Madelenemie Skrevet 9. januar 2016 Del Skrevet 9. januar 2016 Hei!Jeg holder nå på å tilberede biff. Den har stått nå i ca 4-5 timer på mellom 55-60 grader, jeg nærmer meg snart ca om 40 min tiden for selve stekingen av biffen, dette går jo kjapt kun et par minutter. Jeg har lagd bernaisaus, og laget en rustikk salat, så lagde jeg nettopp løkkompott, og helt ulikt jeg har gjort før og med mer sukker og balsamico, etter min smak er denne for søt...min vanlige løkkompott er helt uten sukker så noe helt annet, men de fleste inneholder sukker og smaker rellativt søtt tross salt og pepper. Denne gangen valgte jeg flere oppskrifter som mønster, og tenkte bevisst på å gjøre noe annerledes.Har noen erfaring å dele ang løkkompott?Det spennende jeg nå har gjort klart er at all spinat er vasket , tørket og klar, , hvitløken er finhakket for rask surring, og med en god olivenolje, blir dette en knallgrønn spinatseng som jeg kan anrette biffene på. Og ved siden av står hassebackpoteter, de er ferdige om mellom 30-40 min...så derfor er det mest de jeg venter på. Men jeg er skuffet over løkkompotten, tenkte bryte smakene, og lage noe med en litt annen vri i dag...men syns rart at de fleste løkkompotter er såpass søte...Nå spiser jeg ikke selv biff, men jeg er god på å lage det, lage diverse sauser, og bake/langtidssurre løk m.m. Jeg holder meg ofte til et nokså tradisjonelt tilbehør, så vil gjerne vite hva andre mener om servering av rellativt søt løkkompott til biff. Selve biffen blir nok så god at barna blir salige, det blir de alltid, men jeg er veldig usikker på om jeg skal våde å servere løkkompotten.Takker for andre syn og tanker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 9. januar 2016 Del Skrevet 9. januar 2016 Vet ikke jeg, men dette hørtes godt ut. Heldige de som får din mat Og selv lever du på juice...respekt til deg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671358 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 9. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2016 Vet ikke jeg, men dette hørtes godt ut. Heldige de som får din mat Og selv lever du på juice...respekt til deg Ja.Ikke så lett...men kjøtt får jeg ikke lyst på, men jeg lurer jo litt på hva som gjør at andre sier jeg er en mester på biffJeg tenker jo da jeg burde smakt, men jeg gjør det ikke.Men jeg har snmakt til alt annet poteter, saus, løkkompott m.m. :-)Det der med biffstekingen min er matkjemi/teori og nøyaktighet, ikke verre.Bernesaus er lett å lage og bare det gjør mennesker glade:-)Jeg syns bernesaus smaker fantastisk selv, og ikke minst hasselbackpoteter med parmesan på toppen:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671360 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 9. januar 2016 Del Skrevet 9. januar 2016 Ja.Ikke så lett...men kjøtt får jeg ikke lyst på, men jeg lurer jo litt på hva som gjør at andre sier jeg er en mester på biffJeg tenker jo da jeg burde smakt, men jeg gjør det ikke.Men jeg har snmakt til alt annet poteter, saus, løkkompott m.m. :-)Det der med biffstekingen min er matkjemi/teori og nøyaktighet, ikke verre.Bernesaus er lett å lage og bare det gjør mennesker glade:-)Jeg syns bernesaus smaker fantastisk selv, og ikke minst hasselbackpoteter med parmesan på toppen:-)Ja høres kjempegodt ut alt sammen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671361 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 9. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2016 Ja høres kjempegodt ut alt sammen Ja:-)Alt var godt, unntatt løkkompotten som jeg fortsatte trenger noen meninger om:-) biffen spå god ut, sa andre var himmelsk, smakte jeg jo ikke på:-)Men det andre jeg smakte til smakte flott. Men løkkompotten var syns jeg for søt....men noen liker jo andre ting, og siden jeg selv ikke spiser selve kjøttet så må jeg spørre litt mer:-) 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671363 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gargamel Skrevet 9. januar 2016 Del Skrevet 9. januar 2016 Hørtes veldig bra ut. Til kraftig mat er det godt med noe litt syrlig til å friske opp. Derav ribbe+surkål, and+appelsin og tyttebær til elg. Litt derfor man kan ha kraftig vin med mye garvesyre til tung mat. Sånn sett ville jeg stemt for en del balsamico til kompotten. Ut fra det du skriver på dol skjønner jeg at du er nøyaktig 1000x bedre til å lage mat enn meg, men jeg får bidra på teorisiden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671379 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trine Skrevet 9. januar 2016 Del Skrevet 9. januar 2016 Nå ble jeg sulten! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671384 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 9. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2016 Hørtes veldig bra ut. Til kraftig mat er det godt med noe litt syrlig til å friske opp. Derav ribbe+surkål, and+appelsin og tyttebær til elg. Litt derfor man kan ha kraftig vin med mye garvesyre til tung mat. Sånn sett ville jeg stemt for en del balsamico til kompotten. Ut fra det du skriver på dol skjønner jeg at du er nøyaktig 1000x bedre til å lage mat enn meg, men jeg får bidra på teorisiden. Tusen takk.Jeg syns selv det med balsamico virket interessant, såpass mye sukker, var jeg usikker på, men tenkte, "jeg prøver",Barna likte det, hele kombinasjonen, Men jeg er fortsatt litt undrende til den kompotten. Leste flere mesterkokker lager og anbefaler...så det er vel en grunn da...Men det og kjapt surre spinatblader, i varm olivenolje og med hvitløk, må surres fort og parallelt med biffsteking...jeg syns litt vrient, men det ble utrolig flott, legge en blodig biff på en knallgrønn seng av sprø og blank spinat som vegetarianer fryder det meg, fargene, luktene, sprøheten, hurtigheten, gleden hos andre, lydene de lager osv... Da mine foreldre kom innom stønnet min mor høyt over barnesausen, sa noe om at hun ville ha biff.Jeg hadde bare nok biff til barna, litt mer, men de spiste 1-2 biffer hver, det er gøy å lage mat, og kjøttretter har jeg brukt egentlig mye tid på å lese meg opp på selve teorien rundt det, mye knyttet opp til kjemi, Hvis man langtidsteker biff på ca 55 grader....blir den veldig mør, selve mailard effekten er enklere og handler mer om varm nok panne og hurtighet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 9. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2016 Nå ble jeg sulten! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671388 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 9. januar 2016 Del Skrevet 9. januar 2016 (endret) Men jeg er fortsatt litt undrende til den kompotten. Leste flere mesterkokker lager og anbefaler...så det er vel en grunn da...Hvis du er vant til å lage løkkompott uten sukker, så er det kanskje grunnen til at du syns den ble veldig søt? Syns løk i seg selv blir søt nok når jeg steker den lenge nok, mens andre vil ha enda mer sødme.Bra ta de som spiste det syns det var godt, da har du nok truffet selv om ikke dine smaksløker var helt overbevist. Endret 9. januar 2016 av Mrs D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671390 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 10. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 10. januar 2016 Hvis du er vant til å lage løkkompott uten sukker, så er det kanskje grunnen til at du syns den ble veldig søt? Syns løk i seg selv blir søt nok når jeg steker den lenge nok, mens andre vil ha enda mer sødme.Bra ta de som spiste det syns det var godt, da har du nok truffet selv om ikke dine smaksløker var helt overbevist.mm.Mulig det bare er så forskjellig smak vi har:-)Jeg syns nemlig som deg at løk stekt lenge blir søt nok.Har du noen tips til spennende tilbehør du bruker til biff? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671454 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 10. januar 2016 Del Skrevet 10. januar 2016 mm.Mulig det bare er så forskjellig smak vi har:-)Jeg syns nemlig som deg at løk stekt lenge blir søt nok.Har du noen tips til spennende tilbehør du bruker til biff?Jeg er utrolig kjedelig når det gjelder biff. Her er det bakt potet, bernaise og stekt løk/sopp som gjelder. Av og til skeier jeg ut med soppstuing, hehe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671552 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 10. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 10. januar 2016 Jeg er utrolig kjedelig når det gjelder biff. Her er det bakt potet, bernaise og stekt løk/sopp som gjelder. Av og til skeier jeg ut med soppstuing, hehe.mm,men det er jo noe av det beste til biff da :-)Det har jo vi også, men varierer med hasselback istedet for bakt potet inni mellom:-)bernaise, lager jeg med estregon, men en variant er med ramsløk, tips, om du vil noe nytt.Jeg har fortsatt mye å lære om biff og tilberedning, mailard effekten, er en kunst jeg syns jeg får delvis til, men valg av kjøtt, mørning/langtidsmodning, og langtidsteking, her har jeg mye å lære. Jeg er ikke like fan av langtidssteking som mange....men altså jeg må trene mer. Jeg vil kjøttet skal ha en knallrød, mør kjerne, med en karamellisert ytre skårpe, dette må jeg trene mer på.Kjøttet skal man kunne spise nesten med skje, satt på spissen.Jeg driver og leser på en bra side om langtidsmodning av kjøtt. Det er vanskelig å få tak i sånt kjøtt i Norge., 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gråstein Skrevet 10. januar 2016 Del Skrevet 10. januar 2016 mm,men det er jo noe av det beste til biff da :-)Det har jo vi også, men varierer med hasselback istedet for bakt potet inni mellom:-)bernaise, lager jeg med estregon, men en variant er med ramsløk, tips, om du vil noe nytt.Jeg har fortsatt mye å lære om biff og tilberedning, mailard effekten, er en kunst jeg syns jeg får delvis til, men valg av kjøtt, mørning/langtidsmodning, og langtidsteking, her har jeg mye å lære. Jeg er ikke like fan av langtidssteking som mange....men altså jeg må trene mer. Jeg vil kjøttet skal ha en knallrød, mør kjerne, med en karamellisert ytre skårpe, dette må jeg trene mer på.Kjøttet skal man kunne spise nesten med skje, satt på spissen.Jeg driver og leser på en bra side om langtidsmodning av kjøtt. Det er vanskelig å få tak i sånt kjøtt i Norge.,Trodde du var vegiterianer? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671576 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 11. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 11. januar 2016 Trodde du var vegiterianer?Ja jeg er det,Men jeg lager mat til andre-.For tiden har jeg en høne inne som har brukket foten, hun er veldig glad i vann og mais, min mann sa jeg burde gipse henne, men jeg greier ikke tanken på smertene det vil medføre. Hun ser veldig glad på meg, hver gang jeg titter inn til henne, spiser og drikker hun. Videre ser jeg hun er i godt humør, har man høns, lærer man seg å skjønne dem bedre.Jeg lurer veldig på hvordan dette skal gå, egentlig tok jeg henne inn fordi jeg tenkte jeg måtte drepe henne:-( for at hun ikke skulle lide, men jeg greier ikke så godt med sånt, så jeg lagde et sted til henne, ga henne vann og mais, og etter mat og drikke virket hun frisk, sånn rent bortsett fra at hun ikke greier gå:-( men positiviteten, humøret og livsmotet, gjør at jeg ser det an, Jeg ttor jeg skal ringe en dyrlege å høre hva jeg kan gjøre. kanskje har jeg fått en høne som må håndmates hver dag resten av livet, men med et sånt humør, er det ikke lett å tenke på å drepe. Hun heter Maria og er ca 5 år, så så ung er hun ikke heller lenger for en høne å være, men nettopp personligheten gjør ting annerledes enn man skulle tro. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 11. januar 2016 Del Skrevet 11. januar 2016 Jeg driver og leser på en bra side om langtidsmodning av kjøtt. Det er vanskelig å få tak i sånt kjøtt i Norge.,Strøm-Larsen på Torshov har fantastisk langtidsmørna entrecote. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 11. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 11. januar 2016 Strøm-Larsen på Torshov har fantastisk langtidsmørna entrecote.Hei!Takk for påminnelsen, jeg glemmer den butikken, men den er jo suveren!Og enklere enn "dry age biff at home", det siste er litt kult, men jeg kan ikke mye om det, så får ta turen innom der neste biff-middag:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409384-tilbeh%C3%B8r-til-biff/#findComment-3671633 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.