Gjest jente20 Skrevet 19. februar 2002 Del Skrevet 19. februar 2002 hei! er ei 20 år gammel jente som prøver å legge om kostholdet, men har liten peiling. kan noen si noen matvarer som har lite karbohydrater og hvem som har middels? vet hvilket antall jeg bør ha i meg men er mer usikker på hvem av matvarene som har hva!! er derfor veldig takknemlig for svar! mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/43398-karbohydrater/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
leila Skrevet 20. februar 2002 Del Skrevet 20. februar 2002 Hei! De matvarene som inneholder karbohydrater er først og fremst brødmat (brød, knekkebrød, kjeks o.l.), poteter, ris, pasta også litt frukt/grønt. I tillegg er jo rent sukker og sukkertøy fullt av usunne karbohydrater. Jeg tror nok at vi nordmenn hadde hatt godt av å kutte litt ned på inntak av karbohydrater, vi er så altfor opphengt i matpakka når! Et vanlig kosthold består gjerne av to skiver til frokost, to-tre til lunsj, masse poteter/pasta/ris til middag også to skiver til kvelds. Det blir masse karbohydrater det! Det er ikke dermed sagt at karbohydrater er usunt, men alt med måte. I tillegg skiller man mellom raske og langsomme karbohydrater. De raske øker bloduskkeret veldig kjapt og gir rask energi, men sørger også for at energien forsvinner like raskt og man blir fort sulten igjen i tillegg til at forbrenningen kan gå ned. Dette gjelder f.eks. snop, loff, baguetter mm. Det beste er å spise mest mulig langsomme karbohydrater som virker oppbyggende på forbrenningen. For å skille mellom de raske og de langsomme gir vi matvarer en verdi som heter glykemisk indeks. Hvis du søker etter dette på nettet finner du helt sikkert en oversikt over de forskjellige matvarenes GI, så kan du selv se hva som er best å spise. Generellt, karbohydrater bør først og fremst inntas tidligere på dagen. Da setter de kroppen og blodsukkeret i gang. Til middag bør man ikke overdrive med poteter/ris/pasta, og til kvelds bør man unngå karbohydrater i det hele tatt. Da kan f.eks. suppe, egg, salat eller andre ting være bedre. Obs. Frukt og grønt inneholder spesielle langsomme karbohydrater og kan spises når som helst, og helst masse av det! Håper dette hjalp litt. Du kan jo også prøve å søke etter GI her inne på DOL, tror noen har lagt ut lister om det før. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/43398-karbohydrater/#findComment-162848 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.