stjernestøv Skrevet 4. desember 2013 Del Skrevet 4. desember 2013 Nam! Kos deg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 4. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2013 Hoho, nå har jeg fristet hele gjengen Husk å fjerne det harde skallet før kastanjene går i ovnen - det er tusenvis av anvisninger på nettet, men det beste er å bare ta det helt av, ellers eksploderer de, og de er sinnsykt varme når de kommer ut av ovnen (200-225 grader i 25 minutter). Jeg har en spesialdesignet kniv for dette, hvor spissen er bøyd i en tupp, men det går nok fint med en vanlig kniv også. Det innerste papiraktige skallet kan spises, men smaker litt bittert; det varierer hvor lett det er å få det av. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513791 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 4. desember 2013 Del Skrevet 4. desember 2013 Hmmm... eksploderende nøtter... nå ble jeg bare enda mer interessert i dette. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 4. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2013 Avlegger rapport om to timer, kaptein Jess, det ble kjempegodt!! Første gang jeg har laget ertesuppe, og det ble suksess! Det har luktet flink husmor i leiligheten i hele kveld Det var litt skummelt å se kjøttet løsne fra beina - ryggraden, uha.. men... det kan være en påminnelse om hvor vi får maten vår fra... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513830 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 4. desember 2013 Del Skrevet 4. desember 2013 Jess, det ble kjempegodt!! Første gang jeg har laget ertesuppe, og det ble suksess! Det har luktet flink husmor i leiligheten i hele kveld Det var litt skummelt å se kjøttet løsne fra beina - ryggraden, uha.. men... det kan være en påminnelse om hvor vi får maten vår fra... Men belgfrukter og lam, det er jo ikke en uvanlig kombinasjon da. Om man ser på hva som spises i endel andre land. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513834 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 4. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2013 Ertesuppe kan fint lages på fenalår, og det er lam, så det så...! Det har jeg lest på internettet i kveld. Landegrenser og mat er bare tull. Bare fantasien setter grensene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 4. desember 2013 Del Skrevet 4. desember 2013 Ertesuppe kan fint lages på fenalår, og det er lam, så det så...! Det har jeg lest på internettet i kveld. Ville ikke sløst vekk et dyrt (& deilig) fenalår på suppe... Fenalår skal spises som snacks. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513847 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 4. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2013 Ville ikke sløst vekk et dyrt (& deilig) fenalår på suppe... Fenalår skal spises som snacks. Enig! Det høres jo merkelig ut når man tenker seg om (men da må man jo tenke seg om). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513882 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 4. desember 2013 Del Skrevet 4. desember 2013 Enig! Det høres jo merkelig ut når man tenker seg om (men da må man jo tenke seg om). Hehehe, enkelte mennesker trenger ikke tenke over om de bruker suppekjøtt til 500 kr/kg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513903 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 4. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2013 Hehehe, enkelte mennesker trenger ikke tenke over om de bruker suppekjøtt til 500 kr/kg... Æsj Dette suppekjøttet kostet nok en tiendedel 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3513930 Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 10. desember 2013 Del Skrevet 10. desember 2013 Så gøy, dette må prøves. Men hvordan i himmelens jord får du åpnet dem sa du? Er du sikker på at det går med vanlig kniv? Nå fikk jeg lyst på ertesuppe også.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515026 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 10. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 10. desember 2013 Skallet er ikke hardt, men seigt, og det sitter ikke helt tett over det hele, du kjenner at det gir etter, der kan du legge inn et snitt, og så rive av bit etter bit. En hvilken som helst skarp liten kniv går helt sikkert, men det er en fordel med den bøyde tuppen. Når det gjelder ertesuppe, så bidrar ikke "fettslintrene" noe positivt, så det kan med fordel fjernes... men det fettet som smelter, gir en god konistens og smak. Bånn appetitt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515095 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 11. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 11. desember 2013 (endret) Hah! Jeg oppdaget plutselig at jeg har blitt glad i erter! Men det må være selskapserter, de andre er jo harde! Før kunne jeg spise erter, for det var ikke vondt, men jeg gjorde det bare for å få i meg grønnsaker. Nå er det fordi det smaker godt (Nå så jeg at dette var tråden om bla ertesuppe, og ja, de ertene man får i eske, er harde. Steinharde. Men det finnes også en type frosne, grønne, som er større enn selskapsertene, og de er nesten uspiselige. Men de luktet akkurat som dem som jeg pleide å pille hos bestefar.) Endret 11. desember 2013 av Bella Dotte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515415 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 11. desember 2013 Del Skrevet 11. desember 2013 Hah! Jeg oppdaget plutselig at jeg har blitt glad i erter! Men det må være selskapserter, de andre er jo harde! Før kunne jeg spise erter, for det var ikke vondt, men jeg gjorde det bare for å få i meg grønnsaker. Nå er det fordi det smaker godt (Nå så jeg at dette var tråden om bla ertesuppe, og ja, de ertene man får i eske, er harde. Steinharde. Men det finnes også en type frosne, grønne, som er større enn selskapsertene, og de er nesten uspiselige. Men de luktet akkurat som dem som jeg pleide å pille hos bestefar.) Harde? Snakker du om tørkede erter? De skal jo ligge i vann et døgn før du koker dem. Da er de ikke harde lenger. Men ikke kok dem i det vannet de har ligget i, tøm det av og bruk nytt vann. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 11. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 11. desember 2013 Nei, disse andre er ikke tørket, men jeg ser på posen at de skal ha et oppkok i vann. Sånt blir for komplisert for meg, jeg liker godt at jeg bare kan slenge en glassbolle med det inn i stekeovnen i fem minutter på ettervarmen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515418 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 13. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 13. desember 2013 I dag ble det festmat! Jeg var innom slakteren og kjøpte to stykker entrecote, det ene spiser jeg nå, med penne i fløtesaus med parmesan til. Ooooh, så godt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 13. desember 2013 Del Skrevet 13. desember 2013 Hei! Jeg elsker kastanjer Vi hadde trær fulle i klosteret, og jeg plukket og tilberede og spiste, helst bare dem, jeg elsker den :-) Den litt søte myke smaken er deilig med salt. :-) Du fristet meg veldig!! Og nå har jeg ikke spist på noen dager :-) Bare fordi det er stress, så kanskje jeg skal kjøpe kastanjer 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515790 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 14. desember 2013 Del Skrevet 14. desember 2013 I dag ble det festmat! Jeg var innom slakteren og kjøpte to stykker entrecote, det ene spiser jeg nå, med penne i fløtesaus med parmesan til. Ooooh, så godt! Biff!!! Det er godt, det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3515864 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 21. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 21. desember 2013 (endret) Angående kniven jeg bruker til kastanjene - den har også blitt flittig brukt til løk, hvitløk og granateple - så er det den her jeg har kjøpt: http://www.amazon.fr/gp/product/B00B2JNEDS/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Om linken ikke virker, så søk på "Couteau à Châtaignes" på franske Amazon... Ja, jeg måtte få den helt fra Frankrike, har ikke sett noe slikt i Norge, men jeg har da heller ikke sett overalt Endret 21. desember 2013 av Bella Dotte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3517260 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 23. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 23. desember 2013 Wow! Nå har jeg bestilt stavmikser, den ultimate, fra Bamix! Skal hente den senere i dag! Så da blir det viekelig suppe i sentrum...! Jeg fikk nesten ikke sove i natt, for jeg tenkte så veldig på alle de forskjellige fargene på supper man kan lage. Rød, gul, grønn, hvit, oransje, brun, lilla. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395895-lukter-godt/page/2/#findComment-3517554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.