Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker
25 minutter siden, Marye skrev:

Nå har jeg kjøpt blender, miksmaster og food prossesor og bestilt masse grønnsaker og mat fra meny. Og lowcarb bakeingridienser fra sunkost Klar for lowcarb fremtiden

Grattis! Hvor mange karbo ser du for deg å ligge på 🙂 

Anonymkode: 92409...ab2

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973480
Del på andre sider

1 time siden, Marye skrev:

Nå har jeg kjøpt blender, miksmaster og food prossesor og bestilt masse grønnsaker og mat fra meny. Og lowcarb bakeingridienser fra sunkost Klar for lowcarb fremtiden

Har du forslag til en sukkererstatning som faktisk smaker godt? Jeg har enda til gode å smake noe som er laget med sukrin og som er godt... Prøver nok en gang med sukrin gold (kjøpte en pose i dag) for å se om det faller litt bedre i smak til ulik søtning. Ikke at jeg er på lavkarbo, har prøvd, det funka ikke for meg, men at jeg utmerket godt kan kutte heftig ned på sukkerinntaket er det ingen tvil om...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973485
Del på andre sider

AnonymBruker
28 minutter siden, Lillemus skrev:

Har du forslag til en sukkererstatning som faktisk smaker godt? Jeg har enda til gode å smake noe som er laget med sukrin og som er godt... Prøver nok en gang med sukrin gold (kjøpte en pose i dag) for å se om det faller litt bedre i smak til ulik søtning. Ikke at jeg er på lavkarbo, har prøvd, det funka ikke for meg, men at jeg utmerket godt kan kutte heftig ned på sukkerinntaket er det ingen tvil om...

Jeg bruker kun tagatesse, både i kaffe (sukring gold er også nydelig her) , til matlaging og karamellisering osv 🙂

 

Anonymkode: 92409...ab2

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973498
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg bruker kun tagatesse, både i kaffe (sukring gold er også nydelig her) , til matlaging og karamellisering osv 🙂

 

Anonymkode: 92409...ab2

Sukralose (som tagatesse er laget av) kan gjøre skade i naturen, det kommer ut via urinen vår og havner i naturen da det ikke er nedbrytbart. Man har bl.a. funnet spiseforstyrrelser hos kreps som lever i vann hvor man finner spor av sukralose. Derfor holder jeg meg unna det. :) 

https://forskning.no/forurensning/sotstoffer-strommer-ut-i-naturen/638898

Stevia er jo bra, men jeg vet ikke om det finnes i noen form som kan erstatte sukker i bakverk? Kan jo prøve med sukrin gold, men det koster jo skjorta om man skal ha litt mer enn noen ts liksom...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973501
Del på andre sider

AnonymBruker
10 minutter siden, Lillemus skrev:

Sukralose (som tagatesse er laget av) kan gjøre skade i naturen, det kommer ut via urinen vår og havner i naturen da det ikke er nedbrytbart. Man har bl.a. funnet spiseforstyrrelser hos kreps som lever i vann hvor man finner spor av sukralose. Derfor holder jeg meg unna det. :) 

https://forskning.no/forurensning/sotstoffer-strommer-ut-i-naturen/638898

Stevia er jo bra, men jeg vet ikke om det finnes i noen form som kan erstatte sukker i bakverk? Kan jo prøve med sukrin gold, men det koster jo skjorta om man skal ha litt mer enn noen ts liksom...

Her bommer du litt. Tagatesse inneholder sukralose men kun 0,2%. Tagatesse er et naturlig sukker som finnes i visse typer frukt. 

Omfattende studier har vært gjort på bruk av Tagatose, og forskning har vist at Tagatose er et godt alternativ til sukker og andre søtstoffer. I 1999 erklærte FDA (Food and Drug Administration i Amerika) at Tagatose var helt trygt. Dette ble også bekreftet i 2007 av EFSA (European Food Safety Agency).

Tagatose er verken et søtningsmiddel eller en sukkeralkohol. I 2005  klassifiserte Novel Food Unit Tagatose som en helt ny type mat. Fordi det er en ingrediens og ikke et tilsetningstoff, betyr det at det ikke får et E-nummer.

Anonymkode: 92409...ab2

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973503
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Her bommer du litt. Tagatesse inneholder sukralose men kun 0,2%. Tagatesse er et naturlig sukker som finnes i visse typer frukt. 

Omfattende studier har vært gjort på bruk av Tagatose, og forskning har vist at Tagatose er et godt alternativ til sukker og andre søtstoffer. I 1999 erklærte FDA (Food and Drug Administration i Amerika) at Tagatose var helt trygt. Dette ble også bekreftet i 2007 av EFSA (European Food Safety Agency).

Tagatose er verken et søtningsmiddel eller en sukkeralkohol. I 2005  klassifiserte Novel Food Unit Tagatose som en helt ny type mat. Fordi det er en ingrediens og ikke et tilsetningstoff, betyr det at det ikke får et E-nummer.

Anonymkode: 92409...ab2

edit det skal være  0.02%

Anonymkode: 92409...ab2

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973504
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Her bommer du litt. Tagatesse inneholder sukralose men kun 0,2%. Tagatesse er et naturlig sukker som finnes i visse typer frukt. 

Omfattende studier har vært gjort på bruk av Tagatose, og forskning har vist at Tagatose er et godt alternativ til sukker og andre søtstoffer. I 1999 erklærte FDA (Food and Drug Administration i Amerika) at Tagatose var helt trygt. Dette ble også bekreftet i 2007 av EFSA (European Food Safety Agency).

Tagatose er verken et søtningsmiddel eller en sukkeralkohol. I 2005  klassifiserte Novel Food Unit Tagatose som en helt ny type mat. Fordi det er en ingrediens og ikke et tilsetningstoff, betyr det at det ikke får et E-nummer.

Anonymkode: 92409...ab2

Takk for info! Dette var interessant - og tagatesse inneholder faktisk kun 0,02% sukralose. :) Hmm... Kanskje man skal gjøre et forsøk med den allikevel. Vanlig sukrin makter jeg ikke, det er helt grusomt. Ser det finnes en komo av sukrin og stevia også, har du prøvd den?

@Marye- sorry, var ikke meningen å kuppe tråden din!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973506
Del på andre sider

AnonymBruker
1 minutt siden, Lillemus skrev:

Takk for info! Dette var interessant - og tagatesse inneholder faktisk kun 0,02% sukralose. :) Hmm... Kanskje man skal gjøre et forsøk med den allikevel. Vanlig sukrin makter jeg ikke, det er helt grusomt. Ser det finnes en komo av sukrin og stevia også, har du prøvd den?

@Marye- sorry, var ikke meningen å kuppe tråden din!

Nei, jeg makter ikke noen form for sukrin, det er som å sitte å spise metall, hehe! Men jeg er blitt veldig glad i sukrin gold :)

Anonymkode: 92409...ab2

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973507
Del på andre sider

54 minutter siden, Lillemus skrev:

Takk for info! Dette var interessant - og tagatesse inneholder faktisk kun 0,02% sukralose. :) Hmm... Kanskje man skal gjøre et forsøk med den allikevel.

Jeg har brukt Tagatese flere ganger når jeg har bakt til andre som ønsker kalorifritt alternativ og før da jeg selv fortsatt brukte tagatese (nå bruker jeg mest vanlig sukker fordi jeg ernæringsmessig har bruk for sukker) og jeg merker ingenting til smaken på tagatese. Ved sukrin kan du lett få en litt kjølende smak dersom mengden sukrin blir for stor. Jeg synes også de få gangene jeg har brukt sukrin at smaken blir litt kunstig, men dette har jeg ikke opplevd med tagatese.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973516
Del på andre sider

1 time siden, Lillemus skrev:

Takk for info! Dette var interessant - og tagatesse inneholder faktisk kun 0,02% sukralose. :) Hmm... Kanskje man skal gjøre et forsøk med den allikevel. Vanlig sukrin makter jeg ikke, det er helt grusomt. Ser det finnes en komo av sukrin og stevia også, har du prøvd den?

@Marye- sorry, var ikke meningen å kuppe tråden din!

No worries!!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3973525
Del på andre sider

På 4.5.2020 den 14.19, AnonymBruker skrev:

Tagatose er verken et søtningsmiddel eller en sukkeralkohol. I 2005  klassifiserte Novel Food Unit Tagatose som en helt ny type mat. Fordi det er en ingrediens og ikke et tilsetningstoff, betyr det at det ikke får et E-nummer.

Anonymkode: 92409...ab2

Takk for at du overtalte meg til å prøve tagatesse! Det smaker jo godt! Litt skuffende at det inneholder såpass mye kalorier som det gjør, selv om det er omtrent det halve av det vanlig sukker gjør forsåvidt. Men absolutt det beste alternativet jeg har vært borti! I morgen skal jeg prøve det på rømmegrøten. :) 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3974456
Del på andre sider

AnonymBruker
46 minutter siden, Lillemus skrev:

Takk for at du overtalte meg til å prøve tagatesse! Det smaker jo godt! Litt skuffende at det inneholder såpass mye kalorier som det gjør, selv om det er omtrent det halve av det vanlig sukker gjør forsåvidt. Men absolutt det beste alternativet jeg har vært borti! I morgen skal jeg prøve det på rømmegrøten. :) 

Kult at du prøvde! :) 

Anonymkode: 92409...ab2

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3974472
Del på andre sider

Annonse

7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kult at du prøvde! :) 

Anonymkode: 92409...ab2

Gikk på en smell da jeg lagde muffins med mandelmel i stedet for hvetemel i kveld - hadde helt glemt at mandler selvfølgelig er mye fetere og dermed inneholder mandelmel dobbelt så mange kalorier som hvetemel... Jaja. Det var en liten porsjon (ble 9 stk, de ble kjempegode og kjæresten elsket dem!), neste gang skal jeg prøve med hvetemel i stedet. :) Prøve å lage noe som er litt søtt og godt og som kan det kan spises en liten bit av sånn til hverdags. Jada, i en perfekt verden skal man ikke spise søtt til hverdags, men hos oss er vi ikke akkurat perfekte... ;) 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3974479
Del på andre sider

10 timer siden, Lillemus skrev:

Gikk på en smell da jeg lagde muffins med mandelmel i stedet for hvetemel i kveld - hadde helt glemt at mandler selvfølgelig er mye fetere og dermed inneholder mandelmel dobbelt så mange kalorier som hvetemel... Jaja. Det var en liten porsjon (ble 9 stk, de ble kjempegode og kjæresten elsket dem!), neste gang skal jeg prøve med hvetemel i stedet. :) Prøve å lage noe som er litt søtt og godt og som kan det kan spises en liten bit av sånn til hverdags. Jada, i en perfekt verden skal man ikke spise søtt til hverdags, men hos oss er vi ikke akkurat perfekte... ;) 

Pass deg for for mye Tagatesse- det kan gi magebivirkninger. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/454769-yay/#findComment-3974544
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...