Gå til innhold

Hva spiser du på julaften?


Anbefalte innlegg

Men det rare er at selv om det er så godt spiser folk det bare 1 gang i året. 

Anonymkode: f2e28...173

Riskrem mener du? Vi spiser det som regel noen ganger i løpet av jula og nyttårshelga, men sjeldent ellers i året ja. Om vi dumper borti en buffet som har det på dessertbordet så smaker vi, men vi har i grunnen kommet frem til at den beste riskremen lager vi selv så det er ekstremt sjeldent vi finner en som faller ordentlig i smak uansett.

Fortsetter under...

Riskrem mener du? Vi spiser det som regel noen ganger i løpet av jula og nyttårshelga, men sjeldent ellers i året ja. Om vi dumper borti en buffet som har det på dessertbordet så smaker vi, men vi har i grunnen kommet frem til at den beste riskremen lager vi selv så det er ekstremt sjeldent vi finner en som faller ordentlig i smak uansett.

Folk flest må gasse seg veldig med riskremen til Fjordland til 5 kr, den er utsolgt over alt.

Anonymkode: 0754f...9a2

Hvorfor skal man lage alt selv bare det er jul? Det er jo helt tullete å skålde og male mandler for å lage egen marsipan, og så smelte sjokolade og hele over kulene. Da har man fritidsproblemer...

Det må være noe slags hobby.

Anonymkode: 0754f...9a2

Hvorfor skal man lage alt selv bare det er jul? Det er jo helt tullete å skålde og male mandler for å lage egen marsipan, og så smelte sjokolade og hele over kulene. Da har man fritidsproblemer...

Var ikke du veldig opptatt av kosthold og kvalitet i en annen tråd?  Hjemmelaget marsipan kan inneholde mye mer mandler og langt mindre sukker, enn den ferdigkjøpte.  Dermed smaker den bedre og er litt mindre usunn enn den man får kjøpt - det er jo heller ikke obligatorisk å helle sjokolade over.  Det har aldri vi gjort, bare pyntet med mokkabønner, nøttekjerner osv.  

Når det gjelder tidsbruk, synes jeg det er minst like nyttig og hyggelig å lage marsipanfigurer, enn all denne julevaskingen som mange driver med.  "Tullete" kan man jo stemple nesten all "hjemmelaging" som, man får jo kjøpt det meste - men det er jo litt meningsløst hvis nesten alle juletradisjoner handler om å gå i butikken? 

Mens vi hadde småbarn, lagde mannen min marsipan, jeg farget den og trillet den ut sammen med ungene og noen jevnaldrende venner av dem, som fikk med seg "produktene" hjem (det er like greit å lage en "ordentlig" porsjon når man først går i gang, og det blir for mye for én familie).  Jeg håper og tror de syntes det var hyggelig, det er mindre stress enn å bake kaker med småbarn, fordi man slipper å passe på stekingen samtidig.    

Hvorfor skal man lage alt selv bare det er jul? Det er jo helt tullete å skålde og male mandler for å lage egen marsipan, og så smelte sjokolade og hele over kulene. Da har man fritidsproblemer...

Det kalles "å gjøre stas på dager sånn at alle ikke er like rasjonelle og hverdagslige", samt for de av oss som lager mat fra bunnen av sammen med barn; "å lære bort et håndverk". Sitter man mindre på dol er det forresten utrolig hva man rekker ;)...

Endret av Kayia

Annonse

Hos oss blir det klassisk ribbe med tilbehør, samt øl og akevitt. Til dessert antakelig krumkaker med multekrem, men desserten varierer vi faktisk litt.

 

Ribbe er julematen jeg misliker minst ;). Er ganske sær mhp tradisjonsmat og ikke særlig glad i hverken lutefisk eller pinnekjøtt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...