Gjest tytro Skrevet 28. januar 2002 Del Skrevet 28. januar 2002 Hei! jeg har nå begynt å spise middag med kjøtt der grønsaker er karbohydratene, ikke pasta, ris eller brød ol.Spiser brød ellers da.Men det jeg lurer på er om det nlir for lite..har hørt man kan spsie så mye grønt uten å legge på seg..jeg spsier ca en paprika, en boks med sopp, litt asparges, brokkoli,o.l..når maten er ferdig, så ser det mye ut..men altså uten ris og pasta...hva er lurt..kan en få for mye proteiner i kosten, og bli slapp av det? håper på svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/42084-gr%C3%B8nsaker-som-st%C3%B8rste-karbhydratkilde/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 31. januar 2002 Del Skrevet 31. januar 2002 Hei tytro, Karbohydrater gir viktig næring til oss i form av energi til ’driften’ av hele kroppen (deriblant energi til musklene). Det er anbefalt at 55-65% av kaloriene pr dag kommer fra karbohydrater. Grønnsaker har forholdsvis lite karbohydrater, og mesteparten av karbohydratene der er fiber. Det er vanskelig for meg å si om du får nok karbohydrater og evt. for mye proteiner ut fra den lille informasjonene jeg har. Pass bare på å spise rikelig med brødmat, frukt og melk resten av dagen, så får du karbohydrater der. Husk at du bør ha 6-11 porsjoner fra brød/korngruppen (1 porsjon er 1 brødskive, 1,2 dl kokt rik/pasta etc), 2-3 frukter, og 1-2 glass melk daglig. Jeg synes også at du godt kan legge til potet, ris, eller pasta til middagen (da dette ofte er et av dagens største måltider). Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/42084-gr%C3%B8nsaker-som-st%C3%B8rste-karbhydratkilde/#findComment-158356 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.