Annkarin Skrevet 24. januar 2016 Del Skrevet 24. januar 2016 må man lage saus fra bunnen av? Er det galt å velge ferdigvarianter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409698-fra-bunnen-av/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 24. januar 2016 Del Skrevet 24. januar 2016 må man lage saus fra bunnen av? Er det galt å velge ferdigvarianter?Jeg lager pose sauser, gode de. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409698-fra-bunnen-av/#findComment-3674720 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2016 Del Skrevet 24. januar 2016 må man lage saus fra bunnen av? Er det galt å velge ferdigvarianter?Nei. Anonymkode: 056ba...acb 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409698-fra-bunnen-av/#findComment-3674721 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PNG Skrevet 24. januar 2016 Del Skrevet 24. januar 2016 må man lage saus fra bunnen av? Er det galt å velge ferdigvarianter?Man må det hvis man vil ha hjemmelaget saus. Det er ikke moralsk galt å bruke posesaus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409698-fra-bunnen-av/#findComment-3674795 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ern.fysiol Randi Norheim Skrevet 28. januar 2016 Del Skrevet 28. januar 2016 Hei, Du kan fint velge ferdigsauser fremfor hjemmelaget saus, men les gjerne varedeklarasjonen slik at du har litt kontroll på hva sausen inneholder. Dersom årsaken til at du spør er at du ikke vil ha mange kalorier i sausen bør du velge sauser som du ikke trenger å tilsette ekstra fett i, og som ikke inneholder mange kalorier fra før. Sjysaus fra pose er en mager sausetype som man fint kan bruke, og som ofte inneholder færre kalorier enn om man bruker sjyen fra steken som kan inneholde en del fett fra kjøttet. Dersom du lurer på om det er sunnere med hjemmelaget saus i forhold til saltmengden er det ofte bedre å lage saus selv, da man har bedre kontroll på hvor stor mengde salt man bruker. Man kan smaksette med krydder fremfor å bruke salt, eller bruke tomater som har en forsterkende umamismak. Fordi mange ferdigsauser inneholder store mengder salt, er det bedre å lage sausen selv. Dersom du lager saus selv kan du fint lage litt ekstra og fryse ned noen porsjoner slik at det blir lettere tilgjengelig. Hilsen Randi Vassbotn Norheim Klinisk ernæringsfysiolog www.matfordeg.no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/409698-fra-bunnen-av/#findComment-3675667 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.