Gjest Anonym bruker Skrevet 18. februar 2014 Del Skrevet 18. februar 2014 Jeg lurer på om diabetikere kan spise Vita Frokostblanding m/blåbær og tranebær. jeg har diabetes type 2, klarer stort sett å regulere blodsukkeret med Eucreas og sunt kosthold. Til frokost spiser jeg en bolle med Vita Frokostblanding. Problemet er at denne blandingen inneholder 62 g karbohydrater pr. 100 g (en porsjon på 30 g inneholder 19 b karbohydrater). Dette synes jeg er i meste laget. Hva er helseekspertens mening? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/397176-diabetes-og-frokostblanding/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ern.fysiol Randi Norheim Skrevet 21. februar 2014 Del Skrevet 21. februar 2014 Hei Jarl, Så flott at du har kontroll på diabetesen ved bruk at Eucreas og sunt kosthold! Årsaken til at karbohydratmengden er så høy er at korn i hovedsak består av karbohydrater, og med bær og noe tilsatt sukker vil det være en stor andel karbohydrater å finne. Selv om det er mye karbohydrater i blandingen er dette et av de bedre produktene som er på markedet fordi andelen fiber og protein er høy, med hele 18 g fiber/100 g! Både fiber og protein har som oppgave å senke hastigheten på tømmingen av innholdet fra magesekk til tarm, og fordi andelen av begge næringsstoffene er så høy her får du en langsom fordøyelse av maten, som igjen gir en langsom blodsukkerstigning, samtidig som du får en langvarig metthetsfølelse sammenlignet med andre kornblandinger. Denne kornblandingen er anbefalt av Nasjonalforeningen for folkehelsen, og inneholder hele 60 % fullkorn. Den inneholder betaglukaner fra havre, et vannløselig fiber som trekker til seg kolesterol og fjerner det fra tarmen i stedet for at kolesterolet går over i blodet. Ved en diabetesdiagnose er det vel så viktig å passe på at kolesterolnivåene er innenfor normalverdier som å passe på at blodsukkerverdiene er lave, derfor er det lurt å bruke havreprodukter som reduserer kolesterolnivået. På denne måten passer du på hjertet, som er et av organene i kroppen påvirkes over tid av diabetes. Fordi denne kornblandingen inneholder lite fett, salt og sukker har den blitt merket med nøkkelhullet, som viser at innhold av sukker, salt og fett er lavt samtidig som fiberinnholdet er høyt, sammenlignet med andre kornblandinger. Fiber holder deg mett, bidrar til å holde blodsukkeret stabilt og har en god effekt på fordøyelsen. Med andre ord -kos deg med frokostblandingen du. Dette produktet er et godt valg selv om man har diabetes, men for å unngå at du får for mye karbohydrater i løpet av en dag er det noen grep du kan gjøre med frokosten: 1. Sørg for at du bruker skummet melk eller ekstra lett melk i kornblandingen for å unngå unødvendig mye mettet fett. Andelen karbohydrat er den samme i alle melketypene. 2. Reduser porsjonsstørrelsen noe slik at du får en litt mindre mengde karbohydrater (for eksempel til 20 g). 3. Spis noe proteinrikt ved siden av frokostblandingen for å skape mer metthet og forsinke magesekktømmingen ytterligere. For eksempel kan du spise et kokt egg, to skinkeskiver eller litt mager ost. Lykke til videre, hilsen Randi 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/397176-diabetes-og-frokostblanding/#findComment-3527492 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.