Fru2020 Skrevet 4. januar 2023 Del Skrevet 4. januar 2023 Sønnen min spurte under middagen hvorfor det var slik at fisk var bedre enn kjøtt. Jeg lirte av meg noe som jeg trodde var, men hadde egentlig ikke noe godt svar. Kan jo Google det, men er det noen som kan gi meg en enkel forklaring. Jeg tenker da på rent kjøtt og ikke bearbeidet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/470376-fiskkj%C3%B8tt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vhanja Skrevet 4. januar 2023 Del Skrevet 4. januar 2023 Her var en god oversikt: https://erdetsunt.wordpress.com/fisk/spis-mer-fisk-og-mindre-kjott/ 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/470376-fiskkj%C3%B8tt/#findComment-4136105 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ISW Skrevet 4. januar 2023 Del Skrevet 4. januar 2023 Hovedårsaken er vel at fiskefett består mest av enumettede og flerumettede fettsyrer, hvor kjøttfett mer består av mettede fettsyrer. Fisk kan derfor gi en gunstigere lipidprofil hos mennesker enn kjøtt. Fisk inneholder også en del jod og andre viktige mineraler kroppen trenger. Hvorvidt kjøtt er usunt eller ikke, mener jeg fortsatt er litt omdiskutert. Jeg tror man trenger noe kjøtt, men med fordel kan begrense inntaket av kjøtt til middag til et par ganger i uka og prøve å velge magre varianter. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/470376-fiskkj%C3%B8tt/#findComment-4136108 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 7. januar 2023 Del Skrevet 7. januar 2023 ISW skrev (På 4.1.2023 den 16.53): Hovedårsaken er vel at fiskefett består mest av enumettede og flerumettede fettsyrer, hvor kjøttfett mer består av mettede fettsyrer. Fisk kan derfor gi en gunstigere lipidprofil hos mennesker enn kjøtt. Fisk inneholder også en del jod og andre viktige mineraler kroppen trenger. Hvorvidt kjøtt er usunt eller ikke, mener jeg fortsatt er litt omdiskutert. Jeg tror man trenger noe kjøtt, men med fordel kan begrense inntaket av kjøtt til middag til et par ganger i uka og prøve å velge magre varianter. Det er vel også det som er forskjell fra før og nyere tid - at mange spiser nå kjøtt så å si til hverdags, og til samtlige måltider om man ønsker seg det. Kjøtt, og gjerne rødt kjøtt, er ikke forbeholdt søndagsmiddagen og festlige anledninger lenger. Men ikke godt å vite hvem en skal høre på - enn så lenge hører jeg på norske myndigheter hva kjøtt angår, men spiser selv lite kjøtt og forsyner meg mer av tilbehøret... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/470376-fiskkj%C3%B8tt/#findComment-4136901 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.