Gjest metta Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 Alle sier det er så sunt med wok, man kan spise masse og bli stappmett osv osv. men stemmer dette? Jeg har regnet litt på det: 2 ss olje for å steke - 250 kcal 100 gr kyllingfilet- 125 kcal Pose med wok-saus - 90 kcal grønnsaker - o kcal 100 gram ris - 90 kcal Hele middagen kommer jo på HELE 555 kcalorier!!! Hvordan kan noen si at dette er sunt og at man kan spise mye? Dette er jo OVER det Grete Roede anbefaler av kcalorier til middag! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest motisaz Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 det kommer jo an på hva du har oppi det da...som avgjør om det blir sunt eller ikke. Dessuten er det ikke antall kalorier som avgjør om det er sunt eller ikke 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pirrka Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 Sjølvsagt er det sundt, ikkje dermed sagt at det er slankande. Men om du slankar deg, så halver oljemengda og dropp kjøpesausen, rør saman litt soyasaus med kvitlauk, chili, ingefær, kva du måtte ønske. Med meir grønsaker og mindre kjøt så er du nedi 300-350 kcal. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest klart det er Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 For det første: Et sunt kosthold og et kalorifattig kosthold er ikke nødvenigvis det samme! Alle bør spise sunn mat uansett om man skal opp i vekt, ned i vekt eller beholde vekten sin. Litt olje er bare sunt, men selvsagt må man være forsiktig md olje hvis man skal ned i vekt. Det er mange eksempler på kalorifattig mat som ikke er så sunt (et glass appelsinjuice er mye sunnere enn et glass cola light, selv om det er mye mer kalorier i juicen). For det andre: Hvis jeg skal passe vekten, woker jeg alltid i teflon-wok, uten olje. Jeg lager egen saus, eller bruker en pose woksaus til flere personer, slik at det ikke blir så mange kcal pr person/ posjon. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kasus Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 Det kommer alt an på hva du har oppi'n! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest guggen Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 ikek vær for opptatt av kalorier Hvis du absolutt vil ha færre kalorier så kutt ned på karbohydratene ved å spise miundre ris, (spis parboiled eller brun ris da den har lavere glykemisk indeks) Rapsolje er den sunneste oljen, dette er bra fett, maisolje er også bra Kylling er også bra proteinrikmat hvis du er intressert i åslanke deg Regner med du vil slanke deg siden du snakekr om grete rode og at 555kalorier er mye 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 Som flere sier - det er forskjell på "sunt" og "kalorifattig". 555 kcal er vel heller ikke så forskrekkelig mye.. Pointet med at wok er sunt, er bl.a. at det er mye grønnsaker blant ingrediensene. I tillegg stekes grønnsakene så raskt at det meste av næringsstoffene, vitaminer etc. beholdes (kontra f.eks. koking, der en del forsvinner i kokevannet). Olje er også en sunnere fettype enn stekesmør - selv om du selvfølgelig kan bruke olje også i vanlig stekepanne. "Tradisjonell" steking medfører ofte at man får stekeskorpe - dette skyldes forkulling av karbohydrater, og kan ved overdrevet inntak trigge kreft. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 9. januar 2002 Del Skrevet 9. januar 2002 'pose wok-saus'.... alle sauser, supper og denslags på pose samt kjøttbuljong-pulver bør skys som pesten. her finner du verstingene av dårlige tilsetningsstoffer. ellers er vel wok sunn og lett mat? hvis du dropper fløteskvetten eller rømmen: enda lettere. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.