Gjest Tatjana Skrevet 13. desember 2012 Skrevet 13. desember 2012 Uten å ha lest tråden: Jeg bruker limpistol. Og før noen hyler opp om at det er slett ikke spiselig, så vil jeg også si at vi ikke spiser pepperkakehus. Vi har det fremme til pynt til langt uti januar, og da er det så støvete og mykt og gammelt og ungene så lei av julekaker at det blir kastet. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Skrevet 13. desember 2012 Du tar bare en neve (en god neve, da - for det gjør ingen ting å vær raus) med karameller i en kjele, og setter det på lav, lav varme. De blir myke og medgjørlige på et blunk, og så kan du bare sette i gang. Det er null stress å vaske ut av kjelen etterpå, restene slipper øyeblikkelig med varmt vann. Herlig!! Som musikk i mine ører )) 0 Siter
Gjest GA Skrevet 13. desember 2012 Skrevet 13. desember 2012 bare å spyle lenge nok med varmt vann så går det av. Jeg pleier å bruke en ikke helt ny panne.. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Skrevet 13. desember 2012 Uten å ha lest tråden: Jeg bruker limpistol. Og før noen hyler opp om at det er slett ikke spiselig, så vil jeg også si at vi ikke spiser pepperkakehus. Vi har det fremme til pynt til langt uti januar, og da er det så støvete og mykt og gammelt og ungene så lei av julekaker at det blir kastet. Hahahaha:)) Ungene mine gleeeeder seg til nyttårsaften, for da samler vi alle pepperkakehusene i "slekta" og hamrer løs på dem så alle de ni søskenbarna kan få spise seg gode og mette på støvete pepperkaker 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Skrevet 13. desember 2012 bare å spyle lenge nok med varmt vann så går det av. Jeg pleier å bruke en ikke helt ny panne.. Tror jeg skal gå for karamellene til Mrs.Wallace - men takk for hjelpen 0 Siter
Gjest luftslott Skrevet 13. desember 2012 Skrevet 13. desember 2012 Hvordan fikk du det bort da? tørka kjapt over med tørkepapir mens sukkerrestene var varmt ennå og fikk med meg mesteparten der, resten var det bare å skylle bort med varmt vann. En liten runde med zalo og panna var helt fin. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Tror jeg skal gå for karamellene til Mrs.Wallace - men takk for hjelpen Ja, det var jo helt genialt. Kan dessverre ikke kopiere ideen da jentungen ikke tåler melk :-( 0 Siter
laban Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. * noterer i tilfelle jeg skulle bli sprø nok til å lage pepperkakehus hvis jeg får barnebarn * 0 Siter
Gjest upsideisi Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Det går helt fint å fjerne sukkeret, er det teflonpanne? når sukkeret stivner er det bare å løsne det forsiktig, da går det av i store flak. Så vasker du på vanlig måte. Jeg var uheldig og smeltet den skjeen jeg rørte med, hadde lagt den igjen i panna, plutselig så jeg igjen bare halve skjeen.... 0 Siter
Gjest Tatjana Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Hahahaha:)) Ungene mine gleeeeder seg til nyttårsaften, for da samler vi alle pepperkakehusene i "slekta" og hamrer løs på dem så alle de ni søskenbarna kan få spise seg gode og mette på støvete pepperkaker Vi knuser det vi også, i slutten av januar en gang. Og det er en STOR begivenhet og ungene inviterer venner til å være med. Og så hamrer de løs og så... går de sin vei og lar meg koste opp og kaste restene. :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Ja, det var jo helt genialt. Kan dessverre ikke kopiere ideen da jentungen ikke tåler melk :-( Verre da, ja..... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Det går helt fint å fjerne sukkeret, er det teflonpanne? når sukkeret stivner er det bare å løsne det forsiktig, da går det av i store flak. Så vasker du på vanlig måte. Jeg var uheldig og smeltet den skjeen jeg rørte med, hadde lagt den igjen i panna, plutselig så jeg igjen bare halve skjeen.... Brukt forskjellige panner, men tror jeg skal bruke karamell i år 0 Siter
Gjest togli Skrevet 14. desember 2012 Skrevet 14. desember 2012 Vi knuser det vi også, i slutten av januar en gang. Og det er en STOR begivenhet og ungene inviterer venner til å være med. Og så hamrer de løs og så... går de sin vei og lar meg koste opp og kaste restene. :-) Har erfart at det beste er at den store begivenheten skjer dagen før man har tenkt å ta husvasken allikevel 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. desember 2012 Skrevet 16. desember 2012 Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. Smørbukkarameller var genialt!!! Skjønner rett og slett ikke hvorfor jeg ikke har fått med meg det før ) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 16. desember 2012 Skrevet 16. desember 2012 Smørbukkarameller var genialt!!! Skjønner rett og slett ikke hvorfor jeg ikke har fått med meg det før ) Så bra! Jeg ble også helt himmelfallen av lettelse da jeg oppdaget det. Så enkelt, etter alle disse rundene med vrien sukkermasse og annet heft. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. desember 2012 Skrevet 16. desember 2012 Så bra! Jeg ble også helt himmelfallen av lettelse da jeg oppdaget det. Så enkelt, etter alle disse rundene med vrien sukkermasse og annet heft. Det var nesten som en åpenbaring, så nå føler jeg for å forkynne herligheta til alle venner og kjente 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.