Gå til innhold

pasta etter koking


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kaloriinnholdet pr. 100 gram er mindre hos kokt pasta enn hos tørr pasta, fordi i 100 gram kokt pasta vil en stor del av mengden utgjøres av vann.

100 gram tørr pasta vil imidlertid inneholde like mye kalorier før og etter koking (men det vil altså veie mer etter koking pga vannet). Ser du forskjellen?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/44546-pasta-etter-koking/#findComment-167785
Del på andre sider

Det kan det vel ikke være fordi en stor del av pastaen inneholder vann etter koking og vann veier betydelig mer enn tørr vare.

La oss anta at 100 g tørr pasta inneholder X kcal.

Hvis du så koker 100g tørr pasta vil denne mengden pasta åpenbart fremdeles inneholde X kcal, men den vil nå veie mye mer enn 100g.

Ergo inneholder 100g "våt" pasta langt MINDRE enn X kcal, fordi de samme caloriene nå er fordelt på langt mer enn 100g (våt) pasta!

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/44546-pasta-etter-koking/#findComment-168450
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...