Gjest zuuul Skrevet 21. mars 2002 Del Skrevet 21. mars 2002 Ingen som har oppskriften??? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
andungen Skrevet 21. mars 2002 Del Skrevet 21. mars 2002 Ferskt kjøtt og suppe med løksaus (4 porsjoner Ca 1 kg. storfekjøtt med ben - høyrygg, bog, bryst eller bibringe. Ca 1 1/2 l vann. 2 ts. salt. 150 g hodekål. 100 g sellerirot eller persillerot. 1 liten purre. Pepper/salt. Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt. Ca 1 1/2 time. Skum godt av fettlokket med en øse. Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca. 10 minutter. Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksaus. Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. løksaus (4 porsjoner): 1 finhakket løk ca 5 dl kraft fra suppen 2 ss hvetemel 1/2 dl kaldt vann 2 ts 7% eddik 3-4 ts sukker salt/pepper Kok opp hakket løk og kraft Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca 10 min. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper Løksausen serveres varm ved siden av kokte poteter, kjøtt i skiver og grønnsaker fra suppen. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.