Gjest matglad Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 Er det riktig at man får mere jern i maten om en bruker jerngryter? Er det ellers sunnere å bruke jerngryter fremfor stålgryter? Hvis ikke, så hvorfor er de så dyre ellers desse jerngrytene? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/45588-hvilke-gryter-b%C3%B8r-en-bruke/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 Hei, Jeg tror ikke du skal betrakte gryter som "spiselige"! ;-) Stål er jo i all hovedsak jern, uansett - selv om det er mulig at du skraper av mer metall fra en ru jerngryte enn en glatt stålgryte. Aluminiumsgryter bør man dog holde seg unna. Rustfritt stål er dyrt fordi metallet er dyrt og vanskelig å bearbeide. Jern er dyrt fordi det er "på moten"! Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/45588-hvilke-gryter-b%C3%B8r-en-bruke/#findComment-172118 Del på andre sider Flere delingsvalg…
magnus Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 Jerngryte og stålgryte er samme saken. Det vil alltid komme litt jern fra gryta når man lager mat. Jern skal vi ha gjennom kosten. Aluminiumsgryter utskiller da igjen aluminium, som visstnok skal ha en uheldig effekt på kroppen. Det spekuleres i om aluminium fremskynder bl.a. senilitet, da forskning har vist tegn til dette. For min del bruker jeg begge deler men liker best jerngrytene. De tar lenger tid å varme opp men holder igjen bedre på varmen. Føler også at maten smaker litt bedre i jerngryter, men det er nok bare innbilling. Aluminiumsgryter med teflon-belegg er lettere å holde rene. Jerngryter skal helst bare skylles godt i varmt vann, uten spesiell bruk av vaskemidler. Titangryter skrytes det veldig av. Har til gode å prøve disse. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/45588-hvilke-gryter-b%C3%B8r-en-bruke/#findComment-172121 Del på andre sider Flere delingsvalg…
vin Skrevet 19. mars 2002 Del Skrevet 19. mars 2002 Jerngryte og stålgryte er samme saken. Det vil alltid komme litt jern fra gryta når man lager mat. Jern skal vi ha gjennom kosten. Aluminiumsgryter utskiller da igjen aluminium, som visstnok skal ha en uheldig effekt på kroppen. Det spekuleres i om aluminium fremskynder bl.a. senilitet, da forskning har vist tegn til dette. For min del bruker jeg begge deler men liker best jerngrytene. De tar lenger tid å varme opp men holder igjen bedre på varmen. Føler også at maten smaker litt bedre i jerngryter, men det er nok bare innbilling. Aluminiumsgryter med teflon-belegg er lettere å holde rene. Jerngryter skal helst bare skylles godt i varmt vann, uten spesiell bruk av vaskemidler. Titangryter skrytes det veldig av. Har til gode å prøve disse. Alle mine gryter er av Titan ...uten om en , den er av jern og brukes til å lage sauser i! Er kjempefornøyd! Ellers har jeg hørt det samme som magnus.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/45588-hvilke-gryter-b%C3%B8r-en-bruke/#findComment-172122 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.