liefje Skrevet 22. november 2001 Del Skrevet 22. november 2001 Jeg lurer på om listeriabakterien ødelegges ved frysing, og i såfall hvor lenge må maten være frosset og hvor kaldt. Grunnen er at jeg er gravid og gjerne vil spise gravlaks, og det er jo vanlig å fryse laks som skal graves. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 23. november 2001 Del Skrevet 23. november 2001 Til forskjell fra andre bakterier overlever faktisk Listeriabakterien frystetemperatur - det er kun koking og steking som tar knekken på den. Her kan du lese mer (den siste linken er veldig overfladisk, men på norsk): http://www.about-listeria.com/ http://www.dhs.vic.gov.au/phb/9907063/index.htm http://www.baby.no/helse/barnelegen/spor/blaaskimmelost.doc 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 25. november 2001 Del Skrevet 25. november 2001 Hei liefje, Birdie har igrunn allerede svart deg greit på dette spørsmålet.. Listeria er en bakterie som kan forårsake influenza-lignende symptomer allerede 12 timer etter kontakt. Disse symptomene inkluderer feber, tretthet, kvalme, oppkast, og diaré. Etter 1-6 uker kan bakterien forårsake hjernehinnebetennelse, lungebetennelse og andre alvorlige tilstander. Gravide kan oppleve spontanabort, dødfødsel, eller å smitte fosteret med bl.a hjernehinnebetennelse. Listeria-bakterien kan vokse og formerer seg helt ned til frysepunktet. Bakterie-veksten stoppes ved frysing ned til -18 grader, men bakterien drepes kun ved grundig koking/steking/baking av mat. Legger ved en link fra USA's Food Safety and Inspection Service ang Listeria og graviditet. http://www.fsis.usda.gov/OA/pubs/lm_tearsheet.htm Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.