AnonymBruker Skrevet 7. mai 2015 Del Skrevet 7. mai 2015 Om man skal lage granola - ikke de barene, men det "strøsselet" - så stekes jo korn og nøtter i ovnen. Jeg vet man kan bruke havregryn - men kan man også bruke hele korn? Eller blir det for hardt å tygge? Det er jo ikke så lenge det kan steke, jeg lurer litt på om helt korn blir "mørt" på en halvtime ved 150 grader. Anonymous poster hash: a2857...43b 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/405617-lage-granola/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ern.fysiol Randi Norheim Skrevet 3. juni 2015 Del Skrevet 3. juni 2015 Hei, Du kan fint bruke hele korn i hjemmelaget granola! Det er ikke mye som skal til av varmebehandling for at kornet endrer struktur og blir lettere å spise, så en halvtime på 150 grader høres helt fint ut. Forsøk deg frem med for eksempel bokhvete (som jo egentlig er et frø, ikke et korn), bygg, rug, hirse eller spelt og se hva du liker best i din blanding J Hilsen Randi Vassbotn Norheim Klinisk ernæringsfysiolog www.matfordeg.no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/405617-lage-granola/#findComment-3634554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.