Gå til innhold

Anbefalte innlegg

  • Svar 40
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Bella Dotte

    18

  • Captain Cheeseheart

    12

  • Lillemus

    4

  • XbellaX

    2

Skrevet

Hoho, nå har jeg fristet hele gjengen :D Husk å fjerne det harde skallet før kastanjene går i ovnen - det er tusenvis av anvisninger på nettet, men det beste er å bare ta det helt av, ellers eksploderer de, og de er sinnsykt varme når de kommer ut av ovnen (200-225 grader i 25 minutter). Jeg har en spesialdesignet kniv for dette, hvor spissen er bøyd i en tupp, men det går nok fint med en vanlig kniv også. Det innerste papiraktige skallet kan spises, men smaker litt bittert; det varierer hvor lett det er å få det av.

Captain Cheeseheart
Skrevet

Hmmm... eksploderende nøtter... nå ble jeg bare enda mer interessert i dette.  :lol:

Skrevet

Avlegger rapport om to timer, kaptein :lol:

 

Jess, det ble kjempegodt!! Første gang jeg har laget ertesuppe, og det ble suksess! Det har luktet flink husmor i leiligheten i hele kveld  :rolleyes:  Det var litt skummelt å se kjøttet løsne fra beina - ryggraden, uha.. men... det kan være en påminnelse om hvor vi får maten vår fra... ;)

Captain Cheeseheart
Skrevet

Jess, det ble kjempegodt!! Første gang jeg har laget ertesuppe, og det ble suksess! Det har luktet flink husmor i leiligheten i hele kveld  :rolleyes:  Det var litt skummelt å se kjøttet løsne fra beina - ryggraden, uha.. men... det kan være en påminnelse om hvor vi får maten vår fra... ;)

 

:)

 

Men belgfrukter og lam, det er jo ikke en uvanlig kombinasjon da. Om man ser på hva som spises i endel andre land.

Skrevet

Ertesuppe kan fint lages på fenalår, og det er lam, så det så...! Det har jeg lest på internettet i kveld.

 

Landegrenser og mat er bare tull. Bare fantasien setter grensene.

Captain Cheeseheart
Skrevet

Ertesuppe kan fint lages på fenalår, og det er lam, så det så...! Det har jeg lest på internettet i kveld.

 

Ville ikke sløst vekk et dyrt (& deilig) fenalår på suppe...  :lol: Fenalår skal spises som snacks.

Skrevet

Ville ikke sløst vekk et dyrt (& deilig) fenalår på suppe...  :lol: Fenalår skal spises som snacks.

 

Enig! Det høres jo merkelig ut når man tenker seg om (men da må man jo tenke seg om).

Captain Cheeseheart
Skrevet

Enig! Det høres jo merkelig ut når man tenker seg om (men da må man jo tenke seg om).

 

Hehehe, enkelte mennesker trenger ikke tenke over om de bruker suppekjøtt til 500 kr/kg...  ;)

Skrevet

Hehehe, enkelte mennesker trenger ikke tenke over om de bruker suppekjøtt til 500 kr/kg...  ;)

 

Æsj :wacko:

 

Dette suppekjøttet kostet nok en tiendedel :)

Skrevet

Så gøy, dette må prøves. Men hvordan i himmelens jord får du åpnet dem sa du? Er du sikker på at det går med vanlig kniv?

 

Nå fikk jeg lyst på ertesuppe også.... 

Skrevet

Skallet er ikke hardt, men seigt, og det sitter ikke helt tett over det hele, du kjenner at det gir etter, der kan du legge inn et snitt, og så rive av bit etter bit. En hvilken som helst skarp liten kniv går helt sikkert, men det er en fordel med den bøyde tuppen.

 

Når det gjelder ertesuppe, så bidrar ikke "fettslintrene" noe positivt, så det kan med fordel fjernes... men det fettet som smelter, gir en god konistens og smak. Bånn appetitt!

Skrevet (endret)

Hah! Jeg oppdaget plutselig at jeg har blitt glad i erter! Men det må være selskapserter, de andre er jo harde! Før kunne jeg spise erter, for det var ikke vondt, men jeg gjorde det bare for å få i meg grønnsaker. Nå er det fordi det smaker godt :o

 

(Nå så jeg at dette var tråden om bla ertesuppe, og ja, de ertene man får i eske, er harde. Steinharde. Men det finnes også en type frosne, grønne, som er større enn selskapsertene, og de er nesten uspiselige. Men de luktet akkurat som dem som jeg pleide å pille hos bestefar.)

Endret av Bella Dotte
Skrevet

Hah! Jeg oppdaget plutselig at jeg har blitt glad i erter! Men det må være selskapserter, de andre er jo harde! Før kunne jeg spise erter, for det var ikke vondt, men jeg gjorde det bare for å få i meg grønnsaker. Nå er det fordi det smaker godt :o

 

(Nå så jeg at dette var tråden om bla ertesuppe, og ja, de ertene man får i eske, er harde. Steinharde. Men det finnes også en type frosne, grønne, som er større enn selskapsertene, og de er nesten uspiselige. Men de luktet akkurat som dem som jeg pleide å pille hos bestefar.)

Harde? Snakker du om tørkede erter? De skal jo ligge i vann et døgn før du koker dem. :) Da er de ikke harde lenger. Men ikke kok dem i det vannet de har ligget i, tøm det av og bruk nytt vann.

Skrevet

Nei, disse andre er ikke tørket, men jeg ser på posen at de skal ha et oppkok i vann. Sånt blir for komplisert for meg, jeg liker godt at jeg bare kan slenge en glassbolle med det inn i stekeovnen i fem minutter på ettervarmen.

Skrevet

I dag ble det festmat! Jeg var innom slakteren og kjøpte to stykker entrecote, det ene spiser jeg nå, med penne i fløtesaus med parmesan til. Ooooh, så godt!

Skrevet

Hei!

Jeg elsker kastanjer

Vi hadde trær fulle i klosteret, og jeg plukket og tilberede og spiste, helst bare dem, jeg elsker den :-)

Den litt søte myke smaken er deilig med salt. :-)

Du fristet meg veldig!! Og nå har jeg ikke spist på noen dager :-)

Bare fordi det er stress, så kanskje jeg skal kjøpe kastanjer

Captain Cheeseheart
Skrevet

I dag ble det festmat! Jeg var innom slakteren og kjøpte to stykker entrecote, det ene spiser jeg nå, med penne i fløtesaus med parmesan til. Ooooh, så godt!

 

Biff!!!  :o Det er godt, det.

Skrevet (endret)

Angående kniven jeg bruker til kastanjene - den har også blitt flittig brukt til løk, hvitløk og granateple - så er det den her jeg har kjøpt: http://www.amazon.fr/gp/product/B00B2JNEDS/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Om linken ikke virker, så søk på "Couteau à Châtaignes" på franske Amazon...

 

Ja, jeg måtte få den helt fra Frankrike, har ikke sett noe slikt i Norge, men jeg har da heller ikke sett overalt :P

Endret av Bella Dotte
Skrevet

Wow! Nå har jeg bestilt stavmikser, den ultimate, fra Bamix! Skal hente den senere i dag! Så da blir det viekelig suppe i sentrum...! Jeg fikk nesten ikke sove i natt, for jeg tenkte så veldig på alle de forskjellige fargene på supper man kan lage. Rød, gul, grønn, hvit, oransje, brun, lilla. :rolleyes:

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...