Gå til innhold

kjøtt i løksaus


Gjest zuuul

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

(4 porsjoner

Ca 1 kg. storfekjøtt med ben - høyrygg, bog, bryst eller bibringe.

Ca 1 1/2 l vann. 2 ts. salt. 150 g hodekål.

100 g sellerirot eller persillerot. 1 liten purre. Pepper/salt.

Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av.

Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt. Ca 1 1/2 time. Skum godt av fettlokket med en øse.

Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca. 10 minutter.

Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksaus.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper.

Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering.

løksaus (4 porsjoner):

1 finhakket løk

ca 5 dl kraft fra suppen

2 ss hvetemel

1/2 dl kaldt vann

2 ts 7% eddik

3-4 ts sukker

salt/pepper

Kok opp hakket løk og kraft

Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca 10 min.

Smak til med eddik, sukker, salt og pepper

Løksausen serveres varm ved siden av kokte poteter, kjøtt i skiver og grønnsaker fra suppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...