Gå til innhold

kinamat


smurf78

Anbefalte innlegg

har fått dilla på hjemmelaget kinamat. Dvs. jeg freser gulrot, løk, bambusskudd og squash i olje og kanskje litt kylling. Så heller jeg over litt buljong og soyasaus, tar i litt maizena og serverer med ris.

Har hørt at kinamat skal være så sunt. Er dette sunt? Isåfall kan jeg faktisk lage meg dette flere ganger om dagen, eller??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei smurf78,

Jeg synes godt du kan fortsette å lage dette, men ikke hver dag. Det finnes dessverre ikke noen få matvarer som gir oss alt vi trenger av næringsstoffer. Variasjon er derfor en veldig viktig nøkkel til et sunt kosthold. Prøv å la det gå minst 3-4 dager mellom hver middag med samme mat. På den måten er det lettere å få i seg en variasjon av matvarer – som igjen vil lettere hjelpe oss til et inntak av alle næringsstoffer vi trenger. Kanskje du kan variere ingrediensene?

Soyasaus er dessuten veldig rik på natrium (salt), og det bør man være litt moderat med.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...