AnonymBruker Skrevet 18. januar 2015 Del Skrevet 18. januar 2015 Hvor sunt er egentlig kjøpe-fiskegrateng i forhold til å lage den selv? Er det i det hele tatt noe næring i kjøpemat? Og hvor sunt er 1-2-3 havrebrød som man bare blander med vann? Anonymous poster hash: f3989...04a 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/403413-hvor-sunt-er-det/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 18. januar 2015 Del Skrevet 18. januar 2015 Hvor sunt er egentlig kjøpe-fiskegrateng i forhold til å lage den selv? Er det i det hele tatt noe næring i kjøpemat? Og hvor sunt er 1-2-3 havrebrød som man bare blander med vann? Anonymous poster hash: f3989...04a Ta en titt på ingredienser bak på varene så ser du det ganske raskt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/403413-hvor-sunt-er-det/#findComment-3600536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ern.fysiol Randi Norheim Skrevet 19. januar 2015 Del Skrevet 19. januar 2015 Hei, Mange av brødblandingene som finnes på markedet i dag er ernæringsmessig gode, og det er positivt at det er lett å bake næringsrike brød selv. Det finnes flere typer havrebrød blandinger, og det er litt forskjell i næringsverdi. Sammenligner vi to typer ser vi at både ”Møllerens Godt gammeldags Havrebrød” og ”Regal Havrebrød” er merket "Grovt" på Brødskala'n, og er nøkkelhullsmerket. Møllerens inneholder FIBRA fullkornsmel og en stor andel havre. Havre inneholder umettet fett, vitamin E og jern, så med 23 % andel totalt, er det mer næring enn det som syns på deklarasjonen. Regals blanding inneholder litt mindre havre, kun 16 %, men dette brødet inneholder mer protein enn Møllerens, så dette er positivt. Det er lite salt i begge brødtypene, og dette er et veldig positivt trekk ved det å bake selv, da ferdigbrød ofte har høyere andel salt for å forlenge holdbarheten på brødet. Om du ønsker å øke næringsverdien i slike brød kan du fint bruke melk, juice eller grønnsaksavkok fremfor vann, ha i en klatt kesam og fylle på med solsikkefrø, chia, linfrø, gresskarkjerner eller andre frøtyper du liker. Du kan lese mer om de ulike ferdigbrød blandingene her: http://www.klikk.no/helse/kosthold/tester/article703955.ece Når det gjelder fiskegrateng vil det selvsagt kunne være sunnere å lage denne selv, men det kommer helt an på hvilken oppskrift du bruker! Har du i fullkornsmakaroni, en stor mengde fisk, og lager saus på ekstra lett melk og sunn plantemargarin får du høyere næringsverdi enn om du kjøper en ferdig type fra frysedisken. Men om valget står mellom ferdig fiskegrateng eller pølser er fiskegrateng det beste alternative, selv om det er mindre næring enn om du lager den fra bunnen av. Husk at det ofte er tilbehøret som vipper en rett i sunn eller usunn retning, så om du laster på med kokte gulrøtter, dampet brokkoli og spiser poteter ved siden av har du en sunn og rask rett, selv om du velger en ferdiglaget type. Vær oppmerksom på at det er veldig stor variasjon i næringsinnholdet i de ulike ferdigtypene av fiskegrateng! Noen inneholder lite fisk og mye salt, mens andre er ernæringsmessig bedre sammensatt. Du kan lese mer om ulike typer her: http://www.klikk.no/foreldre/tester/article929918.ece Hilsen Randi Vassbotn Norheim Klinisk ernæringsfysiolog www.matfordeg.no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/403413-hvor-sunt-er-det/#findComment-3600829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.