Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lurer på om listeriabakterien ødelegges ved frysing, og i såfall hvor lenge må maten være frosset og hvor kaldt. Grunnen er at jeg er gravid og gjerne vil spise gravlaks, og det er jo vanlig å fryse laks som skal graves.

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide
Skrevet

Hei liefje,

Birdie har igrunn allerede svart deg greit på dette spørsmålet..

Listeria er en bakterie som kan forårsake influenza-lignende symptomer allerede 12 timer etter kontakt. Disse symptomene inkluderer feber, tretthet, kvalme, oppkast, og diaré. Etter 1-6 uker kan bakterien forårsake hjernehinnebetennelse, lungebetennelse og andre alvorlige tilstander. Gravide kan oppleve spontanabort, dødfødsel, eller å smitte fosteret med bl.a hjernehinnebetennelse.

Listeria-bakterien kan vokse og formerer seg helt ned til frysepunktet. Bakterie-veksten stoppes ved frysing ned til -18 grader, men bakterien drepes kun ved grundig koking/steking/baking av mat.

Legger ved en link fra USA's Food Safety and Inspection Service ang Listeria og graviditet.

http://www.fsis.usda.gov/OA/pubs/lm_tearsheet.htm

Vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...