tjohei1 Skrevet 20. april 2013 Del Skrevet 20. april 2013 Skifte ut matvarer med sunnere matvarer som f.eks. sukker med sukrin, hvetemelk med sunnere melvarianter. Noen som vet om man skal bruke like mengde ved baking? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391641-spise-sunnere/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2013 Del Skrevet 2. juni 2013 Jeg går ut i fra at du skal bruke lik mengde mel når du bytter ut hveltemel med andre melvarianter. Jeg bruker mest øyemål når jeg baker, så jeg vet ikke sikkert. Du får prøve deg frem, så ser du om deigen blir passe. Sukrin har jeg ikke greie på. Fant foresten en side med spennende produkter. Mandelmel, har du prøvd det? http://www.kriweb.no/2010/02/22/gode-ingredienser/ Anonymous poster hash: 6ddc1...9ee 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391641-spise-sunnere/#findComment-3479400 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2013 Del Skrevet 2. juni 2013 " Baking med Sukrin Generelt om Sukrin og baking Sukrin tåler oppvarming, og kan brukes til koking og baking. Sukrin har samme volum/vekt som vanlig sukker, noe som gjør det enkelt å bruke i oppskrifter. 1 dl Sukrin veier ca 90 gram. Sukrin kan brukes til å lage eggedosis, men det kan hende du må vispe litt lenger enn med vanlig sukker, da Sukrinkrystallene ikke løser seg opp like lett. Hvordan bruke Sukrin i egne oppskrifter Ved bruk av Sukrin i egne oppskrifter er det noen ting du bør passe på for at resultatet skal bli optimalt. Mengden Sukrin bør ikke utgjøre mer enn 1/5-del eller ca. 20% av den totale mengden ingredienser. Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin. Dette utgjør da 10% av totalvekten, og går helt fint. Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin med sukker eller et annet søtstoff, for eksempel Tagatesse. Er du usikker, anbefaler vi å prøve først med 50/50 Sukrin og sukker. Alle våre oppskrifter er allerede utprøvd og tilpasset. Det kan være en god idé å starte med disse, for å gjøre deg kjent med Sukrin. Gjærbakst Når du baker gjærbakst med Sukrin, vil du oppleve at deigen ikke hever på samme måte som med sukker. Deigen trenger lengre hevetid, og det kan være en fordel å tilsette en spiseskje sukker eller honning for å gi næring til gjæren. Mye av hevingen vil faktisk skje etter at du har satt bakverket i ovnen. Husk at du må bruke vanlig gjær, ikke den røde som er for søte deiger." http://www.funksjonellmat.no/sukrin/baking/ Lykke til! Anonymous poster hash: 6ddc1...9ee 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391641-spise-sunnere/#findComment-3479402 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.