Gjest ned i vekt Skrevet 26. februar 2002 Del Skrevet 26. februar 2002 Hvis man prøver å gå ned i vekt,spiser 5måltider daglig,hvert måltid består av 250kalorier,spiller det noen rolle hva man spiser så lenge kaloriinnholdet er det samme? Vil man gå lettere ned hvis man unngår å spise mye sukker? F.eks spise riskaker med ost for 250 kalorier i steden for Yoghurt/søt kjeks for 250kalorier? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/43835-karbohydrater/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
leila Skrevet 26. februar 2002 Del Skrevet 26. februar 2002 Kroppen er ikke så enkel som en ren forbrenningsmotor. Greit nok, en kalori er en kalori, men hvor mange kalorier man faktisk forbrenner avhenger av muskelmasse, hvordan kaloriene er bundet opp i maten og av blodsukkeret/forbrenningen. Så for det første bør man ha litt muskler. Selv om disse veier mer enn fett vil de siden være med på å forbrenne nettopp fett. For det andre vil kroppen lettere forbrenne kalorier fra karbohydrater framfor fett, og fra umettede fettsyrer framfor mettede. Dette pga molekylstrukturen. Dvs at mettet fett har lett for å lagres som et lager fordi kroppen ikke "gidder å stresse" med å nedbryte det før ved krise. Men, som det tredje punktet tilsier, er det forskjell også på de forskjellige karbohydratene og deres måte å påvirke blodsukkeret på. Dersom man spiser raske karbohydrater med høy glykemisk indeks vil blodsukkeret stige raskt men også synke like raskt. I det lange løp kan dette gi en dårlig forbrenning. Spiser man derimot trege karbohydrater vl blodsukkeret holdes stabilt på et nivå som gir mer energi og høyere forbrenning. Litt kompliserte greier med andre ord, det er ikke bare nok å telle kalorier... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/43835-karbohydrater/#findComment-164922 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.