Gå til innhold

Er fårikål festmat?


Anbefalte innlegg

Nicklusheletida

Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. 

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/
Del på andre sider

Fortsetter under...

20 minutter siden, Nicklusheletida skrev:

Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. 

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

 

Er selv ikke veldig glad i fårikål, men definerer det som festmat. Mer enn sådd, i hvertfall (kfr. tidligere DOL-diskusjoner 😉). Med noen appetitt -vekkere til velkomstdrinken eller en liten forrett og en god dessert blir det definitivt selskap.

59 minutter siden, Nicklusheletida skrev:

Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. 

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

 

Jeg er selv veldig glad i fårikål, men usikker på om jeg ville servert det i sånn type selskap. Noe med lukta, og at maten ikke akkurat ser særlig staselig ut. Hadde nok heller gått for en god Boeuf Bourguignon gryte, som fint kan lages i forveien og varmes opp. 

Men skulle du ende opp med fårikål, er i hvert fall champagne ypperlig følge til, og det løfter jo måltidet et par hakk, og! :) 

31 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg hadde heller gått for sodd. Fårikål lukter fis, og det er vel ikke alle som liker det. Sodd liker vel de fleste, og det er jo bare kjøpe en frossen bøtte og koke den.

Anonymkode: 06c69...a6a

Sodd er da virkelig ikke godt.

Fårikål er festmat.

Anonymkode: a1293...d0c

Annonse

9 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

Jeg synes absolutt det er "bra nok", mitt eneste forbehold er at jeg vet at enkelte er veldig negative til lamme- og fårekjøtt. Hvis du er usikker på om alle liker det, er det kanskje litt sikrere å lage noe (en gryte el.l.) med en annen type kjøtt.

Hvis jubilanten er glad i fårikål, er det et godt argument for å ta sjansen. 

10 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. 

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

Bra nok er det jo, men jeg er ikke spesielt glad i det, det blir fort for fett for meg og jeg forbinder det heller ikke med festmat på noen måte (mer som søndagsmiddag kanskje), så jeg hadde blitt litt skuffet. Men mange mener jo at trøndersodd ikke er festmat heller - det er kjempegodt og veldig vanlig ved slike anledninger her, jeg hadde det selv i mitt 50-årslag. :) Bare server fårikål du!

For meg er ikke fårikål festmat, men heller i kategorien den verste søndagsmiddagen jeg fikk hos besteforeldra mine da jeg var liten. Jeg spiser det fortsatt ikke. Hva med å servere en annen grytevariant? Boeuf bourguignon og potetmos, f.eks.?

12 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. 

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

 

Ja! det er festmat! Blir superglad når jeg får det servert :) 

Anonymkode: 110e8...c0f

Annonse

15 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. 

Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag ?

 

Jeg er selv veldig glad i fårikål, men som mange skriver så er ikke alle det.  Jeg hadde heller servert lammestek m/tilbehør hvis jeg hadde hatt en gruppe på 6.  Et lammelår er passe.

Anonymkode: 4e59c...da5

Nicklusheletida

Her var det mange svar. Tusen takk for alle svar :)

Da har jeg bestemt meg . Den gryta med det vanskelige navnet som du nevner Mari, den skal jeg lage .

Jeg fant en oppskrift på Trines matblogg som så god ut og ikke vanskeligere å lage enn at selv jeg kan klare det 🙂

Tusen takk for tips Mari. Til dessert tror jeg det blir multekrem av selvplukkede molter. Og kake til kaffen.

Har dere tips til forrett som passer ?

 

Nicklusheletida
4 timer siden, ISW skrev:

Huff, har fortsatt vonde minner fra barndommen om at det luktet gammel sau i huset i to dager. Godt var det heller ikke. Selv pølsene som pappa av en eller annen grunn slengte i gryta smakte gammel sau. Og det jævlige sauefettet. 

He he, da liker du sikkert ikke pinnekjøtt heller. Jeg elsker det, men jeg skal høre på dere :)

2 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Her var det mange svar. Tusen takk for alle svar :)

Da har jeg bestemt meg . Den gryta med det vanskelige navnet som du nevner Mari, den skal jeg lage .

Jeg fant en oppskrift på Trines matblogg som så god ut og ikke vanskeligere å lage enn at selv jeg kan klare det 🙂

Tusen takk for tips Mari. Til dessert tror jeg det blir multekrem av selvplukkede molter. Og kake til kaffen.

Har dere tips til forrett som passer ?

 

Lykke til, håper og tror gryta faller i smak! Og multekrem passer jo perfekt på denne tiden!😊 Jeg hadde droppet forrett, kun servert champagne eller annen drikke som aperitiff. Både middag og dessert er relativt tunge retter, og med kake og kaffe i tillegg, blir det nok mat, både for gane og mage!😊

17 timer siden, AnonymBruker skrev:

Sodd er da virkelig ikke godt.

Fårikål er festmat.

Anonymkode: a1293...d0c

For de som liker fårikål er det nok festmat. Men mange som ikke liker det. Meg selv inkludert. Jeg hadde servert pizza. Det er enkelt å få på døren.

Anonymkode: 06c69...a6a

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...