Gå til innhold

Gresskar


Anbefalte innlegg

Når kan man sette ut gresskar som pynt i forbindelse med halloweenfeiringen, må man vente til torsdag, eller kan man ha det fremme noen dager før? 

Og ang. det man kan lage av innmaten. Er det greit å kjøre både fruktkjøttet og trevlene i foodprosessor? Ser at man ofte tar vekk trevlene, men det går vel å spise de og, så lenge man får de "most"? 
Frøene tenker jeg vil være gode som snacks, har sett flere fremgangsmåter på youtube, noen kokte de først i saltvann før de hadde smør på og stekte de vider ei ovn.... mens en annen tørket de først og strødde salt og olje på og stekte i ovnen.... uten å koke først.

Har dere tips til hva jeg kan lage av fruktkjøttet? 
 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når kan man sette ut gresskar som pynt i forbindelse med halloweenfeiringen, må man vente til torsdag, eller kan man ha det fremme noen dager før? 

Og ang. det man kan lage av innmaten. Er det greit å kjøre både fruktkjøttet og trevlene i foodprosessor? Ser at man ofte tar vekk trevlene, men det går vel å spise de og, så lenge man får de "most"? 

Frøene tenker jeg vil være gode som snacks, har sett flere fremgangsmåter på youtube, noen kokte de først i saltvann før de hadde smør på og stekte de vider ei ovn.... mens en annen tørket de først og strødde salt og olje på og stekte i ovnen.... uten å koke først.

Har dere tips til hva jeg kan lage av fruktkjøttet? 

 

Hei!

 

Jeg setter ut gresskar tidlig, feks et par uker før jeg skjærer ut fruktkjøtt og setter i blomster :-)

 

For en uke siden satte jeg ut gresskar i glass.

 

I går skar vi ut to flotte gresskar :-) og de setter vi ut.

 

Jeg tenner ikke lys i gresskarene før selve Halloween men det er fordi jeg ikke vet hva man skal?

 

Jeg tenner imidlertid andre lykter og i går tente jeg mange lykter ute, men ikke gresskarene på trappen vi har tre i glass og to naturlige, samt en del lyng og vinterkål.

 

Jeg har lagd en egen Halloweenkrans på døren, den har tre gresskar og store edderkopper på seg og oransje sløyfe:-)

 

Av gresskaret lager vi klassisk amerikansk pai, sånn der man skjærer gresskar i terninger, baker i ovn og kjører på kjøkkenmaskin, vi kjøper eget gresskar til dette og bruker ikke de slimete trevlene, de er vanskelige å få most i en kjøkkenmaskin.

 

Frøene er fine å riste i ovn også ha salt på:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506738
Del på andre sider

Hei!

 

Jeg setter ut gresskar tidlig, feks et par uker før jeg skjærer ut fruktkjøtt og setter i blomster :-)

 

For en uke siden satte jeg ut gresskar i glass.

 

I går skar vi ut to flotte gresskar :-) og de setter vi ut.

 

Jeg tenner ikke lys i gresskarene før selve Halloween men det er fordi jeg ikke vet hva man skal?

 

Jeg tenner imidlertid andre lykter og i går tente jeg mange lykter ute, men ikke gresskarene på trappen vi har tre i glass og to naturlige, samt en del lyng og vinterkål.

 

Jeg har lagd en egen Halloweenkrans på døren, den har tre gresskar og store edderkopper på seg og oransje sløyfe:-)

 

Av gresskaret lager vi klassisk amerikansk pai, sånn der man skjærer gresskar i terninger, baker i ovn og kjører på kjøkkenmaskin, vi kjøper eget gresskar til dette og bruker ikke de slimete trevlene, de er vanskelige å få most i en kjøkkenmaskin.

 

Frøene er fine å riste i ovn også ha salt på:-)

Det gikk faktisk fint å få most alt med min kjøkkenmaskin :) Prøvde først smoothiemaskina, men den har ikke kraftig nok kniv... så fant jeg heldigvis den gamle kjøkkenmaskina og alt ble til en fin pure.... så satser på at det går bra :) Vi får se hva jeg lager. Så oppskrift på scones og som så godt ut. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506743
Del på andre sider

Jeg syns absolutt du kan sette ut gresskar som pynt allerede nå. Ang oppskrifter finner du en del tips her:

 

http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/mat/hoestmat/Smaskens-oppskrifter-med-gresskar

 

Happy Halloween  :)

Hei!

 

Jeg så på oppskriftene nå og jeg har tenkt å lage en ny vri:-)

 

Jeg skal skjære sticks av gresskar, bake dem i ovn og rulle serrano skinke rundt dem.

 

Barna liker asparges med serranoskinke rundt så da kanskje de vil like dette:-)

 

Takk for tips

 

Happy Halloween:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506744
Del på andre sider

Det gikk faktisk fint å få most alt med min kjøkkenmaskin :) Prøvde først smoothiemaskina, men den har ikke kraftig nok kniv... så fant jeg heldigvis den gamle kjøkkenmaskina og alt ble til en fin pure.... så satser på at det går bra :) Vi får se hva jeg lager. Så oppskrift på scones og som så godt ut. 

Hei!

 

Jeg har lagd pai før, men i år lurer jeg på om jeg bare lager sticks av gresskar også surre serranoskinke rundt. 

 

Barna får jo så mye søtt den dagen likevel, også skal jeg lage spøkelsesmuffins og jeg MÅ klare å begrense meg, for nå kom min datter med bilde av en kake med et skjelett og jeg sa selvsagt ja til å lage det:-( Jeg vil så gjerne, det er jo så gøy, men det blir jo for mye.

 

Jeg tenkte jeg kan lage en formkake, hule ut, smøre krem i fylle med rød gele og legge et skjelett i, det er jo gøy for barna, men kommer noen til å spise den?

 

Jeg syns egentlig det burde holde med spøkelsesmuffins, da lager jeg muffins også ruller helt hvit marsipan som jeg legger over og tegner på øyne og munn :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506750
Del på andre sider

Annonse

Det gikk faktisk fint å få most alt med min kjøkkenmaskin :) Prøvde først smoothiemaskina, men den har ikke kraftig nok kniv... så fant jeg heldigvis den gamle kjøkkenmaskina og alt ble til en fin pure.... så satser på at det går bra :) Vi får se hva jeg lager. Så oppskrift på scones og som så godt ut. 

Hei!

 

Glemte, takk da vet jeg det går:-)

 

Jeg er jo opplært av you tube:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506753
Del på andre sider

Når kan man sette ut gresskar som pynt i forbindelse med halloweenfeiringen, må man vente til torsdag, eller kan man ha det fremme noen dager før? 

Og ang. det man kan lage av innmaten. Er det greit å kjøre både fruktkjøttet og trevlene i foodprosessor? Ser at man ofte tar vekk trevlene, men det går vel å spise de og, så lenge man får de "most"? 

Frøene tenker jeg vil være gode som snacks, har sett flere fremgangsmåter på youtube, noen kokte de først i saltvann før de hadde smør på og stekte de vider ei ovn.... mens en annen tørket de først og strødde salt og olje på og stekte i ovnen.... uten å koke først.

Har dere tips til hva jeg kan lage av fruktkjøttet? 

 

 

Jeg har laga gresskarrisotto et par ganger. Nydelig! Naboen pleier å lage kjempegod gresskarsuppe.

Frøene pleier jeg å riste i ovnen og oppbevare på glass.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506754
Del på andre sider

Hei!

 

Jeg så på oppskriftene nå og jeg har tenkt å lage en ny vri:-)

 

Jeg skal skjære sticks av gresskar, bake dem i ovn og rulle serrano skinke rundt dem.

 

Barna liker asparges med serranoskinke rundt så da kanskje de vil like dette:-)

 

Takk for tips

 

Happy Halloween:-)

 

Det høres kjempegodt ut! Heldige barna dine, kos dere masse  :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506755
Del på andre sider

Det høres kjempegodt ut! Heldige barna dine, kos dere masse  :)

Hei!

 

Kos deg du også:-)

 

Jeg gleder meg skikkelig, vi skal ha fest, og jeg blir så glad fordi jeg hører hvor glade barna er.

 

I går sa eldre dame som gikk forbi at " det er jammen en fin heks dere har", hatten hadde falt av i vinden og regnet... og jeg var oppe på taket for å fikse:-) Jeg sa egentlig til min mann, "hatten på heksa har falt av, du må opp på taket" da svarte han " Hø, Halloweentullet det er ditt prosjekt, kom deg på taket selv", Jeg smilte og gikk på taket, man kan ikke regne med å like akkurat det samme når man er gift.

 

Han kaller det tull og fjas og er bare sur og oppgitt. Han gryntet fordi døren er pyntet med ederkopper og flaggermus, det syns han er skikkelig teit, og at jeg hadde hengt en edderkopp rett der han skal ut ble han sur for.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506758
Del på andre sider

Hei!

 

Hva gjør du med gresskaret i gresskarrisotto, baker du det i ovnen først?

 

Det kan man sikkert gjøre, jeg har pleid å bare skjære det i små terninger og la det surre litt i panne med smør først. 

 

Tenkte jeg skulle prøve Gordon Ramsay sin oppskrift i år for å få enda litt mer farge på den. :) http://www.youtube.com/watch?v=gizrJfr0cM8

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506759
Del på andre sider

Det kan man sikkert gjøre, jeg har pleid å bare skjære det i små terninger og la det surre litt i panne med smør først. 

 

Tenkte jeg skulle prøve Gordon Ramsay sin oppskrift i år for å få enda litt mer farge på den. :) http://www.youtube.com/watch?v=gizrJfr0cM8

Hei!

 

Hm det så godt ut!

 

Kanskje det kan mykne min manns harde motstand mot Halloween:-)

 

Han sa ikke hva det grønne var han hadde i?

 

Jeg hadde tenkt å lage uHallowinsk pizza til alle barn, tror du de vil like denne risotto?

 

Det kommer en del barn, men de eldste vil ikke gå knask eller knep, det forundrer meg, men sånn er det blitt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506760
Del på andre sider

Annonse

Hei!

 

Hm det så godt ut!

 

Kanskje det kan mykne min manns harde motstand mot Halloween:-)

 

Han sa ikke hva det grønne var han hadde i?

 

Jeg hadde tenkt å lage uHallowinsk pizza til alle barn, tror du de vil like denne risotto?

 

Det kommer en del barn, men de eldste vil ikke gå knask eller knep, det forundrer meg, men sånn er det blitt.

 

Min eldste (14) er ikke så glad i risotto, men han har aldri noen sinne likt ris. Da han var liten, satt han og pilte hysterisk riskorn av tunga da han fikk risengrynsgrøt. ;) Datra (9) liker risottoen.

 

Det grønne han har på til slutt er ruccola. Det grønne som er oppi panna sammen med gresskaret ser mest ut som en kvast rosmarin, men jeg er veldig usikker. Synes ikke det høres så innmari godt ut med rosmarinsmaken oppi, men det er nå meg. :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506765
Del på andre sider

Min eldste (14) er ikke så glad i risotto, men han har aldri noen sinne likt ris. Da han var liten, satt han og pilte hysterisk riskorn av tunga da han fikk risengrynsgrøt. ;) Datra (9) liker risottoen.

 

Det grønne han har på til slutt er ruccola. Det grønne som er oppi panna sammen med gresskaret ser mest ut som en kvast rosmarin, men jeg er veldig usikker. Synes ikke det høres så innmari godt ut med rosmarinsmaken oppi, men det er nå meg. :)

Hei!

 

Ok takk

 

Nei rosmarin blir for mye et eller annet... i noe sånt.

 

Jeg har oppskrift på en veldig god ostekake og faktisk har den rosepepper og rosmarin i gelelokket, og den er utrolig god:-)

 

Jeg baker den til mange fester/ mennesker (jeg er sjelden tilstede selv) og alle blir imponert, den ser vakker ut og smaker veldig godt så mange vil ha den. Den er ikke vanskelig å lage, men deloperasjonene er mer innviklet enn en vanlig ostekake.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506767
Del på andre sider

Min eldste (14) er ikke så glad i risotto, men han har aldri noen sinne likt ris. Da han var liten, satt han og pilte hysterisk riskorn av tunga da han fikk risengrynsgrøt. ;) Datra (9) liker risottoen.

 

Det grønne han har på til slutt er ruccola. Det grønne som er oppi panna sammen med gresskaret ser mest ut som en kvast rosmarin, men jeg er veldig usikker. Synes ikke det høres så innmari godt ut med rosmarinsmaken oppi, men det er nå meg. :)

Hei!

 

Hvis det er ruccola han har i, ville jeg drysset den over, snarere enn å røre den inni og koke?

 

Vi bruker mye ruccola på pizza og i matpakker, men den blir ikke god å koke.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506768
Del på andre sider

Hei!

 

Hvis det er ruccola han har i, ville jeg drysset den over, snarere enn å røre den inni og koke?

 

Vi bruker mye ruccola på pizza og i matpakker, men den blir ikke god å koke.

 

Den som ligger oppi på slutten, er nok bare lagt oppå til slutt. 

 

Jeg fant en annen oppskrift, med salvie. Det hørtes godt ut. :) http://www.bbc.co.uk/food/recipes/pumpkinrisottowithcr_13723

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395204-gresskar/#findComment-3506769
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...