Nicklusheletida Skrevet 3. september 2020 Del Skrevet 3. september 2020 Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 3. september 2020 Del Skrevet 3. september 2020 20 minutter siden, Nicklusheletida skrev: Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? Er selv ikke veldig glad i fårikål, men definerer det som festmat. Mer enn sådd, i hvertfall (kfr. tidligere DOL-diskusjoner 😉). Med noen appetitt -vekkere til velkomstdrinken eller en liten forrett og en god dessert blir det definitivt selskap. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997654 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pallida Skrevet 3. september 2020 Del Skrevet 3. september 2020 59 minutter siden, Nicklusheletida skrev: Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? Jeg er selv veldig glad i fårikål, men usikker på om jeg ville servert det i sånn type selskap. Noe med lukta, og at maten ikke akkurat ser særlig staselig ut. Hadde nok heller gått for en god Boeuf Bourguignon gryte, som fint kan lages i forveien og varmes opp. Men skulle du ende opp med fårikål, er i hvert fall champagne ypperlig følge til, og det løfter jo måltidet et par hakk, og! 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997665 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 Del Skrevet 3. september 2020 Jeg hadde heller gått for sodd. Fårikål lukter fis, og det er vel ikke alle som liker det. Sodd liker vel de fleste, og det er jo bare kjøpe en frossen bøtte og koke den. Anonymkode: 06c69...a6a 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997669 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 Del Skrevet 3. september 2020 31 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg hadde heller gått for sodd. Fårikål lukter fis, og det er vel ikke alle som liker det. Sodd liker vel de fleste, og det er jo bare kjøpe en frossen bøtte og koke den. Anonymkode: 06c69...a6a Sodd er da virkelig ikke godt. Fårikål er festmat. Anonymkode: a1293...d0c 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997675 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grendel Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 Det er festmat etter min mening. Hvis det er delte meninger om det kan du lodde stemningen litt. Sprudlevin passer alltid, men du kan kjøpe inn litt fancy øl også til de som foretrekker det. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997685 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 9 timer siden, Nicklusheletida skrev: Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? Jeg synes absolutt det er "bra nok", mitt eneste forbehold er at jeg vet at enkelte er veldig negative til lamme- og fårekjøtt. Hvis du er usikker på om alle liker det, er det kanskje litt sikrere å lage noe (en gryte el.l.) med en annen type kjøtt. Hvis jubilanten er glad i fårikål, er det et godt argument for å ta sjansen. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997688 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 10 timer siden, Nicklusheletida skrev: Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? Bra nok er det jo, men jeg er ikke spesielt glad i det, det blir fort for fett for meg og jeg forbinder det heller ikke med festmat på noen måte (mer som søndagsmiddag kanskje), så jeg hadde blitt litt skuffet. Men mange mener jo at trøndersodd ikke er festmat heller - det er kjempegodt og veldig vanlig ved slike anledninger her, jeg hadde det selv i mitt 50-årslag. Bare server fårikål du! 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997694 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kupton Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 Festmat om du vet at alle liker det godt. Men det er såpass spesielt at dersom du ikke kjenner gjestene svært godt, kan det bli meget lite vellykket. 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997697 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 For meg er ikke fårikål festmat, men heller i kategorien den verste søndagsmiddagen jeg fikk hos besteforeldra mine da jeg var liten. Jeg spiser det fortsatt ikke. Hva med å servere en annen grytevariant? Boeuf bourguignon og potetmos, f.eks.? 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997702 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ISW Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 Huff, har fortsatt vonde minner fra barndommen om at det luktet gammel sau i huset i to dager. Godt var det heller ikke. Selv pølsene som pappa av en eller annen grunn slengte i gryta smakte gammel sau. Og det jævlige sauefettet. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997704 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 12 timer siden, Nicklusheletida skrev: Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? Ja! det er festmat! Blir superglad når jeg får det servert Anonymkode: 110e8...c0f 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997706 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 Fårikål er da vel søndagsmiddag, hvertfall i mine øyne. Men ikke noe jeg ville servert for det er mange som ikke liker det. Anonymkode: dd180...ed5 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997710 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevaala Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 Jeg elsker fårikål, men ville nok ikke servert det til en slik anledning. Det er noe med ..duften og at det er veldig fett? Samt som andre nevner her, noen har veldig aversjon mot fårekjøtt. 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997721 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 15 timer siden, Nicklusheletida skrev: Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ? Jeg er selv veldig glad i fårikål, men som mange skriver så er ikke alle det. Jeg hadde heller servert lammestek m/tilbehør hvis jeg hadde hatt en gruppe på 6. Et lammelår er passe. Anonymkode: 4e59c...da5 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997755 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 4. september 2020 Forfatter Del Skrevet 4. september 2020 Her var det mange svar. Tusen takk for alle svar Da har jeg bestemt meg . Den gryta med det vanskelige navnet som du nevner Mari, den skal jeg lage . Jeg fant en oppskrift på Trines matblogg som så god ut og ikke vanskeligere å lage enn at selv jeg kan klare det 🙂 Tusen takk for tips Mari. Til dessert tror jeg det blir multekrem av selvplukkede molter. Og kake til kaffen. Har dere tips til forrett som passer ? 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 4. september 2020 Forfatter Del Skrevet 4. september 2020 4 timer siden, ISW skrev: Huff, har fortsatt vonde minner fra barndommen om at det luktet gammel sau i huset i to dager. Godt var det heller ikke. Selv pølsene som pappa av en eller annen grunn slengte i gryta smakte gammel sau. Og det jævlige sauefettet. He he, da liker du sikkert ikke pinnekjøtt heller. Jeg elsker det, men jeg skal høre på dere 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997774 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pallida Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 2 timer siden, Nicklusheletida skrev: Her var det mange svar. Tusen takk for alle svar Da har jeg bestemt meg . Den gryta med det vanskelige navnet som du nevner Mari, den skal jeg lage . Jeg fant en oppskrift på Trines matblogg som så god ut og ikke vanskeligere å lage enn at selv jeg kan klare det 🙂 Tusen takk for tips Mari. Til dessert tror jeg det blir multekrem av selvplukkede molter. Og kake til kaffen. Har dere tips til forrett som passer ? Lykke til, håper og tror gryta faller i smak! Og multekrem passer jo perfekt på denne tiden!😊 Jeg hadde droppet forrett, kun servert champagne eller annen drikke som aperitiff. Både middag og dessert er relativt tunge retter, og med kake og kaffe i tillegg, blir det nok mat, både for gane og mage!😊 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Sodd er da virkelig ikke godt. Fårikål er festmat. Anonymkode: a1293...d0c For de som liker fårikål er det nok festmat. Men mange som ikke liker det. Meg selv inkludert. Jeg hadde servert pizza. Det er enkelt å få på døren. Anonymkode: 06c69...a6a 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 4. september 2020 Del Skrevet 4. september 2020 15 minutter siden, AnonymBruker skrev: For de som liker fårikål er det nok festmat. Men mange som ikke liker det. Meg selv inkludert. Jeg hadde servert pizza. Det er enkelt å få på døren. Anonymkode: 06c69...a6a 🤣 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/#findComment-3997835 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.