index.php?do=product&id=127

150-200g smeltet smør, bremykt (elt sammen dette og fordel det i formen)

fyll:

2p Tine Naturell ost

1 beger seterrømme(ikke lett)

Stivpisk 1p. kremfløte

------------------------------------

bland alt og tilsett kanskje 8-12 dråper flytende Natreen (du MÅ smake deg frem, den skal ikke være for søt eller sur)

varm opp 2 1/2 dl.ferdig blandet saft, "fun light Lime/Lemon"(tilsett evt litt sitron essens for å få den mer syrlig) 1 hakk sterkere enn du ville drukket den, tilsett 3,5 ts gelatin pulver (ikke toppede men vanlige skjeer). La saften bli lunken og hell så i røra.

Evt kan du heller kjøpe ren sitronsaft ( confecta har sukkerfri sitronsaft) og tilsette gelatinpulver i.

Lokk:

3 dl ferdig blandet saft,(fun light appelsin eller andre funlight smaker. Bringebær har en tendens til å bli kunstig) 1 hakk sterkere enn du ville drukket den + 4 vanlige ts gelepulver(ikke toppede). Som pynt kan du bruke bær, evt revet mørk sukkerfri sjokolade

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292193
Del på andre sider

Lavkarbo ostekake:

bunn: (du kan bruke mandler og mørk sjokolade, jeg liker denne best)

1 pakke med Graham Cracker-Style Pie Crust Mix(det er 2 stk i en pose bruk kun den ene pakken), http://www.lavkarbo-torget.no/index.php?do=product&id=127

150-200g smeltet smør, bremykt (elt sammen dette og fordel det i formen)

fyll:

2p Tine Naturell ost

1 beger seterrømme(ikke lett)

Stivpisk 1p. kremfløte

------------------------------------

bland alt og tilsett kanskje 8-12 dråper flytende Natreen (du MÅ smake deg frem, den skal ikke være for søt eller sur)

varm opp 2 1/2 dl.ferdig blandet saft, "fun light Lime/Lemon"(tilsett evt litt sitron essens for å få den mer syrlig) 1 hakk sterkere enn du ville drukket den, tilsett 3,5 ts gelatin pulver (ikke toppede men vanlige skjeer). La saften bli lunken og hell så i røra.

Evt kan du heller kjøpe ren sitronsaft ( confecta har sukkerfri sitronsaft) og tilsette gelatinpulver i.

Lokk:

3 dl ferdig blandet saft,(fun light appelsin eller andre funlight smaker. Bringebær har en tendens til å bli kunstig) 1 hakk sterkere enn du ville drukket den + 4 vanlige ts gelepulver(ikke toppede). Som pynt kan du bruke bær, evt revet mørk sukkerfri sjokolade

Og siden jeg er i sving... :-)

http://mariann08matbloggen.blogspot.com/

http://matgladilavkarbo.blogg.no/

http://hanseloggretel.blogspot.com/

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292194
Del på andre sider

Gjest Maxi-mor

Tusen takk, her var det masse fine linker. Skal sjekkes grundig ut, og her kan jeg nok finne noe ny inspirasjon. Og den ostekaka skal jeg prøve, det er den beste kaka jeg får. Bytte ut sukrin med tagatesse, det er notert.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292221
Del på andre sider

''sjekk oppskriftene til lenabeatrice.net Hun er god på dette. ''

Er en av de bloggene som jeg har lånt noen ideer fra. Problemet er bare at hun er veldig glad i blomkål. Og det er ikke jeg.

Men allikevel syns jeg maten blir veldig ensformig.

Trimming er selvfølgelig viktig, men med litt kroniske leddplager er det mye jeg ikke kan gjøre, og forsøker å hjelpe på vektnedgangen med lavkarbo. Merker jo egentlig at min lavkarboform har endel helsefordeler, bl.a. mindre migrene, noe mindre leddplager, bedre søvnkvalitet og et mye jevnere blodsukker.

Så for oss er dette helt klart noe vi bør holde på.

Men det er så vanskelig når maten blir så "kjedelig" at en nesten gruer seg til neste måltid.

Jeg tror ikke lavkarbo passer for alle.

Av hva jeg har observert av andre, ser jeg at hvis dietten blir veldig anderledes i forhold til hva de spiste til vanlig, så holder det ikke i lengden, for folk blir møkkalei dietten og savner det de spiste før.

Min tante begynte med Fedon-kost, og ble fanatisk opptatt av dette. Hun gikk ned i vekt, og kunne ikke skryte nok av den fantastiske maten. Men så ble hun møkklei, og Fedon har ikke blitt nevnt med et ord siden. Hun gikk opp i vekt igjen, men er glad og fornøyd, og koser seg med maten sin.

Så istedet for å følge en ekstremdiett, foreslår jeg å finne en balanse. Lavkarbo noen dager, andre dager spiser man det man koste seg med før. Reduser heller posjonene littegrann.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292252
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk, her var det masse fine linker. Skal sjekkes grundig ut, og her kan jeg nok finne noe ny inspirasjon. Og den ostekaka skal jeg prøve, det er den beste kaka jeg får. Bytte ut sukrin med tagatesse, det er notert.

Husk at du kan fint spise poteter og mye av det du spiste før, bare ikke den enorme mengden ris og poteter :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292253
Del på andre sider

''Da tar du deg en saftig middag med masse karber og finner ut at det ikke er så godt allikevel. :o)

''

Ja, hadde det bare vært så enkelt. Skeiet ut forrige søndag, med hvitløksbaguett, (tok den med lavest karboinnhold da) Det er den beste hvitløksbaguetten jeg noensinne har spist i hele mitt liv, og jeg drømmer om den ennå.

Gå for en gylden middelvei du, det har jeg endt på, men jeg har aldri vært ekstrem i lavkarbo-retningen da. Kutt litt ned på fettet og spis litt mer karber. Prøv med kikerter og andre linser/bønner istedet for poteter / ris / pasta f.eks.? Og du trenger jo ikke spise 3 store poteter til mdidagen, spis 1 middels f.eks.

Når det gjelder brød fikk jeg aldri helt smaken på lavkarbobrød så jeg spiser en del knekkebrød og noen ganger Ingers lavkarbobrød, det er ikke så lavkarbo som disse nøtte-frø-brødene, men inneholder mindre karber enn vanlige brød. Samme med Fedon-brødet og det er godt. :o) Ingers selges på Rimi og Ica i alle fall, Fedon på Rema.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292254
Del på andre sider

Ferskenblomst

Jeg tror ikke lavkarbo passer for alle.

Av hva jeg har observert av andre, ser jeg at hvis dietten blir veldig anderledes i forhold til hva de spiste til vanlig, så holder det ikke i lengden, for folk blir møkkalei dietten og savner det de spiste før.

Min tante begynte med Fedon-kost, og ble fanatisk opptatt av dette. Hun gikk ned i vekt, og kunne ikke skryte nok av den fantastiske maten. Men så ble hun møkklei, og Fedon har ikke blitt nevnt med et ord siden. Hun gikk opp i vekt igjen, men er glad og fornøyd, og koser seg med maten sin.

Så istedet for å følge en ekstremdiett, foreslår jeg å finne en balanse. Lavkarbo noen dager, andre dager spiser man det man koste seg med før. Reduser heller posjonene littegrann.

''Så istedet for å følge en ekstremdiett, foreslår jeg å finne en balanse.''

Vi er absolutt ikke ekstreme, og teller ikke karbiser, liksom. Men legger vekt på å velge ut produktene med lavest karboinnhold når vi handler. Spiser lavkarbobrød, Ingers lavkarbo, som Lillemus anbefaler. Og har kuttet ut (stort sett) poteter, ris og pasta, har kuttet ut sukker og hvetemel. Og det har hjulpet på vekte, og endel andre plager. Syns bare at maten blir veldig ensformig, og at det kan være vanskelig å få tak i endel spesielle ingredienser.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292301
Del på andre sider

Gjest Yum, yum, yum

Jeg begynte med litt strengere lavkarbo men har vel gått mer over til lavglykemisk alla lindberg. Men jeg er ikke redd for fettet, og da må man passe litt på.

Jeg vil anbefale deg å spise litt potet om du liker det. En f.eks. Jeg spiser også pasta. Jeg har stort sett byttet ut brød med knekkebrød. I hovedsak har jeg byttet ut mel og sukker, med unntak av pasta(durumhvete) og knekkebrød. Det hender også at jeg kjøper lavkarbo brød på butikken.

Kanskje kan det være lurt å gå en tur etter det mest stivelsesrike måltidet som høres ut til å være middag hos deg.

Som en annen her nevnte belgefrukter er et supert alternativ til potet og ris, da trenger du ikke å spise potet og ris hver dag i uken.

En dagsmeny kan se sånn ut:

Frokost: 2-3 knekkebrød med smør og f.eks ost, og paprika. Evt en bar i farta.

Lunsj: Middagsrester, salat eller knekkebrød med pålegg.

Mellom: Eple og en neve nøtter og noen ruter mørk sjokolade.

Middag: Hjemmelaget mat. Mindre av pasta, potet og ris.

Kvelds: yoghurt eller krem med bær.

Du kan også lage lavkarbo smoothie.

Det er mye godt du kan unne deg av lavkarbo i helgene. Lena Beatrice er nok litt strikt. Se foreksempel bloggen fristende lavkarbo, eller på lavkarbo.no

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375214-motivasjonen-mangler/#findComment-3292452
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...