Gå til innhold

Til dere slankere som har lyst på no' godt i kveld!


Anbefalte innlegg

Gjest Nam-nam

Hei

Vet det er flere som slanker seg om dagen (jeg og). Har akkurat tatt et brett boller ut av ovnen, og venter på at de skal kjøles litt ned. Har nemlig funnet en oppskrift som kun gir 70 kcal pr. bolle!!!! Helt sant!!! Og gode ble de også!!!!!!!! Supersaftige og sunne!! Godtatt av Grete Roede (går på kurs der selv). Når det gjelder søtning, liker jeg dem litt ekstra søte personlig, så jeg tok og smakte til deigen med flytende søtstoff til den var passe søt. Velger du å lage rundstykker av deigen, kan du kutte ned på mengden søtstoff. Velg da 1 dl. strø-søtning isteden for 2 dl. Gled dere - og velbekomme!!!!!!!

Gode og smakfulle rundstykker/boller (70 kcal pr stk)

Denne oppskriften får du 20 rundstykker eller boller av.

2,5 dl skummet melk

200 g cottage cheese

1 dl søtningsmiddel (strø) eller flytende etter smak

50 g gjær

1/2 ts salt

6 dl hvetemel

Ønsker du å lage boller bruker du samme deigen, men setter til 2 ts kardemomme og ekstra søtningsstoff. Smak deg frem på deigen! ;o)

Varm melken, og rør inn cottage cheese. Pass på at den fortsatt er fingervarm! helles i bollen, og tilsetter det øvrige.

Heves i en halvtime før og etter utbaking. Pensles med egg eller melk. Stekes på 200 grader til de er gyllenbrune. Tar nok noe lenger tid enn ved vanlig bollesteking..

Hilsen bollesulten (med god samvittighet)

Fortsetter under...

Gjest Våril

Jeg har forsøkt meg på disse bollene, men det gikk ikke så bra :-(

Cottage Cheesen ble veldig klumpete og deigen ble så innmari klissete. Umulig å jobbe med - jeg måtte pøse på med mye mere mel for å få den litt fast. Den står til heving nå, men det ser ikke mye bra ut :-(

Jeg er ingen baker, har ikke bakt så mye før. Men så vrient kan det vel ikke være.

Jeg brukte tørrgjær, men det er vel ok?

Hilsen

Gjest Nam-nam

Jeg har forsøkt meg på disse bollene, men det gikk ikke så bra :-(

Cottage Cheesen ble veldig klumpete og deigen ble så innmari klissete. Umulig å jobbe med - jeg måtte pøse på med mye mere mel for å få den litt fast. Den står til heving nå, men det ser ikke mye bra ut :-(

Jeg er ingen baker, har ikke bakt så mye før. Men så vrient kan det vel ikke være.

Jeg brukte tørrgjær, men det er vel ok?

Hilsen

Hei!

Hmmm.....det hørtes ikke bra ut... Hvordan gikk det til slutt? Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, og bollene ble bra. Kanskje litt vanskelig å trille ut/jobbe med, men det gikk egentlig greit likevel..... Det var jo synd, da, at du slet med det.....

Gjest Våril

Hei!

Hmmm.....det hørtes ikke bra ut... Hvordan gikk det til slutt? Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, og bollene ble bra. Kanskje litt vanskelig å trille ut/jobbe med, men det gikk egentlig greit likevel..... Det var jo synd, da, at du slet med det.....

Nei, det gikk ikke bra. Kastet hele "dritten" :-(

Ble ikke cottage cheesen din klumpete..?

Hilsen

Gjest Nam-nam

Nei, det gikk ikke bra. Kastet hele "dritten" :-(

Ble ikke cottage cheesen din klumpete..?

Hilsen

Den er klumpete før den stekes, jo! Men det skal den også være!!! Under steking smelter den og gjør baksten saftig og god!

Så synd at du ikke fikk det til - kanskje du vil prøve en annen gang likevel? De er gode, asså! :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...