Gå til innhold

Karamellkake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tusen takk! De så så gode ut at jeg laget de nå i kveld, og de ble helt nydelige  :)  :)

Skrevet

Nå er vel ikke det største problemet i Norge for tiden mangel på kaker og annet som snaker godt  :ph34r:

Skrevet

Åhhh, heldigvis har jeg bursdag straks. Det der ser godt ut! :)

Skrevet

Koke kondensert melk i 3 timer!!! Blir aldri lagd her i huset...



Anonymous poster hash: f0da5...e68
Skrevet

Tusen takk! De så så gode ut at jeg laget de nå i kveld, og de ble helt nydelige  :)  :)

Oi :)

 

Så effektiv du er:-)

 

Jeg hadde faktisk i to kondenserte melk istedet for en, men kokte i 3 timer:-) ble bra.

 

Neste dag var karamellen helt seigstiv:-) mm men vi spiste jo mens enda ganske myk, men god :wub:

 

Jeg drev og lagde karameller til jul, så skulle jeg ha en bestemt melk på boks, men ikke Viking og ikke den kondenserte som jeg bad min mann kjøpe 10 bokser av i Sverige, så ble glad da jeg fant en så god oppskrift med kondensert melk.

 

Akkurat det kokingen gjør seg jo selv, selve kaken gikk jo kjapt.

Hva bruker du ellers kondensert melk til siden du hadde det i huset?

Skrevet

Nå er vel ikke det største problemet i Norge for tiden mangel på kaker og annet som snaker godt  :ph34r:

Det hyggelige med en god kake til dessert er at det gjør de som spiser dem så søte, ;)

 

så jeg syns mer gode kaker, vi trenger det,

 

selv får jeg liksom nok med mine egne smaksprøver, men jeg nyter å se barnas glede og min manns kamp mot et stykke nr2 :P

 

Og du da søtmoms, spiser mine pikekyss som en helt....spiste du ikke opp makronene også? ;)

Skrevet

Å nam - den så god ut! Skal definitivt prøves! :)

Gled deg:-)

 

Leste at den kondenserte melken faktisk kan kokes ferdig dager i forveien...praktisk, kan jo bare koke mens du gjør noe annet en kveld:-)

 

Jeg doblet mengden kondensert melk, det ble virkelig bra, neste dag var karamellen seig og lekker.

 

Jeg lagde faktisk oppskriften i en paiform istedet for de små terteformene, 

Men jeg skal lage terteformene til neste fest, men jeg syns mine er bittelitt store, dette er en mektig kake,

så jeg skal se om jeg finner litt mindre former.

 

Fordelen med paiform er jo at man bare kan ta et lite stykke:-)

Skrevet

Åhhh, heldigvis har jeg bursdag straks. Det der ser godt ut! :)

:)

 

Da kan du glede deg!

 

Jeg likte den milde karamellsmaken,

 

Se tips om å koke kondensert melk en kveld du har tid, den koker seg jo selv, det går nemlig fint.

 

Og du kan bruke en paiform hvis du syns terteformene blir for store porsjoner.

 

Jeg syns kaken var veldig god dagen etter, dvs da var karamellen stivere, men da må du jo vente med selve kremen på toppen.

 

Det blir nok en deilig start på din bursdag :wub:

Skrevet

 

Koke kondensert melk i 3 timer!!! Blir aldri lagd her i huset...

Anonymous poster hash: f0da5...e68

 

Ok,

 

Men da går dere i huset glipp av noe godt:-)

 

Men uansett kondensert melk kan kokes ferdig dager i forveien, mens du gjør noe annet:-)

 

Jeg brukte ferdige oreokjeks, lagde ikke selv, så kaken gikk ellers kjapt:-)

Skrevet

Oi :)

 

Så effektiv du er:-)

 

Jeg hadde faktisk i to kondenserte melk istedet for en, men kokte i 3 timer:-) ble bra.

 

Neste dag var karamellen helt seigstiv:-) mm men vi spiste jo mens enda ganske myk, men god :wub:

 

Jeg drev og lagde karameller til jul, så skulle jeg ha en bestemt melk på boks, men ikke Viking og ikke den kondenserte som jeg bad min mann kjøpe 10 bokser av i Sverige, så ble glad da jeg fant en så god oppskrift med kondensert melk.

 

Akkurat det kokingen gjør seg jo selv, selve kaken gikk jo kjapt.

Hva bruker du ellers kondensert melk til siden du hadde det i huset?

 Jeg bruker også kondensert melk til å lage karameller, så jeg hadde en til overs fra juleforberedelsene  :) Jeg har også brukt det til å lage karamellpudding.

 

Jeg synes ikke det med kokingen var noe problem, jeg gjorde bare andre ting i mellomtiden. Ellers var det jo ikke noe vanskelig og de ble veeeeldig gode  :)

Skrevet

:)

 

Da kan du glede deg!

 

Jeg likte den milde karamellsmaken,

 

Se tips om å koke kondensert melk en kveld du har tid, den koker seg jo selv, det går nemlig fint.

 

Og du kan bruke en paiform hvis du syns terteformene blir for store porsjoner.

 

Jeg syns kaken var veldig god dagen etter, dvs da var karamellen stivere, men da må du jo vente med selve kremen på toppen.

 

Det blir nok en deilig start på din bursdag :wub:

 

Så smart! Å kunne lage den dagen før er kjempefint, også synes jeg det ofte er litt styrete med mange små former :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...