Gå til innhold

Hva skjer hvis


Gjest Thox

Anbefalte innlegg

Jeg omtrent spiser bare karbohydrater og ikke noe frukt og grønsaker? Med andre ord: hva kan skje hvis jeg får i meg for lite av de viktigste næringsstoffene (f.eks frukt,kjøtt og fisk) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei Thox,

For lite proteiner fører bl.a til tap av muskler og andre proteinvev i kroppen, som f.eks hjerte og lunger, dårlig immunforsvar som gjør en mer mottagelig for infeksjoner og sykdommer, vekststagnasjon, og mange andre nedbrytende effekter. For lite proteiner være livstruende.

Frukt og grønnsaker er viktige for nok av vitaminer, mineraler, og andre stoffer som hjelper til å beskytte mot livsstilssykdommer, styrke immunforsvaret, opprettholde livsviktige funksjoner i kroppen, etc.

Jeg synes linken Leila gir er bra. Det meste mat inneholder proteiner, men det er likevel viktig å få i seg 2-3 gode proteinkilder daglig – f.eks kjøtt, fisk, egg, melk, ost, nøtter, og belgfrukter.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...