Gå til innhold

Kostholdsrestriksjoner hos middagsgjester


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

24 minutter siden, Solemnity skrev:

Jeg skal ha middagsgjester om to uker. To av de er vegetarianere og en annen har cøliaki. Jeg ber derfor kloke DOLere om tips til meny - helst komplett glutenfritt. Jeg kan lage seperat vegetar-rett, men det må være "lignende" hovedmenyen.

Vegetar: http://lchf-bloggen.blogspot.no/2010/11/imam-bayaldi-imamen-besvimte.html

Med kjøtt: http://lchf-bloggen.blogspot.no/2011/01/karniyarik-fylte-auberginer.html

Tilbehør, glutenfri dressing, salat, glutenfrie rundstykker/brød (sjekk med lokal helsekost) 

 

Jeg elsker denne retten og selv om jeg spiser kjøtt lager jeg ofte vegetarvarianten fordi smaken likevel er så rik/kraftig. 

30 minutter siden, Solemnity skrev:

Jeg skal ha middagsgjester om to uker. To av de er vegetarianere og en annen har cøliaki. Jeg ber derfor kloke DOLere om tips til meny - helst komplett glutenfritt. Jeg kan lage seperat vegetar-rett, men det må være "lignende" hovedmenyen.

Hei!

Jeg lager mye mat, men syns spørsmålet ditt blir stort og vanskelig å gripe konkret fatt i, fordi, hva mennesker mener med meny er så forskjellig. Personlig kan jeg av og til ha forrett, men slett ikke alltid, og egentlig handler ikke forrett/ant retter om hvor fornøyde gjestene blir, det er så mye annet som avgjør det.

Jeg har vært vegetarianer, og veganer, for tiden er jeg ingen av delene for spiser fisk:-) bare ikke kjøtt.

Men jeg har glutenallergi, så jeg kan lage alt fra veganske menyer, glutenfrie og menyer for de som spiser litt melk, syns egg går greit osv...

Noe av det mest vellykkede jeg lager hvis en rett skal passe til alle, også kjøttetere, er retter med paneer. Når jeg lager ulike curry retter med paneer, så er de uten unntak, spist opp, og ofte står både lam og kyllingcurrier igjen,

Paneer er smakfult og enkelt å lage, men med indiske retter er selve krydderstekingen, det som oftest gjør om man mestrer eller ikke det indiske kjøkken. Mange steker feks hvitløk og ingefær og løk for kort, slik at hele retten kan få en "rå" smak.

Jeg har selv av og til kombinert ulike kjøkken i forrett, hovedrett og dessert. For indisk mat er forrett ikke aktuelt, men til det indiske kjøkken lager jeg alltid en frisk salat med gjerne et forsøk på å lage salaten litt indisk.

Jeg har en oppskrift på en ganske mektig sjokoladekake, med nøtter, appelsinmarmelade, pistajs, mørk skokolade m.m. den er helt glutenfri og vegansk, og den oppleves ikke som en type diett-kake.

Jeg har siden jeg opprinnelig var veganer, masse erfaring med vegetarkaker (ala middagskaker, steker, snitzsler m.m.)

Personlig er jeg ikke så glad i å servere dette, da jeg syns mennesker som spiser kjøtt, har en tendens til å oppleve vegetariske middagskaker for "litt spesielt". Selv har jeg alltid likt det, og mine barn og mann er glad i det, men spiser man mye kjøt og lite annet syns jeg skepsisen er størst. Men de fleste liker jo falafler, så man burde jo vite hvor velsmakende middagskaker med veganske råvarer kan være.

Siden de fleste vegetarianere vi inviterer, sier de er vegetarianere, men spiser egg, av og til litt fisk, så er vegetarbegrepet noe som favner mer for tiden, bare når man får allergikere, og veganere på besøk må jeg virkelig tenke mer som før.

Det er lite problem å lage nydelig mat selv om ikke fisk, egg, melk hvetemel, i den, men jeg syns ønskene og erfaringene om man ofte spiser mat med egg og kanskje litt fisk, er ulik, så vet du om de feks spiser egg?

En dessert jeg syns er en ofte fulltreffer en noe så enkelt og vanskelig som sjokoladefondant med friske bær og frisk saus, denne kan også lages til en vegetarianer, da egg kan erstattes enten med eggeerstatning eller pisket kikertvann.

 

 

 

Takker alle for svar, skal se nærmere på de oppskriftene :)

For å klargjøre for deg, Madelenemie, så vil jeg gjerne servere hovedrett og dessert. Forrett er ikke så nødvendig, men om jeg kommer over noe fint som passer, så lager jeg det gjerne. Begge vegetarianerene spiser ost, egg og litt fisk - men de er nøye på fisken og spiser lite annen sjømat, så jeg velger å styre unna det.

Et øyeblikk siden, Solemnity skrev:

Takker alle for svar, skal se nærmere på de oppskriftene :)

For å klargjøre for deg, Madelenemie, så vil jeg gjerne servere hovedrett og dessert. Forrett er ikke så nødvendig, men om jeg kommer over noe fint som passer, så lager jeg det gjerne. Begge vegetarianerene spiser ost, egg og litt fisk - men de er nøye på fisken og spiser lite annen sjømat, så jeg velger å styre unna det.

ok flott, da var erfaringen min ikke grunnløs.

Hvilket kjøkken kunne du tenkt deg?

Du bor jo i England og engelskmenn ser jo på indisk mat som sin egen nasjonalrett:-)

Og elsker det, ofte uten de beste evner selv til å tilberede det, er min erfaring, så paneer er virkelig en slager i alle våre selskaper.

Fordelen jeg liker ved indisk er i tillegg at selve måltidet er så rikt på alle måter i smaker, at en forrett blir unaturlig.

Når vi har indisk mat har jeg laget indisk dessert med ikke så bra resultat, så jeg syns en god dessert med alt fra skjokodafondant til cremebrule er bedre, eller mangosorbet:-) m.m.

Mangoculfi, (indisk is) syns jeg ikke blir så godt mottatt som en ren mangosorbet.

I tillegg til en curryrett med paneer, kan man lage et par småretter. en er å steke småkuttede lange grønne bønner med kokos, en annen å steke kikerter med løk tomat og koriander. Så ha papadum med myntesaus. Kjenner du til indisk mat?

Jeg tenker du gjør det hvis du har bodd lenge i England. Pakora er veldig lett å lage, og er en annen liten rett, løk aubergin og andre grønnsaker man ønsker puttes i en paste av kikertmel, frityrstekes og serveres med alt fra chillisaus, myntesaus til raita.

I raita er det godt med boondi, boondi kan kjøpes ferdig, akkurat som papadum.

Annonse

For et helvete det å være å be inn middagsgjester nå til dags, når alle har sin egen ideologiske overbevisning, politisk korrekte spiseforstyrrelse eller intoleranser av alle slag. Jeg hadde tatt hensyn til cøliaki, så fikk de andre plukke vekk kjøttet og fisken. 

Anonymkode: b5c2a...890

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...