Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Om man skal lage granola - ikke de barene, men det "strøsselet" - så stekes jo korn og nøtter i ovnen. Jeg vet man kan bruke havregryn - men kan man også bruke hele korn? Eller blir det for hardt å tygge? Det er jo ikke så lenge det kan steke, jeg lurer litt på om helt korn blir "mørt" på en halvtime ved 150 grader.



Anonymous poster hash: a2857...43b
Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/405617-lage-granola/
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

Ern.fysiol Randi Norheim

Hei,

 

Du kan fint bruke hele korn i hjemmelaget granola! Det er ikke mye som skal til av varmebehandling for at kornet endrer struktur og blir lettere å spise, så en halvtime på 150 grader høres helt fint ut. Forsøk deg frem med for eksempel bokhvete (som jo egentlig er et frø, ikke et korn), bygg, rug, hirse eller spelt og se hva du liker best i din blanding J

 

Hilsen Randi Vassbotn Norheim

Klinisk ernæringsfysiolog

www.matfordeg.no

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/405617-lage-granola/#findComment-3634554
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...