Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Er det fremdeles bare usunt når du steker det helt uten fett? Jeg vet det allerede i fryst tilstand inneholder litt fett, men at det er sunt fett, og at det er avhengig av hvor mye en salter det om en skal regne det som usunt.

Det hadde jo vært greit hvis det fantes noe snacks som en kan spise med litt bedre samvittighet, og enda bedre hvis det kanskje også var litt sunt. Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/402190-pommes-frites-fra-frysedisken/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det fremdeles bare usunt når du steker det helt uten fett? Jeg vet det allerede i fryst tilstand inneholder litt fett, men at det er sunt fett, og at det er avhengig av hvor mye en salter det om en skal regne det som usunt.

Det hadde jo vært greit hvis det fantes noe snacks som en kan spise med litt bedre samvittighet, og enda bedre hvis det kanskje også var litt sunt. Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

Er det du som startet en lang tråd om frossen pommes frites for en tid tilbake? I så fall var spørsmålet den gang om pommes frites var et sunt MÅLTID, og det er det jo ikke. Når du nå spør om det er OK som snacks, så er det et annet spørsmål. Pommes frites stekt uten fett er vel et hakk bedre enn potetgull og ostepop, men direkte sunt er det jo ikke. Det er også OK som TILBEHØR til et måltid som også inneholder grønnsaker og litt fisk/kjøtt.

skrevet, on 20 Nov 2014 - 15:43, said:

Det er ikke sunt fett, fordi varme oksiderer og ødelegger sunnheten i flerumettet fett. Rapsolje som ikke er varmebehandlet (og kaldpresset) er sunt fett.

Jeg har alltid stekt maten i olivenolje pga at jeg trodde det var sunnere. Er ikke det heller det? Nå blir jeg litt forvirret. Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

Jeg har alltid stekt maten i olivenolje pga at jeg trodde det var sunnere. Er ikke det heller det? Nå blir jeg litt forvirret. Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

Etter hva jeg har lest er olivenolje veldig "ømfintlig" for varme... rapsolje tåler mer, men også det ødelegges.

Så et sted at de anbefalte kokosfett til steking. Fordi det er så "resistent". Men det er mye mettet fett i det i utgangspunktet, så jeg aner ikke. Får satse på et svar på ernæringseksperten her.

Annonse

Etter hva jeg har lest er olivenolje veldig "ømfintlig" for varme... rapsolje tåler mer, men også det ødelegges.

Så et sted at de anbefalte kokosfett til steking. Fordi det er så "resistent". Men det er mye mettet fett i det i utgangspunktet, så jeg aner ikke. Får satse på et svar på ernæringseksperten her.

Mettet fett er slettes ikke farlig. Og det er meierismør og kokosfett (og andre typer fett med mettede fettsyrer) som tåler varme aller best. Jeg bruker bare meierismør eller bremykt og evt. olivenolje.

Mettet fett er slettes ikke farlig.

Har du dokumentasjon på dette?

Antar du mener farlig ift. umettet. Det er selvsagt ikke farlig å spise (til og med) litt transfett. Det er mengden det går på. Hvis man ikke har annet fett enn mettet er det selvsagt bedre å spise det enn ikke noe fett, siden man dør uten å få i seg fett.

Bella Dotte, on 20 Nov 2014 - 21:55, said:

Verken "fugl" eller "fisk", like lite smart og fristende som "sunt godteri". Pommes frites er ikke hverdagsmat, men spis heller ordentlig pommes frites når du først skal ha det.

Hvorfor skulle jeg det når jeg liker best pommes frites med mindre fett? Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

Annonse

Har du dokumentasjon på dette?

Antar du mener farlig ift. umettet. Det er selvsagt ikke farlig å spise (til og med) litt transfett. Det er mengden det går på. Hvis man ikke har annet fett enn mettet er det selvsagt bedre å spise det enn ikke noe fett, siden man dør uten å få i seg fett.

http://fitnessbloggen.no/frykten-for-mettet-fett-er-ubegrunnet/

 

Transfett derimot, skal man helst holde seg langt unna - sakset fra forskning.no:

 

"Transfett finnes typisk i industrielt bearbeidet planteoljer - i frityrstekt mat og i kjeks og bakevarer med lang holdbarhet." Og hva slags fett er det i planteoljer? Jepp, umettet og flerumettet... Transfett finnes naturlig i små mengder i kjøtt og meieriprodukter fra drøvtyggere, men mesteparten av det vi får i oss er et biprodukt av herding av planteoljer.

Du kan kutte rå potet og legge i stekeform. Så pensler du med akkurat så mye fett du vil ha. Er ikke så farlig, spis det du vil, men ikke for mye.

Hvorfor er det så mye bedre når du tar med ekstraarbeidet? De mener nå at frosne grønnsaker er vel så bra som ferske. Gjelder vel poteter også.

Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

http://fitnessbloggen.no/frykten-for-mettet-fett-er-ubegrunnet/

Transfett derimot, skal man helst holde seg langt unna - sakset fra forskning.no:

"Transfett finnes typisk i industrielt bearbeidet planteoljer - i frityrstekt mat og i kjeks og bakevarer med lang holdbarhet." Og hva slags fett er det i planteoljer? Jepp, umettet og flerumettet... Transfett finnes naturlig i små mengder i kjøtt og meieriprodukter fra drøvtyggere, men mesteparten av det vi får i oss er et biprodukt av herding av planteoljer.

Har aldri ment det er farlig i den forstand at man f.eks. får hjerte og kar sykdommer, men umettet er selvsagt best. Makkarell f.eks.

Bør ha kalorigrense per dag med en viss andel fett, da er det "farligere" å velge smør enn olivenolje.

Alt er relativt. Farlig må sees ift. noe annet.

Selv transfett er livsviktig om det kun er det fettet du har, vil jeg tro - siden du ikke tar opp fettløselig vitamin uten fett.

Hvorfor er det så mye bedre når du tar med ekstraarbeidet? De mener nå at frosne grønnsaker er vel så bra som ferske. Gjelder vel poteter også.

Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

 

Pommes frittes er ikke "rene" poteter. Det er potetmasse tilsatt masse usunt fett.

Anonymous poster hash: 39116...784

Hvorfor er det så mye bedre når du tar med ekstraarbeidet? De mener nå at frosne grønnsaker er vel så bra som ferske. Gjelder vel poteter også.

Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

De er frityrkokt før fryst, da... er sunnere å steke på feks 180 grader enn frityr. Når Findus lager de greiene har de sikkert brukt samme oljen i ukesvis, så din egen er nok bedre.

Pommes frittes er ikke "rene" poteter. Det er potetmasse tilsatt masse usunt fett. Anonymous poster hash: 39116...784

Jeg har forstått at det er sunt fett i de frosne pakkene. Det er heller ikke mye fett som er tilsatt etter som jeg har forstått.

Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

De er frityrkokt før fryst, da... er sunnere å steke på feks 180 grader enn frityr. Når Findus lager de greiene har de sikkert brukt samme oljen i ukesvis, så din egen er nok bedre.

Det står ingenting på pakken at de er frityrstekte først.

Håper på svar fra eksperten. Ønsker et sikkert svar på dette.

Anonymous poster hash: 4d0ce...f88

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...