maradona Skrevet 18. mars 2002 Del Skrevet 18. mars 2002 Skal ikke definisjonen på grovt brød være at det inneholder minst 50% sammalt?. De brødene i butikken som kaller seg grovt kan etter denne def ikke kalle seg grovt. På alle brødene jeg har sett står hvetemel først(fordi de er lovpålagt å ha melet som brødet inneholder mest av først) og sammalt hvete kommer alltid litt lenger nedpå, så hvetemelet som står først inneholder ikke sammalt heller. Til og med Birkebeinerbrød som skryter av 13%kostfiber på pakka inneholder mest hvete(ikke sammalt). Hva er egentlig forskjellen på fiber og kostfiber? Nei, blir vel nødt for å lage brød selv skal man få det grovt? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 18. mars 2002 Del Skrevet 18. mars 2002 Hei, Kan du ikke bare tømme noe sagspon og litt grus oppå brødet da? Det gjør vel samme nytten... Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 18. mars 2002 Del Skrevet 18. mars 2002 På et bakeriutsalg, kanskje? Her i byen (Arendal) har vi et lite privatbakeri som lar deg bestemme alle ingrediensene sjøl - du kan bestille den ene dagen og komme igjen neste dag og kjøpe det. I tillegg "masseproduserer" de brød slik vanlige bakere gjør - et brød veier minimum en kilo.. DA kan du snakke om grovbrød..! Ellers er jo absolutt en brødbakemaskin å anbefale dersom du er "allergisk" mot å bake sjøl! Bare putt oppi ingrediensene - du slipper å ta i klissete deig, vente på heving, etterheving, passe steketida.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Arendalitt Skrevet 18. mars 2002 Del Skrevet 18. mars 2002 På et bakeriutsalg, kanskje? Her i byen (Arendal) har vi et lite privatbakeri som lar deg bestemme alle ingrediensene sjøl - du kan bestille den ene dagen og komme igjen neste dag og kjøpe det. I tillegg "masseproduserer" de brød slik vanlige bakere gjør - et brød veier minimum en kilo.. DA kan du snakke om grovbrød..! Ellers er jo absolutt en brødbakemaskin å anbefale dersom du er "allergisk" mot å bake sjøl! Bare putt oppi ingrediensene - du slipper å ta i klissete deig, vente på heving, etterheving, passe steketida.. Hei Birdie Dette har jeg aldri hørt om før. Hvilket bakeri er dette? Har de noe utsalg i sentrum? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 18. mars 2002 Del Skrevet 18. mars 2002 Hei Birdie Dette har jeg aldri hørt om før. Hvilket bakeri er dette? Har de noe utsalg i sentrum? På Myrene - rett over veien for Mix-kiosken, like ved Hydro Texaco. See? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 18. mars 2002 Del Skrevet 18. mars 2002 Hei, Kan du ikke bare tømme noe sagspon og litt grus oppå brødet da? Det gjør vel samme nytten... Med vennlig hilsen *peker* -----------------------------> Livssynsforum 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Arendalitt Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 På Myrene - rett over veien for Mix-kiosken, like ved Hydro Texaco. See? Åhh.. der? Det må undersøkes i morgen :-) Takk Birdie! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 *peker* -----------------------------> Livssynsforum *peker* --------------> Forum for Bankgebyr Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maradona Skrevet 19. mars 2002 Forfatter Del Skrevet 19. mars 2002 Hei, Kan du ikke bare tømme noe sagspon og litt grus oppå brødet da? Det gjør vel samme nytten... Med vennlig hilsen Spørs vel om det er så mye fiber, vitaminer,mineraler og andre viktige næringstoffer i dette du her anbefaler....(i motsetning til grovt mel) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 Spørs vel om det er så mye fiber, vitaminer,mineraler og andre viktige næringstoffer i dette du her anbefaler....(i motsetning til grovt mel) Tja - ihvertfall smaker det ganske likt! ;-) Og det er mye protein i de små dyrene som lever på grusen, samt fiber i sponet! :-) Forøvrig vil jeg anta at du får mer enn nok av det du nevner fra eksisterende grovt brød. Det er neppe nødvendig å bli "fundamentalist" i matveien! Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 21. mars 2002 Del Skrevet 21. mars 2002 Hei maradona, Det vi gjerne kaller bare fiber er kostfiber (dietary fiber). Dette inkluderer f.eks lignin, cellulose, hemicellulose, pektin, mucilage, ’gums’, etc. Alt dette er funnet i planteriket – aldri i dyreriket. Vi har jo også f.eks muskelfiber, noe som ikke er et kostfiber. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.