stjernestøv Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Noen som har tips til enkel middag? Det er så vanskelig å finne på hver dag. 0 Siter
slabbedask Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Noen som har tips til enkel middag? Det er så vanskelig å finne på hver dag. Her blir det omelett i dag. 0 Siter
Bella Dotte Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 I dag skal jeg ha ertesuppe. Surrer løk, hvitløk og stilkselleri i litt olje, har i grønne erter og litt buljong, salt og pepper, vann til det dekker grønnsakene; koker til det er mørt. Moser med stavmikser. Baconterninger over, fettet fra dem helles i suppa. Dessert: Grønt eple i båter, dyppet i peanøttsmør. 0 Siter
stjernestøv Skrevet 26. januar 2015 Forfatter Skrevet 26. januar 2015 Her blir det omelett i dag. Det skal jeg lage iløpet av uken, enkelt og greit. 0 Siter
stjernestøv Skrevet 26. januar 2015 Forfatter Skrevet 26. januar 2015 I dag skal jeg ha ertesuppe. Surrer løk, hvitløk og stilkselleri i litt olje, har i grønne erter og litt buljong, salt og pepper, vann til det dekker grønnsakene; koker til det er mørt. Moser med stavmikser. Baconterninger over, fettet fra dem helles i suppa. Dessert: Grønt eple i båter, dyppet i peanøttsmør. Det ble for avansert. Men tar pose ertersuppe en dag med pølser i, godt det og. 0 Siter
Madelenemie Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Noen som har tips til enkel middag? Det er så vanskelig å finne på hver dag. Thailandsk oksehalesuppe, veldig kjapt, koker seg selv, men tar 3 timer, på svak varme, utrolig god, Jeg var på skolemøte mens middagen lagde seg selv vil du ha oppskrift? 0 Siter
stjernestøv Skrevet 26. januar 2015 Forfatter Skrevet 26. januar 2015 Thailandsk oksehalesuppe, veldig kjapt, koker seg selv, men tar 3 timer, på svak varme, utrolig god, Jeg var på skolemøte mens middagen lagde seg selv vil du ha oppskrift? Virker for avansert, dessuten har de ikke oksehale her heller. 0 Siter
Madelenemie Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Virker for avansert, dessuten har de ikke oksehale her heller. Hm. bruker du bare posesuppe? Ellers har jeg en annen enkel god spicy tomatsuppe, men det er ikke posesuppe 0 Siter
stjernestøv Skrevet 26. januar 2015 Forfatter Skrevet 26. januar 2015 Hm. bruker du bare posesuppe? Ellers har jeg en annen enkel god spicy tomatsuppe, men det er ikke posesuppe Bruker bare posesuppe, bortsett fra når jeg lager kjøttsuppe. 0 Siter
Loft Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Jeg bruker kun to ingredienser når jeg lager ertesuppe, det er helt utrolig godt og enklere skjønner jeg ikke at det kan bli. Jeg legger erter i vann over natta, bytter vann, putter en saltet svineknoke oppi vannet med ertene, koker opp og lar det koke "hele dagen" til middagstid. Skjærer av fett og skinn og ting jeg ikke vil spise, og deler opp kjøttet. Ferdig! 0 Siter
Bella Dotte Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Det ble for avansert. Men tar pose ertersuppe en dag med pølser i, godt det og. Reklamen har virket, skjønner jeg... Jeg trodde også det, lenge, men det ER ikke noe vanskeligere å lage suppe fra bunn, og man får mat istedenfor mel, salt og industrifett. 0 Siter
frosken Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Jeg bruker kun to ingredienser når jeg lager ertesuppe, det er helt utrolig godt og enklere skjønner jeg ikke at det kan bli. Jeg legger erter i vann over natta, bytter vann, putter en saltet svineknoke oppi vannet med ertene, koker opp og lar det koke "hele dagen" til middagstid. Skjærer av fett og skinn og ting jeg ikke vil spise, og deler opp kjøttet. Ferdig! Akkurat det gjorde jeg i går også, så nå har jeg 6 porsjoner nedfrosset suppe:-) 0 Siter
Loft Skrevet 26. januar 2015 Skrevet 26. januar 2015 Akkurat det gjorde jeg i går også, så nå har jeg 6 porsjoner nedfrosset suppe:-) Mhmm! Jeg kokte masse i høst, og har nedfrosset enda 0 Siter
Madelenemie Skrevet 27. januar 2015 Skrevet 27. januar 2015 Bruker bare posesuppe, bortsett fra når jeg lager kjøttsuppe. hm jeg solgte mine supper som takeaway, fordi de ble så populære, egentlig mer av maten og kakene egentlig, Det er ikke tidkrevende de fleste av hverdagsrettene, det handler mer om å handle og tenke annerledes. Feks når jeg i dag hadde oksehalesuppe, så koker jeg opp, men så lar jeg den stå på svak varme å småkoke7simre, ca 4 timer, da er ikke jeg hjemme alltid. Jeg lager ofte dobbel porsjon så har jeg en ekstra porsjon i frysen:-) Jeg liker ikke ha for mye ferdig mat i frysen for ting holder seg ikke slik man tror, mat får frossensmak, men litt er ok. 0 Siter
slabbedask Skrevet 27. januar 2015 Skrevet 27. januar 2015 Syntes det smaker helt ok, men konsistensen kan gjerne bli litt rar. 0 Siter
stjernestøv Skrevet 27. januar 2015 Forfatter Skrevet 27. januar 2015 Jeg bruker kun to ingredienser når jeg lager ertesuppe, det er helt utrolig godt og enklere skjønner jeg ikke at det kan bli. Jeg legger erter i vann over natta, bytter vann, putter en saltet svineknoke oppi vannet med ertene, koker opp og lar det koke "hele dagen" til middagstid. Skjærer av fett og skinn og ting jeg ikke vil spise, og deler opp kjøttet. Ferdig! Hørtes lett ut det da. 0 Siter
Bella Dotte Skrevet 27. januar 2015 Skrevet 27. januar 2015 (endret) hm jeg solgte mine supper som takeaway, fordi de ble så populære, egentlig mer av maten og kakene egentlig, Det er ikke tidkrevende de fleste av hverdagsrettene, det handler mer om å handle og tenke annerledes. Feks når jeg i dag hadde oksehalesuppe, så koker jeg opp, men så lar jeg den stå på svak varme å småkoke7simre, ca 4 timer, da er ikke jeg hjemme alltid. Jeg lager ofte dobbel porsjon så har jeg en ekstra porsjon i frysen:-) Jeg liker ikke ha for mye ferdig mat i frysen for ting holder seg ikke slik man tror, mat får frossensmak, men litt er ok. Så enig i første uthevelse! Produsenter av ferdigmat innbiller oss at det er tidsbesparende og enkelt å bruke produktene deres, men hvis man planlegger, tar det ikke mer tid og tankekraft å lage "fra bunnen". Det vi betaler for, skal være bekvemmeligheten, men i virkeligheten betaler vi for ting vi lett kan gjøre selv (det enkleste og det morsomste), tilsetningsstoffer fordi produktene skal ha lange hylleliv, for produktutvikling, leie av produksjonslokaler, emballasje og markedsføring. Med utgangspunkt i råvarer får man mer kontroll og fleksibilitet, og god smak, hvis man gjør det riktig. Har innimellom trodd at jeg bare innbiller meg andre uthevelse, siden "alle" foreslår å lage og fryse mat. Jeg har isteden kjøtt og fisk i porsjonspakninger og frosne grønnsaker - utilberedt - i fryseren, det går kjapt å gjøre i stand når jeg flytter det over i kjøleskapet kvelden i forveien, og det smaker helt utmerket, friskt og ferskt og saftig. Ferdigretter (både hjemmelagde og ferdigkjøpte) må jo tines og varmes de og, så jeg skjønner ikke hvor besparelsen skulle være. Endret 27. januar 2015 av Bella Dotte 0 Siter
Madelenemie Skrevet 27. januar 2015 Skrevet 27. januar 2015 Så enig i første uthevelse! Produsenter av ferdigmat innbiller oss at det er tidsbesparende og enkelt å bruke produktene deres, men hvis man planlegger, tar det ikke mer tid og tankekraft å lage "fra bunnen". Det vi betaler for, skal være bekvemmeligheten, men i virkeligheten betaler vi for ting vi lett kan gjøre selv (det enkleste og det morsomste), tilsetningsstoffer fordi produktene skal ha lange hylleliv, for produktutvikling, leie av produksjonslokaler, emballasje og markedsføring. Med utgangspunkt i råvarer får man mer kontroll og fleksibilitet, og god smak, hvis man gjør det riktig. Har innimellom trodd at jeg bare innbiller meg andre uthevelse, siden "alle" foreslår å lage og fryse mat. Jeg har isteden kjøtt og fisk i porsjonspakninger og frosne grønnsaker - utilberedt - i fryseren, det går kjapt å gjøre i stand når jeg flytter det over i kjøleskapet kvelden i forveien, og det smaker helt utmerket, friskt og ferskt og saftig. Ferdigretter (både hjemmelagde og ferdigkjøpte) må jo tines og varmes de og, så jeg skjønner ikke hvor besparelsen skulle være. Nei det er ingen innbilning, mat forringes i kvalitet og smak etter frysing, man unngår at maten blir dårlig, men frysing er ingen foredling av smak, du har nok dine smaksløk intakte Når jeg slenger kun en porsjon suppe i frysen er det bare for å ha noe en gang det er litt kritisk hektisk, eller for å "berge" mat fra å bli for gammel, men mat kan ikke ligge lenge i frysen før smaken blir nedsatt og den smaker fryst:-) Men selvsagt fisk, kjøtt, fugl får nytt "liv" når det tines og tilberedes fra bunnen. Men jeg har et kjapt system på sirkulasjon i fryseren, fordi mat mister smak, før jeg fryser gir jeg heller bort, feks kaker etter selskaper, eller gryteretter etc... Nedkjøling er bedre, men det begrenser jo holdbarhet, jeg kan lage pizzasaus som holder seg bra på glass i kjøleskapet et par uker, og supper og diverse gryter og retter kan få fyldigere smak av å få stå en dag eller to kjølig, men frysing er ikke smaks-fremmende. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.