Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ern.fysiol Randi Norheim

Hei,

Du kan fint velge ferdigsauser fremfor hjemmelaget saus, men les gjerne varedeklarasjonen slik at du har litt kontroll på hva sausen inneholder. Dersom årsaken til at du spør er at du ikke vil ha mange kalorier i sausen bør du velge sauser som du ikke trenger å tilsette ekstra fett i, og som ikke inneholder mange kalorier fra før. Sjysaus fra pose er en mager sausetype som man fint kan bruke, og som ofte inneholder færre kalorier enn om man bruker sjyen fra steken som kan inneholde en del fett fra kjøttet.

Dersom du lurer på om det er sunnere med hjemmelaget saus i forhold til saltmengden er det ofte bedre å lage saus selv, da man har bedre kontroll på hvor stor mengde salt man bruker. Man kan smaksette med krydder fremfor å bruke salt, eller bruke tomater som har en forsterkende umamismak. Fordi mange ferdigsauser inneholder store mengder salt, er det bedre å lage sausen selv. Dersom du lager saus selv kan du fint lage litt ekstra og fryse ned noen porsjoner slik at det blir lettere tilgjengelig.

 

Hilsen Randi Vassbotn Norheim

Klinisk ernæringsfysiolog

www.matfordeg.no

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/409698-fra-bunnen-av/#findComment-3675667
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...