Gjest mysac Skrevet 29. november 2001 Del Skrevet 29. november 2001 Sønnen min er 5 1/2 mnd og har til nå bare fått et grøtmåltid på kvelden, ellers bare morsmelk. Til nå har jeg blandet morsmelk i grøten, men av ulike årsaker ønsker jeg nå å enten bruke mormelkerstatning i grøten, eller kjøpe grøt som skal blandes med vann. Begge disse alternativene inneholder jo melkepulver, men hvilken variant er mest skånsom å begynne med? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 1. desember 2001 Del Skrevet 1. desember 2001 Hei mysac, Jeg bor ikke i Norge og er derfor dessverre ikke kjent med hvilke typer barnegrøter som fås kjøpt der. Når det gjelder morsmelkerstatning kan du f.eks bruke Isomil som er laget av soyaproteiner og ikke kumelk (tror denne kan fås i Norge..). Når man starter å gi grøt til en spedbarn (ofte når barnet er mellom 4 og 6 måneder gammelt), er det best å begynne med ris. Dette er et kornslag som blir best godtatt av barne-magen. Etter det kan andre kornslag, som bygg, hirse, havre, og rug introduseres. Hvete og blandede kornsorter bør komme helt til slutt. Pass på at hver ny type mat introduseres hver for seg med 3-5 dagers mellomrom. På den måten kan du se om barnet er allergisk mot noe. Du bør også passe på at grøten du kjøper er beriket med jern. Lykke til! Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dewey Skrevet 3. desember 2001 Del Skrevet 3. desember 2001 Du må vel ikke kjøpe grøt som inneholder melkepulver? Stikk innom helsekosten, der finnes det vanlig grøtmel (kok 2 min med vann) og har de godt utvalg finnes det også en instantgrøt som heter Holle. Den er ikke tuklet med sånn som Nestlégrøtene:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Melaisa Skrevet 3. desember 2001 Del Skrevet 3. desember 2001 Du kan kjøpe den babygrøten de har på Coop-butikkene. Det er sammalt hvete med tilsatt jern. Du trenger ikke ha melk i. Den blir veldig god om du moser litt banan i rett før du serverer den! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.