Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • 2 uker senere...

Grønne oliven med ansjos er skikkelig snacks til vin.

Jeg liker ansjos på egg, men ikke sammen med grønne oliven. Husker godt jeg var på "sydentur" i bareselpermen og hadde gledet meg til vin og grønne oliven på verandaen etter at babyen hadde sovnet, bare for å oppdage at jeg ved en feil hadde kjøpt oliven med ansjos...;-) Kjempeskuffelse!

Gjest Gargamel

Jeg liker omtrent alt, og det er jo praktisk. Unntaket er skjell som jeg mistet lysten på siden jeg ble veldig dårlig av det en gang når jeg var liten. Det sitter dessverre i enda.

 

Litt wasabi til sushi er godt. Skal det være sjømat har jeg funnet ut at jeg liker enkle ting er enda bedre enn sushi, som f.eks:

 

- Loff og Krabbeklør dynket i smør som er smeltet med litt rød chili i + sitron. 

- Flatbrød med nytrukket torsk, potet og betydelige mengder smør. (Kanskje litt chorizo eller bacon hvis det er fintfolk på besøk)

 

Oliven er godt. Oliven med ansjos = tapenade? Også godt.

Madelenemie

Jeg liker omtrent alt, og det er jo praktisk. Unntaket er skjell som jeg mistet lysten på siden jeg ble veldig dårlig av det en gang når jeg var liten. Det sitter dessverre i enda.

 

Litt wasabi til sushi er godt. Skal det være sjømat har jeg funnet ut at jeg liker enkle ting er enda bedre enn sushi, som f.eks:

 

- Loff og Krabbeklør dynket i smør som er smeltet med litt rød chili i + sitron. 

- Flatbrød med nytrukket torsk, potet og betydelige mengder smør. (Kanskje litt chorizo eller bacon hvis det er fintfolk på besøk)

 

Oliven er godt. Oliven med ansjos = tapenade? Også godt.

Hei!

 

Synd det med skjell da, har en god og kjapp oppskrift på blåskjell på grillen ;)

 

Men det er jo godt å grille kreps også, så kanskje er krabbe godt på grillen også:-)?

 

Uansett er loff og smør med hvitløk og sitron godt til skalldyr.

 

Og oliven er min favoritt, kalmata oliven.

Gjest Gargamel

Hei!

 

Synd det med skjell da, har en god og kjapp oppskrift på blåskjell på grillen ;)

 

 

 

Jeg har veldig lyst til å like det, men det går dessverre ikke. Jeg har prøvd flere ganger men blir fysisk dårlig selv om det sikkert er psykisk (det er visstnok ikke noe som heter blåskjellallergi hvis man tåler andre skalldyr). De andre i familien (mine foreldre og søsken) er glad i det.

 

Vi har en hytte ytterst i trondheimsleia hvor vi fisker, legger krabbeteiner og sanker blåskjell etc. Det at jeg trekker frem krabbe og torsk har sikkert litt med opplevelser der å gjøre. Det er ikke sikkert andre hadde syntes det var like fantastisk.

Annonse

Madelenemie

Jeg har veldig lyst til å like det, men det går dessverre ikke. Jeg har prøvd flere ganger men blir fysisk dårlig selv om det sikkert er psykisk (det er visstnok ikke noe som heter blåskjellallergi hvis man tåler andre skalldyr). De andre i familien (mine foreldre og søsken) er glad i det.

 

Vi har en hytte ytterst i trondheimsleia hvor vi fisker, legger krabbeteiner og sanker blåskjell etc. Det at jeg trekker frem krabbe og torsk har sikkert litt med opplevelser der å gjøre. Det er ikke sikkert andre hadde syntes det var like fantastisk.

Hei!

 

Jeg skjønner det, har et barn som ikke liker mango etter at ble dårlig i utlandet av mangois...det sitter i.

 

Så heldig du er som kan hente opp egne blåskjell m.m. da:-)

 

Jeg liker torsk, ikke på grillen, men å spise, særlig lettsaltet med smør, og krabbe kan jeg rett og slett ikke tilberede dessverre.

Sånn utenom wasabi og rødbeter har jeg samme erfaring som deg.

 

Har spekulert litt i om det kan være slik at smaksløkene blir mindre følsomme med årene?

 

Smaksløkene blir dårligere og luktesansen blir redusert, som igjen fører til at ting smaker mindre. Så du har forsåvidt rett i dine spekulasjoner ;)

 

Jeg liker nesten ingenting. Tror det har med oversensitivitet å gjøre. Sushi har jeg aldri smakt og jeg vil ikke smake det heller. Blåskjell, snegler, froskelår, alt som er slimete eller ekkelt styrer jeg langt unna. Sopp liker jeg ikke, mye pga konsistensen. Jeg er ekstrem på konsistens. Søsteren min lager mye rar mat og jeg har spist det for jeg kan jo ikke gå uten mat, og jeg er litt lei av å bli mobbet fordi jeg er så kresen. Man skal liksom vokse fra seg det, men det har ikke jeg gjort. Det er mye jeg spiser, men å stå 3 timer på kjøkkenet for å lage mat når jeg kommer, det er 3 bortkastede timer, for mest sannsynlig hadde jeg satt mer pris på en helt vanlig kylling-curry-wok ;)

Gjest Gargamel

Hei!

 

Jeg skjønner det, har et barn som ikke liker mango etter at ble dårlig i utlandet av mangois...det sitter i.

 

Så heldig du er som kan hente opp egne blåskjell m.m. da:-)

 

Jeg liker torsk, ikke på grillen, men å spise, særlig lettsaltet med smør, og krabbe kan jeg rett og slett ikke tilberede dessverre.

 

Å tilberede krabbe er enkelt: Kok den i 20 minutter.

 

Har aldri prøvd å grille torsk, og frykter den bare vil falle fra hverandre. Den blir bakt i ovn eller kokt/"trukket".

Jeg er glad i å spise sushi, og kan godt like chili og annen sterk mat.

Faktisk liker jeg det aller meste av mat.

 

Men wasabi klarer jeg ikke å like. Synes det er helt forferdelig.   Er det noen som faktisk liker det?  Det må det jo være, siden det alltid følger med sushien.

Jeg liker wasabi. Det skal brenne litt slik at man våkner.

:-)

 

Tror ikke jeg kjenner mange som ikke liker sushi:-)

 

Og oliven:-) mm

 

Sushi likte jeg første gang jeg spiste det, oliven husker jeg at jeg fikk som 14 åring av noen, jeg trodde det var blå druer:-)

Men det var en helt annen smak. Men etter hvert elsket jeg dem. Tror du bør prøve å venne deg, å leve et liv uten å spise oliven, da går man glipp av en stor smaksopplevelse.

 

Jeg kjøpte oliven i går og min yngste sa "Å hvorfor har vi ikke kalmata oliven med store steiner",

så oliven er så mye, ulike arter og smaker og veldig godt bare som snacks

 

Jeg liker verken sushi eller oliven, jeg har faktisk aversjon mot begge deler, men synes jeg lever et godt liv uten;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...