Gå til innhold

Kognitiv svikt av autisme?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen som har fått kognitiv svikt av eller pga autisme asperger? Jeg har kognitiv svikt og det står i journalen og bortsett fra sosial angst er asperger eneste diagnosen. Hvorfor? 

Anonymkode: efeaf...5ac

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • 3 uker senere...
  • 4 måneder senere...
AnonymBruker

Hvor gammel er du? Har du hatt noen hodeskader? Kognitiv svikt ser en som regel hos godt voksne som en del av normal aldring, forstadige til alzheimer (om du har det i familien?) eller ved hodeskader eller andre nevrologiske tilstander som MS eller parkinson osv. Eventuelt om det kanskje er gjort noe nevroundersøkelser av deg i forbindelse med autisme-utredning, og så har den som skrevet resultatet kalt det for "kognitiv svikt" når det egentlig er snakk om lave skårer på for eksempel eksekutiv fungering eller noe sånt? Jeg ville uansett rådet deg til å ta kontakt med den som har skrevet det journalnotatet og forhørt deg hva de egentlig mener med kognitiv svikt, det er den beste løsningen. Alt annet her i forumet blir jo i grunn bare synsing som ikke gir deg noe svar. 

Anonymkode: 8c0e9...282

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kognitive svikt refererer til vansker med å tenke, lære og huske. Dette kan være et symptom på en rekke forskjellige tilstander eller sykdommer, som for eksempel hjerneskade, demens, eller psykiske lidelser.

Autisme er en nevrobiologisk tilstand som kan påvirke hvordan en person kommuniserer og interagerer med andre mennesker, og hvordan de oppfatter og reagerer på omverdenen. Mange personer med autisme kan ha kognitive vansker, men ikke alle med kognitive svikt har autisme.

Anonymkode: c1449...111

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...