Leoline Skrevet 27. mars 2002 Del Skrevet 27. mars 2002 Har hørt at en helst ikke skal drikke til måtidene, men ETTER en har spist - hvorfor?? Min samboer drikker masse saft/juice til alt av mat, men er det ikke bra?? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
andevande Skrevet 29. mars 2002 Del Skrevet 29. mars 2002 En grunn for å unngå drikke til maten dersom man satser på et lavglykemisk kosthold er visstnok at det fremmer magesekkens tømmingshastighet - og dermed vil blodsukkeret stige for fort, selv om man akkurat har spist et riktig sammensatt måltid med lavt glykemisk innhold. Vi får heller drikke masse utenom måltidene :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leoline Skrevet 1. april 2002 Forfatter Del Skrevet 1. april 2002 En grunn for å unngå drikke til maten dersom man satser på et lavglykemisk kosthold er visstnok at det fremmer magesekkens tømmingshastighet - og dermed vil blodsukkeret stige for fort, selv om man akkurat har spist et riktig sammensatt måltid med lavt glykemisk innhold. Vi får heller drikke masse utenom måltidene :-) Tusen takk for svar, men hva vil et lavglykemisk kosthold egentlig si?? Og hva skjer når blodsukkeret stiger fort, er det farlig?? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
andevande Skrevet 1. april 2002 Del Skrevet 1. april 2002 Tusen takk for svar, men hva vil et lavglykemisk kosthold egentlig si?? Og hva skjer når blodsukkeret stiger fort, er det farlig?? Ta en titt på disse linkene: http://www.roli.no/om.htm http://www.stoffskifte.org/gi.htm http://www.vektibalanse.com/side10.htm http://www.jentemat.no/side2/tema.htm http://www.uib.no/isf/eyr/2001q3/005916.html http://www.overvektige.no/dokumenter/Insulinresistens.htm og på disse to danske: http://www.alex.dk/mad-taktik.htm http://www.nomedica.dk/overspisning_og_kulhydrater.htm På den første linken står det noe om hva som skjer når blodsukkeret stiger: Problemer med blodsukkeret oppstår når du spiser raske karbohydrater, og når du spiser mye karbohydrater. Raske karbohydrater gir rask stigning av blodsukkeret og gir kroppen problemer med doseringen av insulin. Den raske stigningen i blodsukker lurer kroppen til å tro at store mengder karbohydrater er på vei og store mengder insulin blir derfor produsert. Når blodsukkeret har blitt normalt, vil det være insulin til overs i systemet. Dette fører til at blodsukkeret blir for lavt. Da blir man slapp og sulten og trenger noe oppkvikkende. Når du spiser store mengder karbohydrater, får du en lignende effekt. Karbohydratene du spiser må enten forbrennes med en gang eller de må arkiveres. Arkivering tar tid. Et skikkelig måltid med mye karbohydrat vil derfor føre til at kroppen ikke klarer å arkivere fort nok når blodsukkeret begynner å stige. Kroppen innbiller seg at mer insulin vil hjelpe og øker derfor insulinproduksjonen, men til ingen nytte. Arkiveringsprosessen går allerede for fullt og det blir derfor insulinoverskudd i blodet ditt. Når blodsukkeret har blitt normalt, vil det fortsatt være for mye insulin i blodet. Dette fører til for lavt blodsukker med påfølgende lyst på noe søtt. Tradisjonen med noe søtt til dessert og ettermiddagskaffe med kaker senere på kvelden kommer av dette. Når du har plaget kroppen med insulinoverdoser lenge nok, har den lært to ting; Den har blitt vant med overdoser insulin, og den har blitt vant med at lavt blodsukker skal rettes opp ved å tilføre flere karbohydrater. Etter hvert vil kroppen kreve større og større doser insulin for å gjøre det den skal. Glukagonet vil komme i bakgrunnen og fungere dårlig når det er for mye insulin i omløp. Mekanismen som konverterer fett til blodsukker, vil bli bremset, og lavt blodsukker må korrigeres ved å spise søtsaker i stedet. Jeg har selv bestilt ei ny kokebok fra sidene til overvektige. Der skal man lære hvordan teori kan omsettes i praksis vedr. å legge om til et lavglykemisk kosthold. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.