Gå til innhold

Lutefisk.


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hvordan tilbereder man lutefisk så den ikke går i oppløsning? 

Endret av stjernestøv
Skrevet (endret)
stjernestøv skrev (11 minutter siden):

Hvordan tilbereder man lutefisk så den ikke går i oppløsning? 

Bak den i langpanne med skinnsiden ned - og salt godt minimum en time før du baker den, det trekker ut væske og strammer opp kjøttet 😊 Dekk til med aluminiumsfolie, men pass på at folien ikke kommer i kontakt med fisken.

200 grader varmluft eller 225 grader for-og undervarme, baketiden varierer veldig med tykkelsen på stykkene, tipper 25-45 min.

Jeg synes fremdeles ikke det smaker godt, da 😅

 

 

Endret av adhoc
Skrevet

Hvis du vil koke den i kjele: Strø salt over 1-2 timer i forkant, da blir fisken mer fast. Legg fisken med skinnsiden ned i kjelen, hell på vann og kok opp på svak varme. La den trekke ca 10 min. 

Anonymkode: a6996...bb7

Skrevet
adhoc skrev (14 minutter siden):

Bak den i langpanne med skinnsiden ned - og salt godt minimum en time før du baker den, det trekker ut væske og strammer opp kjøttet 😊 Dekk til med aluminiumsfolie, men pass på at folien ikke kommer i kontakt med fisken.

200 grader varmluft eller 225 grader for-og undervarme, baketiden varierer veldig med tykkelsen på stykkene, tipper 25-45 min.

Jeg synes fremdeles ikke det smaker godt, da 😅

 

 

Takk :) Fra fryst tilstand da? 

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Hvis du vil koke den i kjele: Strø salt over 1-2 timer i forkant, da blir fisken mer fast. Legg fisken med skinnsiden ned i kjelen, hell på vann og kok opp på svak varme. La den trekke ca 10 min. 

Anonymkode: a6996...bb7

Takk :) Skal prøve det og. 

Skrevet
stjernestøv skrev (1 time siden):

Fra fryst tilstand da? 

Nei, må være tint. Forsøker du å tilberede den fra frossen tilstand, går den garantert i oppløsning!

Skrevet
adhoc skrev (5 minutter siden):

Nei, må være tint. Forsøker du å tilberede den fra frossen tilstand, går den garantert i oppløsning!

Ok. Da vet jeg det :) 

Skrevet

Langsom tining i kjøleskapet er best - i hvert fall ikke hurtigtining i vannbad, som jeg en gang måtte drive med 😅

Skrevet
adhoc skrev (2 timer siden):

Langsom tining i kjøleskapet er best - i hvert fall ikke hurtigtining i vannbad, som jeg en gang måtte drive med 😅

Okay :) 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...