Gå til innhold

Kosthold og synet


Gjest (ikke undertegnet)

Anbefalte innlegg

Gjest (ikke undertegnet)

Hei!

Jeg leste i bladet "i form" at kostholdet kunne ha stor betydning for synet vårt. Dette har jeg også hørt av en optiker. Etter at jeg begynte å spise mye gulrøtter har jeg faktisk merket at synet har blitt bedre. Er det andre matvarer som har positiv virkning på synet vårt??? I så fall, hvilke????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vitamin A, B-kompleks, nypevitamin C-kompleks og vitamin E er alle generelt gunstige for øynene og synet.

Naturlige vit A-kilder: Tran, lever, gulrøtter, grønne og gule grønnsaker, egg, melk og meierivarer, margarin og gule frukter.

Naturlige vit B-kilder: Ølgjær, ris med skall, hel hvete, havremel, peanøtter, melk, innmat, kjøtt, fisk, de fleste grønnsaker, egg.

Naturlige vit C-kilder: Sitrusfrukter, bær, grønne grønnsaker, bladgrønnsaker, tomater, blomkål, poteter.

Naturlige vit E-kilder: Hvetekim, soyabønner, vegetabilske oljer, brokkoli, rosenkål, bladgrønnsaker, spinat, hele frøkorn, grovmalt mel og egg.

(kilde: Earl Mindell "Vitaminguiden", Orion Forlag)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...