Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei Tinafred,

Anbefaler deg å spise mer mat – eller mer kalori-rik mat. For å øke kaloriinntaket, vil jeg faktisk anbefale å øke fettinntaket. Med dette mener jeg fett som umettet fett (som det finnes mye av i vegetabilske oljer, nøtter, fisk etc). Vær litt mer raus med olivenolja når middagen lages, lag deg en olje/sitronsaft dressing til å ha over salaten, finn en plantemargarin (uten transfettsyrer) til å bruke på brødskivene, ta deg en håndfull nøtter til dessert, dryss solsikkefrø over salaten eller frokostblandingen. Prøv å blande inn oljer (olivenolje, rapsolje, soyaolje, solsikkeolje, maisolje etc) steder du før ikke tenkte på det. Jeg sier ikke at du skal drikke olje, men fett er mye mer kaloririkt enn proteiner og karbohydrater.

Jeg vil derimot anbefale deg med å være forsiktig med et høyere inntak av mettet fett (som det finnes mye av i melk, melkeprodukter og kjøtt). Dette fettet er en av de verste risikofaktorene i utvikling av hjerte- og karsykdommer.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/44561-h%C3%B8y-forbrenning/#findComment-169163
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...